به گزارش «ایسنا»، مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: «به خاورمیانه می‌روم تا این پیام روشن را به دوستان و شرکای‌مان ارسال کنم که آمریکا متعهد به منطقه، متعهد به شکست داعش و متعهد به مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران است.» وزیر امورخارجه آمریکا همچنین دوشنبه شب پیش از سفر به منطقه گفت خروج نیروهای این کشور از سوریه یک تغییر تاکتیک است و به معنی تغییر تعهد واشنگتن به نابودی داعش و مقابله با نفوذ ایران در خاورمیانه نیست.وی تاکید کرد که هیچ تغییری در استراتژی آمریکا برای مقابله با ایران به وجود نیامده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دو هفته پیش تصمیم گرفت حدود ۲ هزار نیروی نظامی این کشور را از سوریه خارج کند که منجر به انتقادات فراوان به او و حتی استعفای وزیر دفاع آمریکا شد. یکی از نگرانی‌ها از خروج آمریکا، تقویت نیروهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در منطقه است. وزیر امورخارجه آمریکا قصد دارد در سفر خود به خاورمیانه درباره این تصمیم رئیس‌جمهور کشورش گفت‌وگو کند. همچنین جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در این هفته به اراضی اشغالی و ترکیه رفته بود تا درباره تصمیم ترامپ برای ترک سوریه رایزنی کند. وی اعلام کرد که هیچ جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه تعیین نشده است. بولتون با تکرار ادعای حضور ایران در سوریه نیز گفت: نیروهای آمریکایی در مناطق بحرانی التنف در جنوب سوریه برای مقابله با آنچه فعالیت‌های نظامی ایران در منطقه خواند، باقی خواهند ماند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز پیش از این گفته بود خارج شدن نیروهای آمریکایی از سوریه سیاست راهبردی و بلندمدت این رژیم برای مقابله با ایران را تغییر نمی‌دهد. به گزارش «ایسنا» مقامات آمریکایی و صهیونیستی درحالی به‌طور مکرر از تلاش ایران برای گسترش نفوذ خود در سوریه و ایجاد پایگاه نظامی در این کشور حرف می‌زنند که نه تنها مقامات ایرانی، بلکه روس‌ها و سران سوریه بارها تاکید کرده‌اند که حضور مستشاری ایران در سوریه تنها برای مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی بوده است و سوابق کمک ایران به شکست داعش در عراق و سوریه مبین این حقیقت است. در همین راستا، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران چندی پیش در مصاحبه‌ای تاکید کرد جمهوری اسلامی تنها برای هدف مقابله با گروه‌های تندرو در سوریه حضور نظامی دارد، زیرا توسط دولت این کشور دعوت شده است. وی افزود: «همگان کمک ما به مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی را به رسمیت می‌شناسند و هیچ دلیل دیگری برای این حضور ما (در سوریه) وجود ندارد.»

ایران، موضوع مورد بحث پمپئو

در عین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی هدف از سفر وزیر امورخارجه آمریکا به خاورمیانه را رایزنی با رهبران منطقه برای افزایش فشار بر ایران دانست. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس،پمپئو در این سفر ابتدا به اردن و سپس به مصر و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) شامل بحرین، امارات‌متحده‌عربی، قطر، عربستان سعودی، عمان و کویت می‌رود. علاوه ‌بر این، نشریه پولتیکو در گزارشی درباره سفر منطقه‌ای مایک پمپئو به نقل از یک مقام وزارت امورخارجه آمریکا نوشت که پمپئو در سخنرانی سیاسی خود در قاهره، پایتخت مصر روی نقش ایران به‌عنوان یک بازیگر خطرناک در منطقه و همچنین تعهد آمریکا به منطقه به‌‌رغم تصمیمش برای خروج از سوریه متمرکز خواهد بود. به نوشته پولتیکو، وزیر امورخارجه آمریکا احتمال دارد به اسرائیل و عراق نیز سفر کند، هرچند  وزارت امورخارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که تل‌آویو در برنامه سفر او گنجانده نشده است.

نشریه پولتیکو در ادامه تصریح کرد که پمئپو در سخنرانی‌اش در قاهره تلاش خواهد کرد ایران ر ا به‌عنوان منبع اصلی بی‌ثباتی منطقه و تروریسم ترسیم کند. او همچنین تلاش خواهد کرد به متحدان منطقه‌ای واشنگتن درباره تعهد آمریکا به امنیت آنها و مقابله با ایران اطمینان دهد. ایان گولدنبرگ یک مقام دولت اوباما رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در این باره به پولتیکو گفت: «یک روز او (دونالد ترامپ) می‌گوید که به‌طور بلندمدت در سوریه می‌مانیم تا با ایران مقابله کنیم. ترامپ روز بعد می‌گوید ما طی ۳۰ روز از سوریه خارج خواهیم شد. غیرممکن است بتوان دراین فضا موثر واقع شد.»