آغاز تحول فناوری در حوزه ریلی

عباس آخوندی با اشاره به اینکه این پروژه یکی از پروژه‌های بزرگ ایران به لحاظ اقتصادی و ارتقای صنعت ریلی به شمار می‌رود، افزود: نکته مهم این پروژه آن است که همزمان تحول حوزه ریلی به واسطه رشد تکنولوژی، شاهد تبدیل لکوموتیوها از شکل دیزلی به لکوموتیوهای برقی هستیم که این امر حمل بار مضاعف با سرعت و ایمنی بیشتر را به همراه دارد. وی با یادآوری اینکه نقاط کوهستانی بسیاری در جغرافیای ایران پراکنده شده‌اند، اظهار کرد: داشتن حمل‌و‌نقل ریلی قدرتمند اهمیت زیادی در کشورمان دارد و این پروژه آغاز تحول فناوری در صنعت ریلی کشورمان است. وزیر راه‌و‌شهر‌سازی با اشاره به اینکه پیشتر در برخی از مسیرهای فرعی چون تبریز به سمت جلفا نیز شاهد راه‌اندازی قطار برقی بوده‌ایم، تاکید کرد: با این حال این اولین پروژه بزرگ راه‌اندازی قطار برقی در کشور محسوب می‌شود. وی مراتب سپاس و تشکر خود را از مقام معظم رهبری که مجوز تامین ۱۵‌درصد از سهم ایران در این پروژه صادر کردند، اعلام کرد و گفت: به دنبال دستور ایشان توانستیم این اعتبار را از صندوق توسعه دریافت کنیم.

آخوندی از مردم و همکاری‌های مجلس در این مسیر قدردانی کرد و گفت: قطعا بدون پشتیبانی مجلس و تدوین شرایط لازم در بودجه این اقدام امکان‌پذیر نبود. وزیر راه‌و‌شهر‌سازی با بیان اینکه در این پروژه ۴۹۵ کیلومترخط آهن در مسیر گرمسار – اینچه برون برقی‌سازی شده است، خاطر نشان ساخت: در نتیجه این اقدام سرعت قطار در این مسیر ۲ برابر و حمل بار ۴ برابر شد و می‌توانیم ۱۰ میلیون تن بار را در آن جابه‌جا کنیم. آخوندی با بیان اینکه ایران پروژه‌های برقی کردن قطار تهران – مشهد و برقی کردن خواف - بافق را در دستور کار دارد، گفت: پروژه خواف به سمت بافق به سبب وجود بزرگترین معدن سنگ آهن در این منطقه از اهمیت بسیاری برخوردار است. وی همچنین با اشاره به جریان مذاکرات پروژه خط سرخس به سمت بندرعباس گفت: امیدواریم هر چه زودتر در این مورد به توافق برسیم و بتوانیم شروع عملیات آن را اعلام کنیم. وزیر راه‌و‌شهر‌سازی با یادآوری اینکه در سه ماه گذشته توافق شده بود که پروژه برقی‌سازی گرمسار – اینچه برون در ۱۱ تیر ماه افتتاح شود، افزود: همزمانی این اقدام با خروج آمریکا از برجام نشان‌دهنده آن است که برجام همچنان محکم و استوار باقی مانده و باوجود همه تهدید‌ها اداره شده و توسط مابقی امضا‌کنندگان ادامه داده می‌شود.

وی حضور مدیرعامل راه‌آهن روسیه در کشورمان را نشانه بزرگی برای استواری برجام دانست و خاطرنشان کرد: این امر بیانگر آن است که تهدیدهای آمریکا نمی‌تواند مانع همکاری دیگر کشورها با ایران شود. آخوندی گفت: وجود ۳۱ ایستگاه و ۹۵ تونل در این مسیر نشان می‌دهد دست‌اندرکاران آن با چه سختی‌هایی دست و پنجه نرم کرده‌اند و این امر باعث افتخار من و همکارانم در راه‌آهن است که به سختکوشی مشهورند و مسوولیت‌های سنگین را پذیرفته و عملی می‌کنند. وی با اشاره به رونمایی از کتابی با موضوع تلاش همکاران راه‌آهن در زمان جنگ اظهار کرد: در شرایط حاضر نیز همکاران ما باوجود تحریم‌ها و فشار‌ها سعی می‌کنند بیشترین امکانات را در اختیار مردم قرار دهند. وی همچنین در پایان از روسای جمهور ایران و روسیه به دلیل همکاری برای تصمیم‌گیری در مورد اجرای این پروژه تشکر و قدردانی کرد. مراسم آغاز عملیات اجرای برقی‌سازی راه‌آهن گرمسار – اینچه برون روز گذشته با حضور وزیر راه‌و‌شهر‌سازی برگزار شد. همچنین در این مراسم مسوولان راه‌آهن‌های دو کشور ایران و روسیه، نمایندگان استان‌های تهران، مازندران، سمنان و گلستان و حسین هاشمی قائم‌مقام وزیر کشور و لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران نیز حضور داشتند.