به گزارش خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی روز شنبه از تهیه طرحی از سوی کمیسیون اقتصادی با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر خبر داد و افزود: نرخ ارز در بودجه بین ۳۸۰۰ تا ۴ هزار تومان بوده است که مقرر شده این مابه‌التفاوت با نرخ فعلی در قالب دو موضوع افزایش حقوق کارمندان و تهیه بسته‌های حمایتی از طریق سبد کالا برای گروه‌های کم‌درآمد پیگیری شود. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در صورت تحقق منابع درآمدی این طرح حقوق‌ها افزایش می‌یابد، ادامه داد: در صورت تحقق منابع درآمدی بسته‌های حمایتی از اقشار مختلف در جامعه به ویژه افراد کم‌درآمد و دهک‌های آسیب‌پذیر که قدرت خرید آنها کاهش یافته است، در قالب بسته‌های کالایی یا روش‌های دیگر ارائه می‌شود. پورابراهیمی ادامه داد: پیش نویس طرح حمایت از دهک‌های آسیب‌پذیر جامعه و افزایش حقوق کارمندان در گذشته آماده شده بود و هم‌اکنون در مرحله جمع بندی است. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دولت نیز موازی با مجلس اقداماتی برای ارائه بسته‌های حمایتی آغاز کرده است، اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه بیشتر در این زمینه اقدام می‌کند و مقرر شده دولت بسته پیشنهادی را نهایی کرده و اگر به مصوبه مجلس نیاز دارد برای بررسی توسط نمایندگان به قوه مقننه ارسال کند.

جزئیات برنامه دولت

در خبری دیگر عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: دولت ۲ بسته حمایتی با سه سناریو برای جبران گرانی‌ها در نظر دارد. محمد حسینی با اشاره به برنامه دولت برای ارائه بسته حمایتی اظهار داشت: دولت برای جبران گرانی‌ها و کمک به اقشار جامعه در جریان افزایش قیمت کالاها دو بسته تدوین کرده است، از این روی بسته معیشت عمومی و بسته معیشت ویژه را در نظر دارد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: دولت در نظر دارد در بسته معیشت عمومی بتواند در جریان افزایش قمیت‌هایی که در کالاهای اساسی و مورد نیاز اقشار جامعه و تحت فشار قرار گرفتن اقشار حقوق‌بگیر، از منابع حاصل از نرخ و تاثیر ارز با سه سناریو از این قشر حمایت کند. نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس دهم شورای اسلامی درخصوص سناریوهای موجود گفت: پرداخت نقدی، بن کارت یا ارائه سبد کالای غذایی از جمله سناریوهای دولت است. وی با اشاره به بسته معیشت ویژه توضیح داد: بسته حمایتی ویژه برای اقشار آسیب‌پذیر و افراد تحت پوشش دستگاه‌های حمایتی است، دولت می‌خواهد به این قشر خارج از بسته معیشت عمومی کمک کند و رقم بیشتری به شکل‌های مختلف به آنها اختصاص دهد. حسینی با بررسی سناریوهای دولت برای ارائه بسته‌های حمایتی گفت: بر این باوریم که تزریق پول ضمن تغییر پایه پولی افزایش نقدینگی را به دنبال دارد و از این رو نظر بر این است که از این روش کمتر استفاده شود. این نماینده مجلس ادامه داد: درخصوص روش بن‌کارت نگاه‌ها این است که مردم بتواند از فروشگاه‌های خاص و کالاهای خاص بخرند، که تاکید بر این روش بیش از سایر سناریو‌ها است. وی درخصوص ارائه حمایت به‌صورت کوپن و سبد کالا اظهار کرد: با توجه به تجربه گذشته است شاید از بابت اینکه مستقیم کالا به دست مصرف‌کننده برسد نسبت به روش‌های دیگر بهتر است اما آثار فرهنگی خاص خود را دارد و باعث نگرانی سایر اقشار می‌شود و به نوعی احتکار مواد غذایی در خانه‌های شکل می‌گیرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با بیان اینکه دولت روز یکشنبه برای ارائه بسته حمایتی در این کمیسیون حاضر می‌شود، گفت: انتظار می‌رود در این نشست نگرانی‌ها کمتر شود و در فضای کارشناسی نقظطه ضعف‌های موجود برطرف تا کار پخته‌تری که آسیبی به کشور وارد نکند و باعث نگرانی اقشار نشود ارائه کنیم.