دکتر محمد رضوانی فر در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، با اشاره به فعالیت هلدینگ‌های شستا در دوره ۹ ماهه منتهی به آذر امسال گفت: فروش تجمیعی شرکت‌های مدیریتی شستا طی ۹ ماهه سال‌جاری، مبلغ ۴۶ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به رقم ۲۸هزار و ۷۵۰ میلیارد تومانی دوره مشابه سال قبل معادل ۶۰ درصد رشد داشته است. وی با اشاره به افزایش ۱۴۱ درصدی سود خالص تجمیعی شستا تاکید کرد: با اقدامات انجام شده طی سال‌جاری، شرکت‌های مدیریتی شستا طی ۹ ماه سال‌جاری، مبلغ ۱۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان سود خالص تجمیعی داشته‌اند که نشان‌دهنده رشد ۱۴۱ درصدی است. این در حالی است که شستا طی دوره مشابه سال قبل معادل ۵ هزار میلیارد تومان سود خالص تجمیعی داشت.

مدیرعامل شستا در ادامه به روند شفاف‌سازی صورت گرفته در این شرکت سرمایه‌گذاری پرداخت و افزود: با اقدامات انجام شده در مجموعه شستا توانستیم بازدهی مثبتی را شاهد باشیم که به ویژه این روند با وصول مطالبات معوق و نیز تسویه بدهی‌ها سرعت گرفته است. این اقدامات باعث ارزش افزوده و بازدهی این شرکت‌ها شده و مجموع شرکت‌های این هلدینگ‌ها توانسته‌اند با بهینه‌سازی پرتفوها و برخی ادغام‌ها، عملکرد چابک‌تری داشته باشند. وی با اشاره به شفاف‌سازی صورت گرفته در شستا خاطرنشان کرد: ارائه صورت‌های مالی به موقع ازمزایای ورود به بازار سرمایه است و در همین راستا صبا تامین، پیشبرد فرآیند پذیرش شستا را در دستور کاردارد تا عرضه این شرکت سرمایه‌گذاری متفاوت با پرتفوی ارزشمند بتواند با بهترین شرایط در بازاری که نقدینگی بالایی دارد و در انتظار یک عرضه قابل توجه است، صورت گیرد.

رضوانی فر به لیست در صف انتظار عرضه شستا اشاره و تاکید کرد: علاوه بر عرضه شستا، شرکت‌های‌هامون شمال، صبا تامین، محصولات‌کاغذی لطیف، سرمایه‌گذاری صنایع عمومی، شیمی بافت، زغال‌سنگ پروده طبس، صنایع چوب کاسپین و ملاردشیر در صف انتظاربرای عرضه و پذیرش در بازار سرمایه هستند. وی به پیگیری‌های انجام شده از سوی صباتامین برای عرضه سهام پرداخت و افزود: پیگیری پذیرش و عرضه سهام شرکت‌های زیرمجموعه شستا شامل شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین، تولیدژلاتین کپسول‌ایران، پخش‌هجرت، توزیع داروپخش، دارویی ره‌آورد تامین و کلر پارس با ارزش بازاری بالغ بر ۱۳‌هزار و ۶۰۰‌میلیارد تومان در این هلدینگ انجام شده است.

رضوانی فر ادامه داد: سود خالص تجمیعی صباتامین در ۹ ماه امسال مبلغ ۲ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان بود که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل رشد ۱۶۶ درصدی را شاهد است. در همین حال فروش تجمیعی صباتامین نیز طی ۹ ماه امسال ۲هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود که رشد ۶۷۴ درصدی را در این هلدینگ شاهد هستیم. رضوانی‌فر در ادامه با اشاره به رشد ۱۰۴ درصدی ارزش روز پرتفوی بورسی تاپیکو تاکید کرد: فروش تجمیعی تاپیکو در ۹ ماه سال‌جاری در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته با رشد ۵۰ درصدی به ۱۱ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان رسیده است. همچنین رشد ۵۲ درصدی سود خالص تجمیعی شرکت‌های مدیریتی تاپیکو را در دوره ۹ ماهه امسال را شاهد بوده‌ایم و سود خالص تجمیعی هلدینگ تاپیکو به ۲۹۰۰ میلیارد تومان رسید.

