در همین خصوص سخنگوی وزارت‌خارجه ایران با یادآوری مخالفت‌های اتحادیه اروپا با تحریم‌ها و قوانین فراسرزمینی گفت: ادعاهای لندن درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران به لحاظ حقوقی قابل اعتنا نیست و از انگلیسی‌ها می‌خواهیم هر چه زودتر این نفتکش را رها کنند. سیدعباس موسوی در گفت‌وگو با «ایرنا» درباره نامه ظریف به موگرینی گفت: ظریف از زمانی که برجام نهایی و اجرایی شد، نامه‌نگاری‌هایی را با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز کرد، زیرا آمریکا حتی در دولت قبل و در همان اوایل هم بدعهدی‌هایی را داشت. اولین نامه آقای ظریف به خانم موگرینی به‌عنوان مسوول هماهنگ‌کننده برجام در سال ۲۰۱۶ نوشته شد و تاکنون حدود ۱۸ یا ۱۹ نامه به مناسبت‌های مختلف نوشته شده است. رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امورخارجه از احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امورخارجه برای بار چهارم طی یک هفته گذشته در جهت ارائه توضیحات درخصوص توقیف نفتکش حامل نفت ایران خبر داد و اظهار کرد: رفت‌وآمد دیپلمات‌ها به وزارت امورخارجه مساله‌ای طبیعی است. توقیف نفتکش گریس ۱ هم برای ایران موضوع مهمی است و طبیعی است در این چارچوب، برای گفت‌وگوها و ارائه توضیحات به وزارت امورخارجه بیایند.

موسوی با نادرست خواندن ادعای انگلیس درباره مقصد نفتکش گریس تصریح کرد: همان‌طور که قبلا هم گفته‌ام این نفتکش نمی‌تواند در بنادر سوریه پهلو بگیرد زیرا یک سوپرتانکر است. از سوی دیگر، سوال ما از انگلیس این است که مگر جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار دارد؟ مگر اروپا ما را تحریم نفتی کرده است؟ به فرض  اینکه  این نفتکش به سوریه می‌رفته است، مگر آنها نبودند که ادعا می‌کردند ما قوانین‌مان فراسرزمینی نیست و علیه دیگر کشورها اعمال نخواهیم کرد؟ آنها همیشه منتقد این موضوع بوده‌اند ولی چطور شده است که اکنون خود به بهانه نقض تحریم‌های سوریه، این کار را انجام می‌دهند؟

همزمان پنتاگون روز پنج‌شنبه ۲۰ تیر از طرح خود برای اسکورت نظامی کشتی‌های تجاری در این منطقه خبر داد. ژنرال مارک میلی، نامزد کاخ سفید برای تصدی پست ریاست ستاد مشترک ارتش ایالات‌متحده  اعلام کرد واشنگتن تلاش می‌کند ائتلافی را تشکیل دهد تا کشتی‌های تجاری با اسکورت ناوهای نظامی در منطقه تردد کنند. میلی به کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت: «به نظرم این ائتلاف تا دو، سه هفته آینده شکل می‌گیرد.» این اظهارات پس از آن عنوان شد که لندن، تهران را متهم کرد که با سه قایق خود تلاش کرد تا راه را بر نفتکش «بریتیش هریتیج» در خلیج‌فارس ببندد.