به گزارش پایگاه اطلاع‌‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری در همایش سراسری و سومین مجمع عمومی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور گفت: این موضوع بستگی به این دارد که مسوولان چه نگاه و برخوردی از خود نشان خواهند داد. او افزود: اگر با نگاه بسته و محدود برای انتخابات و افراد تصمیم‌گیری کنیم ممکن است مردم نیز بگویند حالا که خودتان انتخاب و تصمیم‌گیری می‌کنید خودتان نیز پای صندوق‌ها حاضر شوید و رای بدهید. او با تاکید بر اینکه در انتخابات همه مردم باید احساس کنند که نامزد مورد نظرشان حضور دارد، گفت: در این صورت همه پای صندوق‌های رای خواهند آمد و مشارکت حداکثری شکل خواهد گرفت. جهانگیری با بیان اینکه در انتخابات پیش رو نیز به چنین مشارکتی از سوی همه اقشار و آحاد جامعه نیازمند هستیم تصریح کرد: باید با سعه صدر و سینه فراخ با مسائل کشور برخورد کنیم و انتخابات پیش‌رو باید به معنای واقعی انتخاباتی قانونمند و رقابتی باشد و اگر این موضوع محقق شود در حقیقت به معنای شکست و یأس آمریکا خواهد بود.

جهانگیری همچنین با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس‌جمهور درباره انتخابات تاکید کرد: نباید عده‌ای سخنان رئیس‌جمهور را نادرست تعبیر کنند چرا که سخنان ایشان به معنای حذف هیچ‌یک از نهادها و ایجاد شبهه در قانون‌اساسی نبوده است بلکه مقصود رئیس‌جمهور این بود که در انتخابات پیش‌رو به مشارکت گسترده‌ای نیاز داریم که ملت ایران پیروز آن باشد و برای تحقق این امر باید فضا را باز کرده و سخت نگیریم و اجازه دهیم همه کسانی که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند در انتخابات حضور داشته باشند.

قدر نقد را بدانیم

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش پراهمیت رسانه‌ها در سیاست‌گذاری مسوولان، روند اجرای سیاست‌ها و پذیرش سیاست‌ها از سوی جامعه گفت: رسانه‌ها با نقد سیاست‌ها می‌توانند به مسوولان در سیاست‌گذاری صحیح‌تر کمک کنند و نقد از مهم‌ترین سرمایه‌هایی است که بدون هزینه در اختیار مسوولان قرار دارد. جهانگیری ادامه داد: اگرچه ممکن است به‌طور طبیعی برخی انتقادهای تند باعث آزردگی شود اما باید قدر نقد را بدانیم. البته نقد باید منصفانه باشد حتی اگر تند هم باشد به‌عنوان سرمایه‌ای بزرگ می‌تواند به مسوولان کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه رسانه‌های شجاع منافع ملت برایشان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، تصریح کرد: دولت به‌صورت جدی از همه رسانه‌های کشور حمایت می‌کند. البته خواست دولت از رسانه‌ها این نیست که بلندگوی تبلیغاتی دستگاه اجرایی کشور باشند بلکه از آنها می‌خواهد که به‌دنبال ترویج اخلاق و انصاف باشند. جهانگیری با تاکید بر اینکه جامعه در شرایط حساس کنونی به شدت نیازمند همگرایی، انسجام و همبستگی است، گفت: اگر بخواهیم وحدت ملی، انسجام و سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند این مهم جز از طریق ترویج اخلاق و انصاف میسر نخواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه رسانه‌ها در بسیاری از بخش‌ها می‌توانند به برنامه‌ها و سیاست‌های دولت کمک کنند، افزود: در مقطع فعلی که مبارزه با فساد یکی از نیازهای اصلی کشور است، آزادی رسانه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز از بین بردن و حتی پیشگیری از بروز فساد باشد و لازمه آن این است که رسانه‌ها بتوانند بدون لکنت زبان فعالیت کنند. او با بیان اینکه باید از کسانی که مفاسد اقتصادی را افشا می‌کنند حمایت کرد، گفت: به‌دلیل آنکه دولت نقش پررنگی در اقتصاد کشور دارد، فساد زیادتر رخ می‌دهد و می‌توان گفت رابطه مستقیمی میان فساد و اقتصاد دولتی وجود دارد؛ هرچه نقش دولت در اقتصاد پررنگ‌تر باشد فساد نیز بیشتر خواهد شد.

او در ادامه با بیان اینکه باید از محدودیت، تعطیلی و زیان‌ده شدن رسانه‌ها و مطبوعات نگران بود، گفت: هیچ فعالیت و بنگاه زیان‌دهی امکان ادامه حیات ندارد و همان‌طور که نمی‌توان یک بنگاه اقتصادی زیان‌ده را تا ابد با پمپاژ پول حفظ کرد، امکان ادامه فعالیت مطبوعات زیان‌ده نیز میسر نخواهد بود. بنابراین باید راهکارهایی پیدا کنیم تا مطبوعات از حالت زیان‌دهی خارج شوند.

جهانگیری با یادآوری اینکه امروز کشور در شرایط خاص اقتصادی قرار دارد گفت: گاهی القائاتی از خارج کشور در زیر سوال بردن توانمندی نظام و دولت در حل مشکلات مردم و جامعه صورت می‌گیرد و تلاش می‌شود جامعه باور کند که نظام ناکارآمد است؛ متاسفانه در کنار القائات خارجی عده‌ای از مخالفان دولت در داخل کشور نیز با انگیزه سیاسی تلاش می‌کنند تا به این روند دامن بزنند. معاون اول رئیس‌جمهور افزود: وقتی این القائات و فضای رسانه‌ای در جامعه پررنگ می‌شود ممکن است مسوولان هم از سخن گفتن درباره توانمندی‌های کشور پرهیز کنند.

جهانگیری گفت: امروز اعلام می‌کنم که کارنامه دولت جمهوری اسلامی ایران در دوره تدبیر و امید چه در مقایسه با دولت‌های قبل و چه در مقایسه با کشورهای مشابه با سرافرازی و افتخار قابل دفاع است. معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: در هر یک از بخش‌های اقتصادی که دست بگذاریم کارنامه این دوره با هیچ دوره‌ای قابل مقایسه نیست. جهانگیری افزود: دولت دست یاری به سوی رسانه‌ها و مطبوعات کشور دراز می‌کند تا دستاوردها و عملکرد دولت را به اطلاع مردم و افکار عمومی برسانند.

جهانگیری خطاب به جامعه مطبوعات و رسانه‌های کشور گفت: باید صدای صنفی مطبوعات صدایی رسا باشد. او با اشاره به درخواست مدیران مسوول مطبوعات از دولت برای پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به منظور کاغذ مورد نیاز جراید، گفت: دولت به این درخواست احترام گذاشت و همانند سایر کالاهای اساسی این ارز تامین شد اما شاهد هستیم که گاهی در همین روزنامه‌ها به دولت حمله می‌شود که چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی که در برخی موارد زمینه‌ساز فساد شده حذف نمی‌شود. دولت نمی‌تواند نسبت به نیازهای اصلی مردم به کالاهای اساسی و دارو و نگرانی‌های آنها در این رابطه بی‌تفاوت باشد. معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: انجمن‌ها و تشکل‌های مطبوعات و رسانه‌های کشور در این زمینه با یکدیگر به اتفاق‌نظر برسند تا دولت بتواند تصمیمات لازم را اتخاذ کند.