لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم فراملی سازمان یافته (پالرمو) و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT)، با وجود تصویب در مجلس، به‌دلیل اختلاف‌نظر میان شورای نگهبان و مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت اما مجمع همچنان نظر نهایی درباره این دو لایحه را به تعویق می‌اندازد. دیروز از یکسو مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در گفت‌وگو با عصرایران تاکید کرد خروج از یک کنوانسیون یا نپیوستن به یک کنوانسیون بین‌المللی بهانه دادن به دست آمریکا است؛ زیرا با این کار آمریکا تحریم‌های خود را تشدید می‌کند. از سوی دیگر محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در یادداشتی در روزنامه صبح نو گفت که نمی‌توانیم از سازوکارهایی مانند FATF کنار بکشیم.

پزشکیان در این گفت‌و‌گو تاکید کرد: اگر ما بتوانیم تعاملات خودمان و آنچه واقعیات ایران است را به دنیا نشان دهیم به نفع ما است. اگر مشخص شود که در کشور ما پولشویی وجود ندارد و شفاف است و برای دنیا شفاف شود که روند چرخش مالی در کشور ما مشخص است بهتر از این است که ما بگوییم «نه» نمی‌پذیریم که به FATF بپیوندیم. پزشکیان گفت: کسی را پیدا نمی‌کنید که کارشناس باشد، دستش در آتش باشد و در سیستم اجرایی کشور حضور داشته باشد و بگوید که ما به FATF نپیوندیم. آدم‌هایی که می‌گویند ما نپیوندیم کسانی هستند که در جریان این کارها نیستند و مسوولیتی نیز ندارند، مشکل این است که اگر نپیوندیم آن کسی که باید پاسخگو باشد همان کسی است که درگیر است. او افزود: آنهایی که پاسخگو نیستند مخالف پیوستن ایران به FATF هستند.

قالیباف هم در بخشی از یادداشتش در روزنامه صبح نو نوشت: من معتقدم غیر از گزینه تسلیم شدن یا خستگی از مبارزه با حریف یا وارد نشدن به زمین بازی، گزینه‌های دیگر و شیوه‌های دیگری از مبارزه و تقابل وجود دارد که می‌تواند ما را به مقصود برساند؛ هرچند نیازمند طراحی دقیق و فعالیت بیشتر است. ما نمی‌توانیم از کنار آمریکا و مسائل دیگری نظیر FATF عبور کنیم و آنها را نادیده بگیریم. به هر حال فشار آنها وجود دارد و روزبه‌روز هم بیشتر می‌شود. به نوشته قالیباف بررسی موضوع FATF نشان می‌دهد که در شرایط کنونی پذیرفتن توصیه‌های این نهاد قطعا به ضرر ماست، اما پاسخ سریع و صریح «بله» یا «نه» نیز، منافع ملی امروز و فردای ما را تامین نمی‌کند.این عضو مجمع در بخش دیگری از یادداشت خود نوشت: هرچند سال یکبار سازوکارها و شبکه‌های جدیدی در دنیا درست می‌شود که قدرت و نفوذ خاص خودشان را هم دارند و می‌توانند اعمال محدودیت کنند. نمونه‌اش همین سازوکار شبکه‌ای FATF است. ما اگر کنار بکشیم نمی‌توانیم این سازوکارهای جدید را بشناسیم و از بروز تهدیدات از طرف آنها جلوگیری کنیم و این در حالی است که تهدیدات این نهادها، با عدم حضور ما برطرف نمی‌شود.قالیباف البته دیروز در توییتی تاکید کرد که پذیرفتن FATF در شرایط فعلی قطعا به ضرر ماست.