محمدجواد ظریف با بیان اینکه از دیدگاه من دیالوگ مستلزم اعتماد متقابل نیست، افزود: «دیالوگ معمولا بر مبنای اعتماد متقابل انجام نمی‌شود. اما دیالوگ به احترام متقابل نیاز دارد. احترام متقابل این‌گونه شروع می‌شود که هر یک از طرف‌ها به خود و امضایش احترام بگذارد. تا زمانی که این را در دولت فعلی آمریکا مشاهده نکنیم دیالوگ را امری غیرضروری می‌دانیم که به هیچ نتیجه مطلوبی منجر نمی‌شود.» وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که آمریکا یک مذاکره‌کننده قابل اعتماد نیست و ایران اشتیاقی به گفت‌وگو با آن کشور ندارد. ظریف با اشاره به خروج آمریکا از پیمان مودت ۱۹۵۵ افزود: آنها همیشه می‌گفتند که خواهان یک پیمان با ایران هستند. حالا به تازگی از تنها پیمانی که با ما داشتند خارج شدند زیرا دیوان بین‌المللی دادگستری علیه آنها رای داد. این نشان می‌دهد که با این رئیس‌جمهوری و این دولت درباره هر چیزی مذاکره کنید، به آن پایبند نخواهند بود.

ظریف درخصوص برجام تاکید کرد: ما مایل نیستیم سندی را کنار بگذاریم که به‌طور کامل درباره آن مذاکره‌شده است؛ سندی که تقریبا دوازده سال برای ما وقت برد. دو سال و نیم مذاکره فشرده ایران و آمریکا. ما در مورد هر کلمه از سند ۱۵۰ صفحه‌ای مذاکره کردیم. وی تاکید کرد: این مذاکرات فقط بین این دو کشور نبود بلکه میان ۶ کشور و اتحادیه اروپا هم بود و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هم شد. اما ترامپ تصمیم گرفت که از آن خارج شود. او می‌گفت این توافق چون تاییدیه سنا را ندارد می‌تواند آن را کنار بگذارد. اما اشتباه می‌کرد زیرا این یک قطعنامه شورای امنیت بود. با این حال، او از پیمانی خارج شد که تاییدیه سنا را داشت، زیرا دیوان بین‌المللی دادگستری علیه تحریم‌های آمریکا رای داده بود. مصاحبه‌کننده الجزیره به مذاکرات آمریکا و کره‌شمالی و اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه او و کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی عاشق همدیگر شده‌اند، اشاره کرد. ظریف در این خصوص گفت: روابط بین‌الملل ارتباطی به مسائل عاشقانه ندارد.

روابط بین‌الملل به قابل اتکا بودن و پایبندی به وعده‌ها مربوط  است. در روابط بین‌الملل همه چیز مبتنی بر یک اصل است که لاتین آن می‌شود Pacta sunt servanda یعنی «عقود باید نگه داشته شوند.» این مساله‌ای لازم است. برخلاف وضعیت کره، ما یک سند داریم، یک سند ۱۵۰صفحه‌ای. ظریف افزود: احتمال دارد که وی باز هم از سند دیگر خارج شود مثل بیانیه پایانی گروه هفت که ابتدا آن را پذیرفت اما وقتی که سوار هواپیما بود از آن خارج شد. او همچنین با تاکید بر اینکه «اگر طرف مقابل نشان دهد که قابل اعتماد است، همیشه می‌توان به توافق دست یافت.» اضافه کرد: بگذارید به شما و رئیس‌جمهوری ترامپ بگویم که توافق هسته‌ای بهترین توافقی است که آمریکا می‌تواند به آن دست پیدا کند؛ بهترین توافقی که ایران می‌تواند داشته باشد و بهترین توافقی که جامعه جهانی می‌تواند به آن دست یابد. اما این به معنای آن نیست که این توافق همه آن چیزی را که همه ما می‌خواهیم، داراست. مصاحبه‌کننده الجزیره انگلیسی بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی را نقل کرده و از وزیرخارجه ایران پرسید که آیا او (ظریف) مذاکره با آمریکایی‌ها را اشتباه می‌داند؟ ظریف پاسخ داد: چیزی که ایشان گفتند این بود که گفت‌وگو با آمریکایی‌ها اشتباه بود. دفتر ایشان این را روشن کردند. توافق هسته‌ای یک اشتباه نبود. گفت‌وگو با آمریکایی‌ها اشتباه بود. به‌نظر من، آمریکایی‌ها مخصوصا دولت فعلی نشان دادند که قابل اعتماد نیستند و نمی‌توان به حرف آنها اعتماد کرد، به امضا و به تعهدات آنها در توافق اتکا کرد. ظریف افزود: من معتقدم که آمریکایی‌ها به تعهداتشان عمل نکردند. وزیر امورخارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «بسیاری از افراد متنفذ» ایرانی از آنچه در رابطه با برجام اتفاق افتاد استقبال کردند، اظهار کرد: من معتقدم آنها ناخرسندی عمومی مردم ایران را مبنی براینکه آمریکا شریک قابل اعتمادی نیست، بیان می‌کنند.

ظریف در رابطه با سایر توافق‌نامه‌هایی که ترامپ آنها را نقض کرده است، گفت: به‌نظر من برای جامعه بین‌المللی خوب نیست که کشور قدرتمندی همچون آمریکا تصمیم بگیردکه یک توافق بین‌المللی راترک کند. فقط برجام نیست.آنها از یونسکو، توافق‌نامه آب‌وهوایی، نفتا و پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک نیز خارج شدند.