جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش به برخی انتقادها نسبت به عدم حضور جوانان در بدنه مدیریتی کشور و بالا بودن سن اعضای کابینه دولت و جوان نبودن دولت پاسخ داد و گفت: فکر نمی‌کنم از اینکه مطرح می‌شود مدیریت کشور باید جوان شود حتما منظور این است جوان بودن سی نفری است که دور میز دولت می‌نشیند باید چهره‌ای جوان باشند و سالخورده نباشند؛ زیرا مشکل جوانان با جوان شدن افراد دور میز دولت حل می‌شود. به گزارش «ایسنا» وی ادامه داد: دولت شامل مجموعه‌ای با بیش از ۲۰۰ هزار مدیر است این درحالی است که تعداد مدیران دولت ایران به اندازه تعداد کارمندان دولت ژاپن است. در این شرایط ما اصرار داریم، قول داده‌ایم و روی قول خود نیز هستیم که حتما جوانان با طی کردن سطوح مدیریتی در بدنه مدیریتی کشور قرار بگیرند. همچنین راجع به حضور و مشارکت زنان در بدنه مدیریتی کشور نیز تصویب کرده‌ایم که در آخر برنامه ششم توسعه ۳۰ درصد از مدیریت کشور به زنان واگذار شود.

هنوز از گفت‌وگوی ملی ناامید نشدم

به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه گفت‌وگوی ملی، تفاهم و انسجام ملی بزرگ‌ترین نیاز امروز ایران است، اظهار کرد: همه جریانات سیاسی، قوای سه‌گانه و مسوولان کشور باید انسجام داشته باشند و این مسیری است که زمانی جوانان تشکل‌های مختلف آن را شروع کرده بودند و من از آنها می‌خواهم حالا که بزرگان، سیاست گفت‌وگوی ملی را جدی نگرفتند شما جوانان احزاب آغاز‌کننده گفت‌وگوی ملی باشید و این مسیر را ادامه دهید تا برای دیگران الگو شوید.

جهانگیری افزود: در شرایطی که نیاز امروز کشور انسجام،‌ تفاهم و وحدت است و به‌خصوص با تهدیدهایی که این روزها علیه ایران صورت می‌گیرد و با گستاخی از اقدام نظامی علیه کشور سخن می‌گویند، نفس اینکه چنین سخنانی درباره کشور بزرگی مثل ایران بیان می‌شود نشان از بدی دنیای امروز دارد و در مقابل این حرکت ما نیاز به تفاهم در کشور داریم و عده‌ای باید بانی این تفاهم در کشور شوند. به گزارش خبرآنلاین، وی افزود: زمانی بود که همه گروه‌های سیاسی با گرایش‌های مختلف در احزاب جلساتی مشترک برگزار می‌کردند، گرچه با پیگیری‌هایی که انجام می‌دادند امروز نشد که برای بزرگ‌ترها چنین جلساتی برگزار شود، اما من هنوز مایوس نشدم و معتقدم که گفت‌و‌گوی ملی میان بزرگ‌ترها و جریانات سیاسی و همچنین دولتی‌ها و مسوولان قوای سه‌گانه و مسوولان کشور راه‌حل بسیاری از مشکلات است.

اجتناب از جوان‌هراسی

معاون اول رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از این نشست با اشاره به وجود دو نگاه در سطح کشور درباره جوانان و قرار گرفتن در سطوح مختلف مدیریتی اظهار کرد: یک نگاه در کشور درباره جوانان وجود دارد که براساس آن به جوانان به‌عنوان یک فرصت بسیار استثنایی و مهم برای کشور و توسعه آن نگاه می‌شود. دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که همواره از جوانان هراس دارد و تلاش می‌کند که جامعه را به‌نوعی به جوان‌هراسی تشویق کند و بگوید که اگر جوانان کنترل و محدود نشوند ممکن است به بسیاری از مسائل آسیب‌هایی وارد شود.

به گزارش «ایسنا» وی تاکید کرد: ما باید در مقابل دیدگاه جوان‌هراسی در جامعه با طرح استدلال‌های قوی، این‌گونه مطرح کنیم که جوانان مهم‌ترین فرصتی هستند که در اختیار کشور قرار دارند و آنها می‌توانند آینده ایران را تضمین کنند. معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه یکی از اقتضائات وجود نسل جوان در جامعه آن است که در آن جامعه نشاط وجود داشته باشد، گفت: جامعه‌ای که در آن جوان‌ها هستند حتما باید شاد و پر نشاط باشد و اینکه دیگران فکر می‌کنند می‌توانند با گرفتن نشاط از جامعه از این فرصت استفاده کنند، در اشتباه هستند. وی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین مطالبه جوانان حفظ حرمت آنها است، به برخی از مداخلات و سنگ‌اندازی‌ها در امور جوانان در جامعه اشاره کرد و با طرح این پرسش که تاکنون تا چه میزان از این مداخلات توانسته‌ایم نتیجه‌گیری کنیم، تاکید کرد: نباید مداخله‌ای بی‌جا در زندگی جوانان انجام شود، بلکه باید کاری کنیم که ذهن جوانان آینده بهتر از امروز باشد.

اعتماد مردم به آینده را سرد نکنیم

جهانگیری گفت: هیچ موضوعی ایران را تهدید نمی‌کند و هیچ مساله‌ای در داخل کشور وجود ندارد که قابل‌حل نباشد؛ تمام چالش‌ها و دغدغه‌های پیش‌روی ملت در زمینه‌های مختلف اعم از سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با این شرط که اعتماد مردم را نسبت به آینده سرد نکنیم و آینده را در ذهن جوانان تیره و تار جلوه ندهیم، قابل‌حل است. نباید جوانان از آینده بهراسند؛ بلکه باید مطمئن باشند آینده بهتری پیش‌روی آنهاست. وی همچنین از جوانان خواست که از بیان مطالبات و دغدغه‌های خود مایوس نشوند و پیگیر تحقق وعده‌های مسوولان باشند.

گلایه از مجلس

به گزارش «ایسنا» معاون اول رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ارسال لایحه احیای سازمان ملی جوانان به مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پیش از تشکیل دولت دوازدهم لایحه احیا و ایجاد سازمان ملی جوانان را به مجلس فرستادیم، اما مجلس به دلایلی تندتر از انتظارات ما در این زمینه عمل کرد. حتی رئیس‌جمهوری نیز هفته قبل در جلسه مشترک دولت و مجلس به این موضوع اشاره کردند. جهانگیری با بیان اینکه اگر اختیارات درباره احیا و ایجاد سازمان ملی جوانان بر عهده دولت بود حتما تاکنون انجام شده بود، درباره تشکیل شورای ملی جوانان در ریاست‌جمهوری اظهار کرد:‌ در این‌باره تصمیمی که گرفته بودیم آن بود که اگر سازمان ملی جوانان به ریاست‌جمهوری منتقل شود دیگر نیازی به تشکیل شورای ملی جوانان نیست. در حال حاضر ما منتظر نظر مجلس در این‌باره هستیم، اما چنانچه که مجلس به هر دلیلی انتقال سازمان ملی جوانان به ریاست‌جمهوری را نپذیرد ما برای پیگیری امور مربوط به جوانان در سطح دولت در قالب شورای ملی جوانان تعهدات خود را انجام خواهیم داد.