مدیرعامل شستا در ادامه به اقدامات انجام‌شده در هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین پرداخت و گفت: از ابتدای امسال برای افزایش بازدهی و رسیدن به پرتفوی بهره‌وری در مجموعه تاپیکو اقداماتی صورت گرفت. در این راستا انحلال شرکت زیان‌ده «پتروسینا»، ادغام شرکت «شیمی تکس آریا» در شرکت شیمی بافت و همچنین شرکت فیبر بابلسر در شرکت «چوب خزر کاسپین» انجام شد. این در حالی است که ۵ شرکت زیرمجموعه «تاپیکو» از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شدند. در همین حال تاپیکو توانست بیش از ۶۷۷ میلیارد تومان از مطالبات گروه را که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۱ درصد پیشرفت داشته است، وصول کند. در ادامه رضوانی‌فر درباره عملکرد سرمایه‌گذاری صدرتامین گفت: برنامه‌ریزی و سازماندهی ساختار شتاب‌دهنده در هلدینگ صدرتامین با هدف نوآوری، تکمیل زنجیره کسب‌و‌کار و بومی‌سازی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که این شرکت در حال پیاده‌سازی آن در شرکت‌های زیرمجموعه است تا بتواند ضمن کاهش وابستگی‌ها، افزایش ارزآوری را نیز داشته باشد.  وی گفت: سود تجمیعی صدرتامین در اولین سال حضور در بازار سرمایه با رشد ۱۳۶ درصدی به ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده و فروش تجمیعی صدر تامین نیز بالغ بر ۲۴۰۰ میلیارد تومان گزارش شده است. در همین حال ارزش روز پرتفوی بورسی هلدینگ صدرتامین از۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در پایان آذر سال گذشته به ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در پایان دوره ۹ ماه منتهی به آذر ماه امسال رسیده است. مدیرعامل شستا با اشاره به فعالیت‌های شستا در بخش دارویی گفت: فعالیت‌های شستا در این بخش از طریق شرکت دارویی تامین انجام می‌شود و شرکت‌های زیرمجموعه «تیپیکو» در کنار تامین دارو و محصولات سلامت محور مورد نیاز جامعه، از نوآوری و تحقیق و توسعه غافل نبوده و تنها در سال‌جاری بیش از یکصد محصول جدید وارد بازار دارویی کشور کرده‌اند که ۳۰ محصول برای نخستین بار در کشور تولید شده است.»

وی با بیان اینکه سهم بازارشرکت‌های بورسی «تیپیکو» در بازار دارو از ۴۵ درصد در ۶ ماه نخست سال گذشته به ۵۳ درصد در ۹ ماه امسال رسیده است، ادامه داد: گروه دارویی تامین در عرضه زیرمجموعه پیشتاز بوده و عرضه سهام شرکت‌های توزیع داروپخش، پخش هجرت، ژلاتین کپسول ایران، دارویی ره‌آورد تامین و کلرپارس در بازار سرمایه طی ۹ ماه سال‌جاری رقم خورده است. ضمن اینکه با تدابیر اتخاذشده سود تجمیعی «تیپیکو» با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۷۶۷ میلیارد تومان رسیده است.

وی در مورد سیمان تامین نیز با اشاره به افزایش سهم بازار ۳۴ درصدی گروه سیمان تامین گفت: فروش تجمیعی هلدینگ سیمان تامین در ۹ ماه، ۳۳ درصد افزایش داشته و در همین حال سود خالص تجمیعی هلدینگ سیمان به ۸۳۸ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۷۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. رضوانی‌فر افزود: ضمن اینکه با اقدامات انجام شده در تسویه بدهی‌های ارزی شرکت‌های گروه، سیمان تامین توانست آثار مثبتی را شاهد باشد که حاکی از کاهش ۲۱ درصدی هزینه‌های مالی شرکت در ۹ ماهه بوده است. بر این اساس ارزش پرتفوی گروه از ۳۸۳۰ میلیارد تومان به ۱۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده که از رشد ۳۰۰ درصدی حکایت دارد.

وی در ادامه به معرفی هلدینگ صنایع عمومی پرداخت و گفت: این هلدینگ در زمینه‌های مختلف اعم از صنعتی، خدمات بازرگانی، کشاورزی، دامی، صنایع شیر و لبنیات صنایع غذایی و تبدیلی فعالیت دارد و توانسته با اجرای پروژه‌های مختلف به خصوص احداث دامداری‌ها در شهرستان‌های مختلف ضمن افزایش اشتغال‌زایی به تامین محصولات پروتئینی در کشور بپردازد. در همین رابطه هفت پروژه دامداری در سراسر کشور در حال اجرا است. رضوانی‌فر در ادامه روند سودآوری این هلدینگ پرداخت و گفت: در ۹ ماهه امسال میزان سود خالص تجمیعی و فروش تجمیعی هلدینگ صنایع عمومی تامین به ترتیب ۶۸ درصد و ۷۳ درصد افزایش یافته است و این هلدینگ ۱۲۸ میلیارد تومان سود تجمیعی شناسایی کرده است.

مدیرعامل شستا در ادامه به عملکرد کشتیرانی خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز صاحبان کالا و به منظور حفظ سهم مناسب از بازار حمل و نقل دریایی کشور، این شرکت طی ماه‌های اخیر اقدام به بهره‌گیری از کشتی‌های مگاسایز کانتینری (۱۴۵۰۰ TEU کانتینر) در خط مستقیم کشتیرانی بین بنادر ایران و چین کرده که این امر ضمن کاهش هزینه‌های حمل و تسریع در زمان حمل کالا، باعث تسهیل در فرآیند سوخت‌رسانی کشتی‌های مذکور (با توجه به مشکلات ایجاد شده در تامین سوخت در بنادر خارج از کشور در اثر اعمال تحریم‌ها) شده است.

رضوانی‌فر در ادامه عنوان کرد: فروش تجمیعی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی ۹ ماهه سال‌جاری ۶۹ درصد رشد و سود خالص تجمیعی این شرکت نیز طی ۹ ماهه امسال و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۱۴۶ درصد رشد داشته است. مدیرعامل شستا در ادامه به دستاوردهای شرکت خدمات ارتباطی رایتل خاطرنشان کرد: فروش تجمیعی شرکت خدمات ارتباطی رایتل طی ۹ ماهه سال‌جاری، ۶۵۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل (۵۰۰ میلیارد تومان) ۳۰ درصد رشد داشته است.