اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومانی برای تکمیل پروژه راه‌آهن میانه – تبریز

به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل ونقل کشور، خیرالله خادمی به همراه رئیس سازمان برنامه و بودجه از راه‌آهن میانه- تبریز بازدید کرد و در این‌خصوص گفت: راه‌‌آهن میانه- تبریز از پروژه‌های اولویت‌دار در حوزه ریلی و یکی از طرح‌های بزرگ و راهبردی استان آذربایجان‌شرقی به طول ۲۰۵ کیلومتر است.  وی افزود: این خط‌آهن از شهرستان میانه شروع و پس از عبور از شهرستان ترکمنچای و بستان‌آباد و گردنه شبلی به شهر تبریز ختم می‌شود و در حدفاصل میانه تا بستان‌آباد در مناطق زاویه، نقلان، ترکمنچای، شهریار، تیکمه‌داش و بستان‌آباد دارای ایستگاه است.

معاون وزیر راه وشهرسازی با اعلام تکمیل زیرسازی این خط ریلی حدفاصل میانه تا بستان‌آباد اظهار کرد: زیرسازی محدوده بستان‌آباد تا تبریز هم با پیشرفت فیزیکی۶۲‌درصد در حال اجرا است. خادمی ادامه داد: پیشرفت فیزیکی بخش روسازی میانه تا بستان‌آباد ۶۵‌درصد است که در صورت تخصیص اعتبار به‌موقع این پروژه در زمان مقرر تکمیل می‌شود و به بهره‌برداری می‌رسد. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با تاکید بر قول مساعد رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر تامین بودجه مورد نیاز طرح گفت: به منظور تکمیل راه‌آهن میانه- تبریز، از سوی دولت ۳۰۰ میلیارد تومان اسناد خزانه و ۱۵۰ میلیارد تومان نقدی در نظر گرفته شده است. خادمی درخصوص ایستگاه‌های این محور عنوان کرد: در این مسیر ۹ ایستگاه طراحی شده که تاکنون سه ایستگاه ساخته شده و شش مورد دیگر نیز در حال ساخت است.

وی ایستگاه مسافری بستان‌آباد را یکی از ایستگاه‌های مهم این خط معرفی و اظهار کرد: این ایستگاه در ۱۴ هکتار با زیربنای ۶ هزار و ۸۳۶ مترمربع طراحی شده و مساحت ساختمان اصلی آن ۱۸۲۰ مترمربع است که با ۶۳‌درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است و پیشرفت فیزیکی کل ایستگاه نیز ۴۲‌درصد تخمین‌زده شده است. معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی در ادامه اضافه کرد: این محور ۱۷ کیلومتر تونل دارد که تاکنون ۱۵ کیلومتر آن احداث شده و پنج کیلومتر پل خاص هم در این محور اجرایی می‌شود که تاکنون ۲ کیلومتر از آن ساخته شده است.  خادمی در خاتمه با اشاره به خط‌آهن فعلی این مسیر که از ایستگاه موجود میانه واقع در مسیر تهران- تبریز شروع می‌شود، گفت: مسیر فعلی عمدتا از مناطق کوهستانی عبور می‌کند و سرعت قطارها در این خط به لحاظ مشخصات هندسی فوق‌العاده کم است و در نتیجه با احداث خط‌آهن میانه- بستان‌آباد- تبریز که ۱۱۴کیلومتر کوتاه‌تر از مسیر موجود است، زمان سفر نسبت به خط ریلی موجود ۵/  ۵ ساعت کاهش می‌یابد.