این مقام مسوول در توضیح این مساله گفت: دلیل این اتفاق به فضای دستور‌العمل پذیرش برمی‌گشت؛ در خیلی جاها فضای تفسیری حاکم بود و بعضا به خاطر اعتراض هیات مدیره شرکت‌ها یا برنامه‌هایی که ارائه می‌کردند تا همچنان در فهرست بورس بمانند، بورس هم بر اساس دستورالعمل پذیرش، این فرصت را به آنها می‌داد. حسینی‌مقدم با تاکید بر برقراری شفافیت گفت: در دستورالعمل جدید لازم بود فضای تفسیری و شفاف به مطالبه‌ای عمومی تبدیل شود.

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس اوراق بهادار تهران اظهار کرد: استنباط من این است که دیگر تقریبا همه قواعد تفسیر به‌صورت مشخص در اختیار خود بورس‌ها قرار گرفته و همه فعالان بازار می‌توانند رصد کنند که آیا این شرکتی که مشمول فرآیند تعلیق شده در چه تاریخی از فهرست بورس لغو پذیرش می‌شود تا بر اساس همین موارد بتوانند استراتژی سرمایه‌گذاری خودشان را انتخاب کنند. وی به یکی دیگر از تغییرات مهم در دستورالعمل جدید اشاره کرد و گفت: یک تغییر دیگر در این دستورالعمل به افشای اسامی مدیران شرکت‌هایی بر می‌گردد که دستورالعمل افشا و پذیرش را رعایت نمی‌کنند. قطعا در آن بخشی که در سایت بورس ایجاد شده، هر شرکتی که معلق یا مشمول فرآیند تعلیق شد، اسامی هیات مدیره و مدیران افشا می‌شود. وی توضیح داد: ما از همه پیگیری‌هایی که تا به حال از طریق سازمان بورس انجام می‌گرفت، اطلاع داشتیم؛ ولی لازم بود که فعالان بازار سرمایه و اهالی رسانه هم بدانند از چه مکانیزمی و از چه کسانی پیگیری کنند. حسینی‌مقدم گفت: البته قبلا هم این گونه نبود که اساسا ذکر اسامی دست یافتنی نباشد، اطلاعات در کدال به شکل شفاف بود، اما استنباط من این است که الان علاوه بر اسم شرکتی که گزارش نداده یا متخلف است، اسامی مدیران آن هم آمده است. وی به موضوع طبقه‌بندی شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: اخیرا طبقه‌بندی برای شرکت‌هایی که در فهرست‌های مختلف بورس، تابلوی اصلی، تابلوی فرعی و بازار دوم بودند، مهم شده بود.

ولی مساله این بود که ما عمدتا بر اساس دستورالعمل پذیرش قبلی، طبقه‌بندی را باید بر اساس اطلاعات یک سال قبل‌تر انجام می‌دادیم. حسینی‌مقدم اظهار کرد: شرکت‌ها باید بر‌اساس آخرین صورت‌های مالی حسابرسی شده در پایان اردیبهشت طبقه‌بندی شوند؛ در حالی که گزارش حسابرسی شده خیلی از شرکت‌ها در این مقطع هنوز منتشر نشده است.معاون ناشران و اعضای شرکت بورس اوراق ادامه داد: پس هیات پذیرش یا بورس فقط اطلاعات یک سال قبل‌تر را در اختیار داشت که قاعدتا با تغییری که در دستورالعمل جدید ایجاد شده، این کار به مرداد هر سال منتقل شد و بنابراین طبقه‌بندی در شرکت‌ها، حداقل با اطلاعات دقیق‌تر و به‌روزتر صورت می‌گیرد؛ ضمن اینکه ما در مقاطع فصلی هم اطلاعات آن را در بازار منتشر خواهیم کرد.وی توضیح داد: به این ترتیب، اینکه آیتم‌های پذیرش برای یک شرکت در چه وضعی است و اگر هرکدام از آن قواعد، شرایطی را ایجاد کند که شرکت مشمول فرآیند تعلیق شود، در قالب خودش منتشر می‌شود. قاعدتا شرکت‌ها هم فرآیند طبقه‌بندی را بهتر درک می‌کنند و متوجه خواهند شد که در چه مواقعی ارتقا و در چه مواقعی تنزل پیدا می‌کنند. ضمن اینکه این مطالبه‌گری کمک می‌کند که به تابلوهای معاملات هم یک وزن و ارج بیشتری داده شود.

این مقام مسوول اظهار کرد: نکته دیگری که ذکر آن خیلی مهم است کنفرانس خبری است که شرکت‌ها ملزم می‌شوند در صورت نوسان بیش از ۵۰ درصد در هر سمت- چه کاهش یا افزایش- کنفرانس خبری برگزار کنند. حسینی‌مقدم افزود: در زمان بسته شدن نماد، فعالان بازار از طریق سامانه تدان(TEDAN.ir) که همه شرکت‌های مشاوره سرمایه‌گذاری و کارگزاری‌های مجاز به آن دسترسی دارند، می‌توانند سوالات خود را از مدیران شرکت‌ها بپرسند و آنها نیز موظفند روی یک دامنه زمانی معین سوالات را بگیرند و شفاف‌سازی لازم را از طریق صوتی روی تدان و کدال انجام دهند. حسینی‌مقدم همچنین به علائم هشدار که بر اساس دستورالعمل جدید در جلوی نام شرکت‌ها درج می‌شود، اشاره کرد و گفت: نهم دی ۹۶، در ابتدای معاملات ۱۱۷ شرکت جلوی اسم آنها علامت هشدار بود که ۱۰۴ شرکت مشمول فرآیند تعلیق بودند. از این تعداد ۷۰ شرکت، دستورالعمل افشا را رعایت نکرده بودند. یعنی گزارش ماهانه یا سایر گزارش‌های مالی آنها در آن تاریخی که باید ارائه می‌کردند، ارائه نشد.

وی افزود: ۳۴ شرکت هم دستورالعمل پذیرش را رعایت نکرده بودند. البته قبلا هم این شرکت‌ها در فهرست بورس بودند که برای فعالان بازار مشخص نبود اقدام بورس در مقاطع مختلف با این شرکت‌ها چگونه خواهد بود و آیا همه این ۳۴ شرکت در آستانه اخراج قرار می‌گرفتند یا باز بورس به اینها فرصت می‌داد. معاون ناشران و اعضای شرکت بورس اوراق تصریح کرد: خوشبختانه با دستورالعمل جدید، این امکان برای همه فراهم می‌شود که بدانند رفتار بورس با این شرکت‌ها چگونه است و تا‌چه زمانی فرصت دارند؛ همچنین در چه دوره‌ای درخصوص لغو و پذیرش آنها تصمیم گرفته خواهد شد.حسینی‌مقدم در ادامه افزود: ۱۳ شرکت هم از گذشته نماد آنها بسته بود و تحت عنوان شرکت‌های معلق بودند. بنابراین این فرآیند، یک فرآیند پویاست که همه این اطلاعات را نشان خواهد داد.به گفته حسینی‌مقدم، نهم دی ۹۶ همچنین ۹ شرکت گزارش‌های ماهانه خود را ارائه کردند و روز بعد از آن نیز تعداد زیادی از شرکت‌ها این گزارش‌ها را داده‌اند.