از این رو شاخص کل هم‌وزن با افتی معادل ۹/ ۰ درصد مواجه شد. واقعیت این است که این روزها به‌روز نبودن زیرساخت معاملات از دغدغه‌‌های روزانه سهامداران محسوب می‌شود و تنها دلیل اقبال به جریان دادوستد‌های بازار سهام ورود پول‌های تازه‌نفس به دلیل وضعیت سایر بازارهای مالی است.

در شرایط فعلی متاسفانه سفارش‌های خرید در سامانه معاملاتی به درستی مشاهده نمی‌شود و گاه با تاخیر زمانی شاهد به‌روز شدن قیمت‌ها هستیم. در این شرایط و به دلیل اختلال گسترده سامانه‌های معاملاتی از کارگزاری‌ها گرفته تا هسته اصلی بازار، بخشی از جامعه سهامداری برای عقب‌نماندن از جریان خرد، تحت هر شرایطی حتی در سقف قیمتی اقدام به ثبت درخواست‌‌های خود می‌کنند. در نقطه مقابل نیز ثبت سفارش‌های فروش وضعیت بهتری از خرید ندارد و اغلب فروشندگان با مشکلات عدید‌ه‌ای در این زمینه دست و پنجه نرم می‌کنند به‌طوری که سفارش‌ها در برخی موارد اصلا ارسال نمی‌شود یا فروشنده ناگزیر است که کف قیمتی را برای عملیات مالی خود در نظر بگیرد. این گونه سرمایه‌‌گذاری‌ها که در دنیا هیچ جایگاهی ندارد در بازار سهام ایران متاسفانه به وفور دیده می‌شود و می‌تواند ریسک معاملاتی را به شدت افزایش دهد.

در مواقعی نیز به دلیل مشخص نبودن قیمت‌ها خسارات جبران ناپذیری به معامله‌گران وارد می‌‌شود و دیگر اینکه اختلالات این‌چنینی در سیستم معاملاتی بازار سرمایه می‌تواند به دو قطبی شدن فضای معاملاتی منجر شود. در این میان بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در داد و ستد‌های روز چهارشنبه بورس تهران که معامله‌گران بار دیگر با مشکلات سامانه دست و پنجه نرم می‌کردند، مدام شاهد تشکیل صف‌های خرید و فروش و تغییر این روند در کلیت بازار بودیم. این گونه سردرگمی‌ها معمولا زمانی رخ می‌دهد که سهامداران مقصد مشخصی برای سرمایه‌گذاری خود ندارند و فقط به دنبال صف‌نشینی و نوسان‌گیری هستند.