سنایی نیز ازنمایندگان دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی ازحوزه نهاوند بود. مطابق ماده۹۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است مى‌ تواندبا تصویب مجلس از مقام نمایندگى استعفا دهد. درهمین راستا نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز با ۱۴۶ رای موافق، ۵۸ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از ۲۲۱ نماینده حاضر با استعفای کاظم جلالی از سمت نمایندگی مجلس شورای اسلامی موافقت کردند.

درجریان بررسی این استعفا نمایندگان موافق و مخالف این استعفا صحبت کردند. یکی از دلایل مخالفت با استعفای کاظم جلالی، انتقاد به او به دلیل فاصله کوتاه باقی‌مانده تا پایان عمر مجلس دهم بود. با این حال جلالی در پاسخ به این انتقادات گفت: پذیرش بنده در مرداد ماه از سوی کشور روسیه صادر شد و استوارنامه بنده نیز در شهریور صادر شده بود اما بنده در تلاش بودم که تا زمان حضور در کرسی نمایندگی آن را به تاخیر بیندازم اما فوت دختر و تنها فرزند دکتر سنایی موجب شد این امر تسریع شود.اشاره جلالی به فوت عارفه سنایی دختر مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه بود که روز ۳۰مهر سال جاری درگذشت و به دنبال آن خبرهایی مبنی برخودکشی او منتشرشد.

به هرحال هنگام بررسی استعفای کاظم جلالی نماینده تهران درمجلس و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، غلامرضا تاجگردون که در موافقت با استعفای جلالی پشت تریبون رفته بود به شوخی گفت: مردم و شورای نگهبان زورشان به آقای جلالی نرسید، لذا نمایندگان باید همت کنند که ایشان از مجلس بروند. در ادامه ۹ نماینده به‌عنوان مخالف استعفای کاظم جلالی از نمایندگی ثبت‌نام کردند که با توجه به فرصت نیم‌ساعته مخالفان برای صحبت مقرر شد ۶ نفر از آنها صحبت کنند.

به گزارش خبرآنلاین، حاجی دلیگانی نماینده نزدیک به جبهه پایداری که در مقام مخالفت صحبت می‌کرد کنایه‌هایی را روانه برجام و FATF کرد و گفت: «در مورد برجام چرا کشور با مشکل برخورد کرد؟ بخشی از این مشکلات به مرکز پژوهش‌ها بر می‌گردد درحالی که این مرکز باید چشم مجلس باشد، چرا عراقچی امروز می‌گوید هیچ چیز از برجام گیر نیامد؟ درباره FATF مرکز پژوهش‌ها چه گزارشی ارائه کرد؟» پرحاشیه‌ترین نطق مخالف متعلق به نادر قاضی‌پور بود که چند نکته تاریخی را خطاب به جلالی یادآوری کرد و گفت: آقای جلالی یادت نرود به کجا می‌روی، به کشوری می‌روی که روزی مادران و خواهران در آذربایجان ایران قهرمانانه طلاها و جواهرات خود را برای آزادی مملکت ایران اسلامی دادند،این روسیه چشم طمع به این کشور دارد.

روسیه یک جای عادی نیست. روسیه یک بار ایران را با انگلیس تقسیم کرد. ما قدر شما را در مرکز پژوهش‌ها می‌دانیم و مخالفت مان برای اینکه بدانی کشور روسیه چه کشوری است. مخالفت من این است که آقای جلالی از پس ترفندهای روسیه بر نیاید. پس از اظهارات مخالفان و موافقان نمایندگان مجلس به استعفای کاظم جلالی از نمایندگی رای دادند. علی لاریجانی رئیس مجلس نیز پس از پذیرفته شدن این استعفا گفت: برای کاظم جلالی آرزوی توفیق داریم و از زحمات ایشان تشکر می‌کنیم، ایشان از نمایندگان فعال مجلس بوده که در مرکز پژوهش‌های مجلس نیز زحمات زیادی کشیده است. امیدواریم در ماموریت جدید خود در سفارت ایران در مسکو با توجه به اهمیت روابط راهبردی ایران و روسیه نقش موثری داشته باشد. به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس مجلس در ادامه گفت: آقای جلالی از این پس می‌تواند به نمایندگی خود خاتمه دهد و با مجلس خداحافظی کند.

جای خالی دو پست و گزینه‌ها

درهمین حال به دنبال استعفای کاظم جلالی دو کرسی مهم ریاست فراکسیون مستقلین و ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس خالی شده است.درهمین ارتباط مهرداد‌ لاهوتی سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس درگفت‌وگو با «ایسنا» اعلام کرد که این فراکسیون هفته آینده در مورد ریاست فراکسیون تعیین تکلیف خواهد کرد.همچنین با توجه به خداحافظی جلالی از مجلس باید به زودی گزینه مرکز پژوهش‌های مجلس نیزمعرفی شود. بهروز نعمتی در این رابطه درگفت‌وگوبا خبرآنلاین درباره کاندیداهای احتمالی گفت: تا امروز صحبت آقایان محبی‌نیا، تاجگردون، سعید باستانی، داریوش اسماعیلی، فرهنگی و عبدالرضا عزیزی مطرح بوده است، اما هنوز به طور جدی بحثی مطرح نشده است.دراین میان به گزارش خبرگزاری فارس ظاهرا برخی اعضای فراکسیون امید در نظر دارند تا محمدرضا عارف را به‌عنوان گزینه این فراکسیون برای ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس معرفی کنند اماگفته می‌شود که عارف چندان تمایلی نسبت به این سمت نشان نداده است. درهمین حال اسدالله‌ عباسی سخنگوی هیات رئیسه مجلس درگفت‌وگو با خانه ملت، از انتخاب رئیس جدید مرکز پژوهش‌های مجلس درنشست هفته آینده هیات رئیسه خبر داد.