تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی عكس: باشگاه خبرنگاران جوان

براساس آنچه دیروز خبرگزاری تسنیم از نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان با خبرنگاران گزارش داد، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره تعیین تکلیف مصادیق رجل سیاسی و مذهبی برای کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: ما در شورای نگهبان موفق شدیم عمده مباحث پیرامون تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی که طبق بخشی از سیاست‌های کلی انتخابات به شورای نگهبان واگذار شده بود را بررسی و آن را تمام کنیم.

به گفته کدخدایی، اعضای شورای نگهبان در دو بخش تعیین مصادیق رجل سیاسی مذهبی و مدیر و مدبر بودن و شرایط و معیارهای لازم جهت تشخیص مصادیق رجل سیاسی و مذهبی را تعیین کرده‌اند. سخنگوی شورای نگهبان، در تشریح تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی به ویژگی «آگاهی لازم به دین اسلام» و «تقید به مبانی اسلامی» اشاره کرد و گفت: «کسانی که قدرت تحلیل و درک آنها از مسائل سیاسی، اجتماعی اعم از داخلی و بین‌المللی به نحوی باشد که مصالح نظام اسلامی در عملکرد آنها لحاظ شده باشد، در حوزه مصادیق رجل سیاسی و مذهبی قرار می‌گیرند.» کدخدایی همچنین در تشریح تعیین مصادیقی برای مدیر و مدبر بودن کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: در این بخش باید شخصی باشد که از شایستگی‌های لازم و نگرش‌های فردی مرتبط با حوزه قوه مجریه  و از نظر عقلانیت از شرایط صحیحی برخوردار باشد. او افزود: در بخش تعیین مصادیق مدبر بودن اعضای شورای نگهبان این‌طور تصمیم گرفتند که شرایط فرد باید متناسب با انجام مسوولیت‌های ریاست‌جمهوری بوده و دارای صلاحیت لازم برای ایفای وظایف ریاست‌جمهوری باشد و برنامه‌هایش نیز در چارچوب وظایف قوه مجریه، سیاست‌های کلی نظام باشد.

شرط معرفی مشاوران کاندیدا

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در ادامه اظهاراتش درباره مصادیق رجل سیاسی و مذهبی در انتخابات ریاست‌جمهوری به نکته جدیدی اشاره کرد و گفت: نکته جدیدی که اعضای شورای نگهبان در مورد آن تصمیم گرفته‌اند این است که کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری باید مشاورانی را جهت تشریح برنامه و توان مدیریتی خودش معرفی کند. کدخدایی همچنین درپاسخ به این سوال که درباره جنسیت کاندیداها نیز بررسی‌هایی صورت گرفته یا خیر، گفت: درباره جنسبت به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم وقتی به جمع‌بندی برسیم آن را اعلام می‌کنیم. سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: ما در شورای نگهبان روی مصادیق رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن به توافق رسیده‌ایم و سعی داریم این را نهایی و جمع‌بندی و به مجلس ابلاغ کنیم. او با اشاره به اینکه علی لاریجانی رئیس مجلس نیز کمیسیونی را درباره این موضوع تشکیل داده است، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تا انتخابات سال ۹۸ به جمع‌بندی نهایی درباره مصادیق رجل سیاسی و مذهبی برسیم و قانون جامعی داشته باشیم.

توضیح   درباره بودجه شورای نگهبان

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی پیرامون مقایسه بودجه این نهاد در سال ۹۶ با سال‌های گذشته گفت: در بودجه سال ۹۷،‌ بودجه شورای نگهبان افزایش ۷ درصدی داشته است. او در عین حال که این میزان افزایش بودجه برای شورای نگهبان را همانند سایر دستگاه‌ها خواند، یادآوری کرد که غالبا طبق روال سایر دستگاه‌ها بخشی از اینها تخصیص داده نمی‌شود. سخنگوی شورای نگهبان در ادامه به انتقاد از برخی رسانه‌ها پرداخت و گفت: گلایه بنده این است که چرا رسانه‌ها در نقد و بررسی‌ها انصاف را رعایت نمی‌کنند؟ فرد ضد انقلابی حرفی زده و شاهدیم برخی هم در داخل آن را تکرار می‌کنند.

کدخدایی در توضیح بودجه سال آینده شورای نگهبان گفت: ردیف بودجه شورای نگهبان مانند دیگر سازمان‌ها در چند بخش پاسداری از احکام اسلام، نظارت بر قوانین و نیز در بخشی دیگر، مربوط به حوزه انتخابات و امر نظارت بر انتخابات است و در سال‌هایی که انتخابات برگزار می‌شود بودجه آن انتخابات خاص، اختصاص داده می‌شود و هر ساله این احکام را در بودجه شورای نگهبان داریم. کدخدایی با بیان اینکه بودجه نظارت بر انتخابات سال ۹۶ که در آن انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شده به شورای نگهبان جداگانه تامین اعتبار و پرداخت می‌شود، گفت: برخی گفتند بودجه شورای نگهبان برای نظارت بر انتخابات رقمی حدود ۵۰ میلیارد تومان است حال آنکه بودجه انتخابات سال ۹۶ ردیف دیگری بوده است که البته سازمان برنامه و بودجه، دولت و مجلس در جریان آن هستند و موضوع پنهانی نیست. کدخدایی افزود: مگر می‌شود در سالی که انتخابات نداریم،‌ بودجه نظارت بر انتخابات برای شورای نگهبان در نظر گرفته شود؟

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه بودجه شورای نگهبان برای ساماندهی شبکه نظارت و رسیدگی به پرونده‌ها در طول سال اختصاص می‌یابد اظهار کرد: بخشی از این بودجه صرف آموزش ناظرین می‌شود، بودجه شورای نگهبان خیلی کمتر از پول توجیبی‌های برخی مسوولان است؛ درخواست می‌کنیم قبل از اظهارنظر سری به دیوان محاسبات و سازمان برنامه و بودجه بزنند و ببینند که آیا ما این بودجه‌ها را در جای خودش خرج کرده‌ایم یا نه؟ ما خوشحالیم که اگر جایی مسیری را اشتباه رفته‌ایم به ما بگویند؛ ما از نظارت و انتقاد استقبال می‌کنیم.

تفاهم دولت و مجلس درباره قیمت بنزین

او در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی‌بر اینکه آیا شورای نگهبان موضع‌گیری نسبت به افزایش قیمت‌ها به‌خصوص قیمت بنزین و حامل‌های انرژی در سال آینده طبق لایحه بودجه ۹۷ دارد، گفت: شورای نگهبان تلاش می‌کند نظراتش منطبق با نظرات مردم باشد، طبق اخباری که داریم دولت و مجلس به این جمع‌بندی رسیده‌اند که افزایش قیمتی نداشته باشیم و امیدوارم هر تصمیمی که اتخاذ می‌شود گشایشی برای امور مردم باشد. کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی از دولتی‌ها در جریان بررسی تخلفات انتخابات حکم انفصال از خدمت دریافت کرده‌اند، تخلفات در چه حوزه‌هایی بوده است، افزود: گزارش جزئیات تخلفات را باید دوستان ما در قوه‌قضائیه اعلام کنند؛ اما برخی از آنها منجر به صدور حکم و برخی صدور قرار تبرئه شده و برخی نیز در حال رسیدگی است؛ این مسیری است که در حال انجام است و رسیدگی‌ به تخلفات ادامه دارد، بنابراین نمی‌توانم وارد جزئیات آن شوم.