به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، فایننشال‌تایمز نوشت: «اخیرا تهران یک پهپاد جاسوسی آمریکا را بر فراز دریای عمان سرنگون کرد. آقای ترامپ در آخرین دقایق از تصمیم خود برای حمله انتقام‌جویانه علیه ایران منصرف شد. تهدیدات توخالی ترامپ، رهبران ایران را قانع کرده است که مقاومت کردن به صلاح کشورشان خواهد بود.» یک تحلیلگر اقتصاد سیاسی ایران در این ارتباط گفت: «تنش‌های اخیر عزم جمهوری اسلامی را برای مقاومت در برابر فشارهای واشنگتن افزایش داده‌اند. این استراتژی تاکنون به خوبی برای آنها جواب داده است. رهبران ایران به این موضوع پی برده‌اند که تهدیدات آمریکا بیشتر بلوف بوده‌اند.»

در ماه‌های اخیر ترامپ از یک طرف بعضی اوقات لحنی خصمانه نسبت به تهران اتخاذ کرده است و از طرف دیگر بعضی اوقات پیشنهاد مذاکره و گفت‌وگوی مستقیم به رهبران ایران ارائه می‌کند. آقای ترامپ روز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه خبری فاکس‌نیوز در مورد احتمال وقوع جنگ گفت: «امیدوارم که دو کشور وارد جنگ نشوند، اما ما همیشه آمادگی کامل برای هر سناریویی را داریم. در صورتی که درگیری رخ دهد، قول می‌دهم که زیاد طول نخواهد کشید.»

رویکرد آشفته ترامپ باعث سردرگمی جامعه بین‌الملل در مورد نیت واقعی رئیس‌جمهور آمریکا شده است. فایننشال تایمز ادعا کرده است که یکی از مقامات ایران در مصاحبه با این نشریه گفته است که کشورش در هفته‌های اخیر اقدامات حساب شده‌ای را نسبت به فشارهای واشنگتن انجام داده است. او در این ارتباط گفت: «ما شبیه کودکی رفتار می‌کنیم که ناعادلانه کتک خورده است، اما بلند می‌شود و سیلی محکمی بر صورت آمریکا می‌زند و سپس نشان می‌دهد که در موقعیت یک قربانی قرار دارد.» سرنگونی پهپاد آمریکا، خطرناک‌ترین تقابل دو کشور از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای بوده است. تصمیم ترامپ برای خارج کردن کشورش از برجام باعث افزایش تنش‌ها در منطقه شد. ایران همچنین گفت که یک هواپیما با ۳۵ سرنشین نیز وارد قلمرو هوایی کشورشان شده بود، اما از هدف قرار دادن آن پرهیز کردند.  آمریکا همچنین ایران را به‌عنوان مسوول اصلی حملات انجام شده در ۶ هفته اخیر علیه نفتکش‌های تجاری در نزدیکی دریای عمان معرفی کرده است. تهران این اتهامات را رد می‌کند. آقای ترامپ این هفته با امضای یک فرمان اجرایی، دفتر رهبری ایران را در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار داد. مقامات آمریکایی گفتند که وزیرخارجه ایران نیز هدف بعدی آمریکا خواهد بود. اما نشانه‌های اندکی در مورد نگرانی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. ارزش ریال در سال‌جاری نسبتا ثابت باقی ماند و کسب‌وکارها با قیمت‌های بالاتر در دوره بعد از تحریم سازگاری پیدا کرده‌اند. ظاهرا سیاست‌مداران ایرانی بیشتر در مقابل دولت ترامپ متحد شده‌اند. شهروندان ایران نیز خیلی نگران وقوع جنگ نیستند.

مجید کارمند ۴۹ ساله یک شرکت خصوصی در تهران است. او در ارتباط با شرایط کنونی گفت: «تا یک ماه پیش نگران جنگ بین دو کشور بودم. اما بعدا پی بردم که آمریکایی‌ها درحال بلوف زدن هستند. تنش‌های زیادی بین ایران و آمریکا وجود داشت، اما ترامپ تمایلی به اقدام نظامی ندارد و بازار ارز نیز ثبات خود را حفظ کرده است.»

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که سیاست آشفته کاخ سفید نسبت به ایران باعث کاهش فشار مردم برای مذاکره مستقیم با آمریکا شده است. او در این ارتباط گفت: «آنها به مردم ایران ثابت کردند که در مورد نیت واقعی خود دروغ می‌گویند. آنها یک روز اعلام می‌کنند که خواستار مذاکره بدون شرط هستند و روز دیگر علیه ما تحریم اعمال می‌کنند.» اگرچه برخی افراد گفته‌اند که ترامپ بلوف می‌زند، اما رهبران ایران تهدیدات نظامی او را جدی می‌گیرند. در عوض، آنها به‌دنبال نشان دادن این موضوع هستند که هراسی از درگیری نظامی با آمریکا ندارند. اگرچه بودجه نظامی ۲۰ میلیارد دلاری ایران فقط ۳ درصد بودجه دفاعی آمریکا است.

یک تحلیلگر در این ارتباط گفت: «جنگ با ایران عواقب زیادی برای منطقه به همراه خواهد داشت. بدون شک کشورهای اطراف خلیج‌فارس از جمله عربستان و امارات  از درگیری‌ها مصون نخواهند ماند.» یکی از افراد نزدیک به دولت ایران در این ارتباط گفت: «پیام ما در هفته‌های اخیر به آمریکا و متحدانش آشکار بوده است. در صورتی که شما سه موضع در داخل ایران را هدف بگیرید، ما نیز سه نقطه در دبی را هدف قرار خواهیم داد.» رهبران ایران اعلام کرده‌اند که تنها در صورت بازگشت آمریکا به برجام حاضر به مذاکره خواهند بود. اما ایران هم زمان قصد دارد که برخی تعهدات خود را در چارچوب برجام به حالت تعلیق درآورد. ایران روز پنج‌شنبه از سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۳ درصد عبور خواهد کرد. تحریم‌های اخیر نیز تردیدهای اصلاح طلبان و اصولگرایان ایران را نسبت به نیت واقعی ترامپ افزایش داده‌اند. آنها تصور می‌کنند که او به‌دنبال توافق جدید نیست و از مذاکرات برای اهداف سیاسی خود استفاده خواهد کرد. رهبران ایران معتقدند که چنانچه از سیاست‌های منطقه‌ای خود عقب‌نشینی کنند، انگیزه دولت ترامپ برای دنبال کردن سیاست تغییر حکومت با همکاری اسرائیل و عربستان افزایش خواهد یافت.