او از هموطنان متقاضی روادید خواست برای دریافت ویزا حتی‌الامکان به سایت سفارتخانه‌ها مراجعه کنند. قاسمی گفت: مراجعه به افرادی که به‌عنوان واسطه یا به این عنوان که در سفارت آشنا دارند، می‌تواند برای هموطنان دردسرساز باشد. سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: نیروی انتظامی امروز مراقبت‌های بیشتری را برای برخورد با این شبکه‌های مافیایی اعمال می‌کند. او تاکید کرد: در دو سال گذشته وزارت امورخارجه با بسیاری از سفارتخانه‌های خارجی در تهران در این زمینه گفت‌وگو کرده است و حتی به برخی از سفارتخانه‌ها که خطاهای بیشتری داشتند، تذکرات لازم داده شد. قاسمی با بیان اینکه این مشکلات در داخل کشور تا حد زیادی کاهش یافته است، گفت: اکنون سفارتخانه‌ها سعی می‌کنند به‌صورت مستقیم با ایرانیان برای گرفتن مدارک و اطلاعات در تماس باشند؛ گرچه ممکن است هنوز در برخی مواقع هموطنانمان مجبورند برای دریافت نوبت در انتظار باشند.

سخنگوی وزارت‌خارجه افزود: همچنین با یک نوع برون‌سپاری، سفارتخانه‌های خارجی در تهران قراردادهایی را با برخی شرکت‌های ایرانی بسته‌اند و دریافت مدارک و اطلاعات را به منظور صدور روادید به آنها واگذار کرده‌اند که با توجه به محدود بودن این شرکت‌ها نظارت بر کار آنها دقیق‌تر است. قاسمی گفت: گروه دوم از هموطنان که مورد سوءاستفاده این دلالان قرار می‌گیرند، کسانی هستند که به کشورهای ثالث یا همسایه مراجعه می‌کنند؛ زیرا کشور مقصد آنها در ایران کنسولگری ندارد.

او افزود: در این مورد هم متاسفانه گزارش‌هایی دریافت کرده‌ایم که نشان می‌دهد افراد واسطه و دلالان به بهانه گرفتن روادید در کوتاه‌ترین زمان از هموطنان مبالغ هنگفتی دریافت کرده‌اند. سخنگوی وزارت‌خارجه با اشاره به اینکه معمولا افراد واسطه از تعجیل ایرانیان مسافر سوءاستفاده می‌کنند از این دسته از هموطنان هم خواست از مراجعه به دلالان خودداری و به‌طور مستقیم تقاضای روادید از سفارتخانه‌های خارجی را مطرح کنند.

قاسمی گفت: میزان مبلغی که از طرف هر سفارتخانه خارجی برای صدور روادید باید دریافت شود در پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت امورخارجه و کنسولگری‌های ما در همه کشورها وجود دارد. او افزود: در عین حال هموطنان می‌توانند با مراجعه به کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برای نحوه دریافت ویزا از دیگر کشورها مشورت کنند. سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: معمولا مبالغی که باید برای ویزا از هموطنان دریافت شود مبالغ زیادی نیست و براساس تفاهم یا عمل متقابل میان ایران و آن کشور ثالث دریافت می‌شود.