براساس آنچه «ایرنا» از این جلسه هیات وزیران گزارش داده است، این پیش‌نویس دارای ۷ فصل و ۶۶ ماده است که موادی از آن پیش از این در هیات دولت به تصویب رسیده بود، ولی به دلیل ایراد برخی از اشکالات در آخرین جلسه هیات دولت برای بررسی بیشتر به کمیسیون فرهنگی دولت بازگشت. سید‌عباس صالحی، وزیر ارشاد هم روز گذشته در صفحه مجازی خود از پیشکسوتان رسانه خواسته بود در تکمیل این لایحه، دولت را یاری کنند. هیات وزیران در یک بخش، چهار ایراد به این لایحه گرفت که به موجب آن، از سازمان اداری و استخدامی کشور خواست حوزه شمول این لایحه را از جهت تسری به روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه مشخص کند، ارکان این سازمان را ترسیم کند، امکان شناسایی سازمان به‌عنوان موسسه عمومی غیردولتی با توجه به ماهیت حقوقی سازمان‌های حرفه‌ای را فراهم سازد و مرجع بررسی صلاحیت داوطلبان عضویت در هیات‌مدیره سازمان استانی در اولین دوره آن را به دقت تعیین کند. همچنین در دیگر ایرادات، هیات دولت از کمیسیون فرهنگی خواست برخی مواد را که درباره موضوعات حقوقی و کیفری است با وسواس خاصی تعریف کند و گزارش دقیقی در این زمینه به هیات وزیران ارائه دهد.

با توجه به آنچه «ایرنا» از ایرادات دولت به این پیش‌نویس منتشر کرده، به‌نظر می‌رسد که لایحه سازمان نظام رسانه‌ای در دولت به تصویب نهایی رسیده است و فقط همان قسمت‌ها که در این خبر به آن اشاره شد، مورد پرسش یا ایراد هیات دولت بوده است. بسیاری از چهره‌های مطرح رسانه‌ای بر این باورند که دیگر موارد لایحه که در نقدهای موجود بیشترین انتقادها به آنها وارد است، مانند صدور پروانه روزنامه‌نگاری، تسلط دولت بر کار روزنامه‌نگاری از طریق هیات‌های نظارت بر انتخابات و هیات مرکزی نظارت و هیات رسیدگی به تخلفات و موارد دیگر، از این بررسی خارج است.

بسیاری از فعالان رسانه‌ای حالا این سوال را مطرح می‌کنند که با توجه به اینکه کار این لایحه در دولت تقریبا تمام شده، پس نظر روزنامه‌نگاران و کارشناسان در کجای این لایحه مورد استفاده قرار گرفته است؟ این سوال پس از آن پررنگ‌تر می‌شود که سید‌عباس صالحی، وزیر ارشاد روز گذشته در صفحه مجازی خود پس از اعلام خبر ارجاع پیش‌نویس لایحه یاد شده به کمیسیون فرهنگی دولت، از پیشکسوتان رسانه خواست در تکمیل این لایحه، دولت را یاری کنند. همچنین دیروز محسن حاجی میرزایی، دبیر هیات دولت هم از فعالان رسانه‌ای خواست نظرات خود را به کمیسیون فرهنگی هیات دولت ارسال کنند. براساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محسن حاجی میرزایی گفت: هیات‌وزیران در بررسی خود تغییراتی را در جهت تقویت بعد حرفه‌ای و افزایش نقش شاغلان این حرفه در شکل‌دهی به سازمان از جمله ترکیب هیات رسیدگی به صلاحیت داوطلبان عضویت در هیات‌مدیره سازمان و نظارت بر انتخابات آن و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات که با هدف رسیدگی به شکایات و اعتراض‌های مربوط به انتخابات ارکان تشکیل می‌شود، اعمال کرده است.