معاملات  ۷/ ۲۲میلیون تنی در بورس‌کالا

از ابتدای عرضه مستمر سیمان در بورس‌کالا که به تاریخ ۹ خردادماه برمی‌گردد، درمجموع ۲۷میلیون و ۷۸۳هزار و ۸۲تن سیمان در بورس عرضه شده و ۲۲میلیون و ۷۰۶هزار و ۶۲۱تن مورد معامله قرار گرفته است. به گواه آمار با عرضه‌های مستمر و پرحجم شرکت‌های سیمانی در بورس‌کالا، شاهد ثبات قیمت این محصول در سراسر کشور هستیم.

  گام مثبت دولت در حذف رانت چند هزار میلیارد تومانی سیمان

به گزارش«ایرنا»، علی محمد بُد، با بیان اینکه سیمان سال‌ها به لحاظ قیمتی تحت کنترل دولت بود، افزود: این صنعت با وجود آنکه به‌تدریج خصوصی شده بود، اما به رسم سال‌های قبل‌تر تحت نظارت و کنترل دولت قرار داشت و تولیدکنندگان اجازه کشف عادلانه قیمت برای تولیدات خود را نداشتند. وی اظهار کرد: در سال‌های گذشته به دلیل فشاری که به تولیدکنندگان سیمان وارد شده بود، رایزنی‌هایی برای حذف قیمت‌گذاری دولتی انجام شد و طی جلساتی سرانجام عرضه  در بورس کالا مورد تایید قرار گرفت.  این کارشناس بازار سیمان با بیان اینکه با عرضه سیمان در بورس، قیمت‌گذاری دستوری این کالا خاتمه یافت و قیمت‌ها براساس عرضه و تقاضا کشف شد، گفت: فاصله زیادی که بین قیمت کارخانه با قیمت نهایی مصرف‌کننده وجود داشت، از بین رفت و از این محل رانت چند هزار میلیارد تومانی که نصیب چند نفر محدود در حوزه سیمان می‌شد، حذف شد.

 افزایش ظرفیت‌های تولید در پی قیمت‌های تعادلی

بُد اظهار کرد: عرضه سیمان در بورس باعث می‌شود صنعتی که سال‌ها زیان می‌دید، جانی دوباره بگیرد؛ چراکه با کشف قیمت بر اساس سازوکار بازار، سودی که پیش‌ از این، نصیب دلالان می‌شد به تولیدکننده می‌رسد؛ ضمن اینکه مصرف‌کننده ناگزیر نیست تابع قیمت‌های سلیقه‌ای واسطه‌ها باشد و براساس قیمت تعادلی به محصول مورد نیازش می‌رسد.  این کارشناس بازار سیمان متذکر شد: این رویه صحیح سبب می‌شود به‌مرور تولیدکنندگان با تامین نقدینگی لازم، برنامه‌هایی با هدف‌گذاری توسعه صنعت و افزایش ظرفیت تولید پیش‌بینی کنند و به این صورت، برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای افزایش تولید سیمان در کشور نیز محقق خواهد شد.بُد افزود: تا یکی دو دهه قبل، همه صنایع دولتی بودند و از محل آورده‌های دولت به مقدار مورد نیاز تولید می‌کردند، اما بعد از واگذاری این صنایع، دیگر منابع دولتی وجود ندارد و تولیدکننده باید کسب سود کند تا بتواند صنعت را سرپا نگاه دارد و آن را رشد دهد که این موضوع در سایه عرضه محصولات در بورس و حذف قیمت‌گذاری‌های دستوری اتفاق خواهد افتاد.حذف قیمت‌گذاری دستوری که از مدت‌ها قبل مورد تاکید اکثر مسوولان کشور و نیز فعالان بازار سرمایه بود، از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم به طور جدی مورد بررسی قرار گرفت و اقدامات مثبتی در راستای لغو سریع‌تر این نوع قیمت‌گذاری در اکثر محصولات انجام شد. طرح حذف قیمت‌گذاری دستوری با عرضه کامل سیمان در بورس‌کالا، به جنبه عملیاتی نزدیک‌تر شد و خوش‌بینی‌های زیادی در میان فعالان بازار برای حذف قیمت‌گذاری دستوری در اکثر کالاها ایجاد کرد.