به گفته وی، براساس مقررات صندوق‌های املاک و مستغلات، سرمایه‌گذاران می‌توانند همواره نسبت به افزایش تعداد واحدهای سرمایه‌‌گذاری خود از طریق بازار سرمایه اقدام کنند. همچنین‌ آنها می‌توانند در دوره‌هایی که از طریق صندوق اعلام می‌شود، نسبت به تهاتر واحدهای سرمایه‌‌گذاری خود با املاک و مستغلات موجود در صندوق اقدام کنند. نوحی با اشاره به سازوکار این صندوق‌ اذعان کرد: در این صندوق‌ها، با جمع‌آوری وجوه از عموم، نسبت به خرید یا اجاره کلی املاک و مستغلات اقدام می‌شود و املاک مذکور مورد اجاره‌دهی مجدد یا فروش قرار می‌گیرد. وی ادامه داد: تبدیل کل مبلغ سرمایه صندوق به واحدهای سرمایه‌‌گذاری با مبالغ ‌اندک، این امکان را حتی برای اشخاصی که با سرمایه‌ اندک تمایل به سرمایه‌‌گذاری در حوزه املاک و مستغلات دارند، فراهم می‌کند. افزون بر این، با توجه به اینکه امکان خرید املاک و مستغلات با توجه به تغییرات قیمتی آن برای بسیاری از متقاضیان فراهم نیست، این افراد می‌توانند با سرمایه‌‌گذاری در این صندوق‌ها، نسبت به حفظ قدرت خرید خود برای آپارتمان، ملک و سایر موضوعات مرتبط با املاک و مستغلات اقدام کنند. رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌‌گذاری با تاکید بر اینکه املاک و مستغلات موضوع سرمایه‌‌گذاری صندوق، باید در ایران واقع شده و دارای یک کاربری مشخص باشد، گفت: پیش از اینکه صندوق دست به سرمایه‌‌گذاری در املاک و مستغلات بزند، باید ارزشیابی انجام شده توسط هیات کارشناسی رسمی را ملاک‌عمل قرار دهد. این هیات‌کارشناسی، متشکل از حداقل سه عضو از کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه‌قضائیه است که اعضای آن با درخواست مدیر و انتخاب کانون یا مرکز مربوطه انجام می‌شود.

به گفته نوحی، بخش عمده سرمایه‌‌گذاری این صندوق در حوزه املاک و مستغلات است؛ مابقی دارایی‌های صندوق، در اوراق بهادار مرتبط با دارایی‌هایی همچون اوراق مشارکت، استصناع، رهنی و اجاره و واحدهای صندوق‌های زمین و ساختمان در پروژه‌های ساختمانی، سپرده بانکی و گواهی سپرده بانکی یا صندوق‌های سرمایه‌‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌‌گذاری می‌شود. حداکثر ۵‌درصد از کل دارایی‌های صندوق قابل‌سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های ساختمانی خواهد بود. وی در ارتباط نحوه شکل‌گیری و ارکان صندوق گفت: این صندوق از دو نوع واحد سرمایه‌‌گذاری ممتاز و عادی برخوردار است. برای تاسیس صندوق، حداقل سه شخص به‌عنوان موسس که یکی از آنها مدیر پیشنهادی صندوق است، باید ۱۰۰‌درصد مبلغ اسمی تمام واحدهای سرمایه‌‌گذاری ممتاز صندوق را به‌صورت نقد به حساب بانکی صندوق در شرف تاسیس واریز کند.

رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌‌گذاری ادامه داد: این صندوق‌ها، با تامین مبلغ واحدهای ممتاز توسط موسسان تاسیس می‌شوند و در مرحله پذیره‌نویسی، اقدام به تامین حداقل سرمایه لازم به‌منظور شروع فعالیت صندوق می‌کنند. حداقل سرمایه صندوق  هزار میلیارد ریال است. از این مبلغ، حداقل ۱۰۰ میلیارد ریال در قالب واحدهای ممتاز بوده و باقی آنها واحدهای عادی خواهد بود. دارنده واحدهای سرمایه‌‌گذاری ممتاز از حق حضور و حق‌رای در مجامع صندوق برخوردار می‌شود.