به گزارش پایگاه خبری «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: حملات موشکی ایران تلفاتی نداشت و چند ساعت بعد، از موضع‌گیری‌های رهبران ایران و دونالد ترامپ مشخص بود که آنها تمایلی به درگیری همه‌جانبه ندارند. محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، همان روز در توییتر خود نوشت که ایران اقدامات متناسب را در پاسخ به ترور سلیمانی انجام داده است. در نقطه مقابل، ترامپ نیز در کنفرانس مطبوعاتی خود در کاخ سفید گفت: به نظر می‌رسد ایران قصد اقدام دیگری ندارد که این یک اتفاق خوب برای همه طرف‌ها است.

اگرچه ترامپ تصمیم گرفت که حمله موشکی ایران را تلافی نکند و مانع از بروز جنگی گسترده شود اما تصمیم وی برای ترور [سردار] سلیمانی، فرمانده نیروی قدس به‌عنوان بازوی عملیات خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، معاون رئیس نیروهای بسیج مردمی عراق خود به اندازه کافی تنش‌زا بود. امروز ایران به هدف خودش که خروج آمریکایی‌ها از عراق است یک قدم نزدیک‌تر شده و در صورت تحقق آن تهران قادر خواهد بود نفوذ قبلی خود بر دولت عراق، جناح‌های سیاسی و نیروهای امنیتی این کشور را گسترش دهد. در نهایت عقب‌نشینی سربازان آمریکایی از عراق باعث تضعیف کارزار آمریکا برای از بین بردن بقایای داعش در عراق و سوریه می‌شود. ترامپ اخیرا در اظهارات خود داعش را دشمن طبیعی ایران خواند و گفت: ما یعنی ایران و آمریکا باید روی این موضوع و دیگر اولویت‌های مشترکمان با هم کار کنیم. با این حال آنچه ترامپ طی چند هفته گذشته انجام داده از جمله ترور [سردار] سلیمانی و ابومهدی المهندس خلاف این ادعا بوده چرا که این دو نفر از جمله پیشگامان مبارزه با داعش در منطقه بوده‌اند. ایجاد تنش با دولت عراق و واداشتن ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش برای متوقف کردن عملیات خود در عراق، هدف مبارزه با تروریسم را تضعیف و به جهادگرایان برای سازماندهی مجدد یاری خواهد رساند.

پارلمان عراق در قطعنامه اخیر خود از دولت نخست‌وزیر عادل عبدالمهدی می‌خواهد که به توافق‌نامه همکاری نظامی با واشنگتن پایان دهد. براساس این توافق‌نامه آمریکا هزاران سرباز را در سال ۲۰۱۴ به عراق فرستاد تا در نبرد با داعش به این کشور کمک کنند. پس از آنکه شبه‌نظامیان داعش بسیاری از شهرهای شمالی عراق از جمله موصل را تصرف کردند سردار قاسم سلیمانی با تجهیز و بسیج کردن نیروهای شیعه و کرد نقش عمده‌ای در جلوگیری از پیشروی این گروه به سمت بغداد ایفا کرد.

در حال حاضر مصوبه پارلمان عراق برای اخراج آمریکایی‌ها با موانع بسیاری روبه‌رو است: یکی اینکه بسیاری از قانون‌گذاران سنی و کرد که مخالف خروج نیروهای آمریکایی هستند در جلسه رای‌گیری پارلمان شرکت نکردند و این مصوبه تنها تایید شیعیان را کسب کرد. فقط ۱۷۰ نفر از ۳۲۸ قانون‌گذار رای دادند و تقریبا ۱۵۰ عضو سنی و کرد جلسه رای‌گیری را تحریم کردند. رهبران سنی و کرد نگران هستند که بدون سربازان آمریکایی، ایران به راحتی نفوذ خودش را گسترش دهد. احمد الجربا، یکی از معدود قانون‌گذاران سنی که در جلسه ۵ ژانویه شرکت کرد، با اشاره به نقش ایران پس از خروج آمریکایی‌ها گفت: آیا همسایگان ما دوستان ما هستند یا اربابان ما؟ آیا ما می‌خواهیم ثروت کشور و اختیار تصمیم‌گیری را به کشورهای همسایه واگذار کنیم؟

رهبران عراقی از اینکه آمریکا این حمله هواپیماهای بدون سرنشین را بدون اجازه آنها انجام داده، عصبانی بودند و این اقدام را نقض توافق‌نامه‌ای دانستند که طبق آن واشنگتن متعهد شده از خاک عراق برای حمله به سایر کشورها استفاده نکند. عبدالمهدی و مشاورانش کاری کردند که دولت ترامپ دیگر به نیروهای امنیتی عراق برای محافظت از سربازان آمریکایی در عراق اعتماد ندارد و به نظر می‌رسد عزیمت این سربازان تنها راه برای جلوگیری از درگیری بیشتر باشد. عبدالمهدی قبل از رای‌گیری به پارلمان عراق گفت: آنچه اتفاق افتاد یک ترور سیاسی بود. عراق نمی‌تواند این را بپذیرد.

حملات موشکی تلافی‌جویانه برای ترور [سردار] سلیمانی در حالی که به نظر می‌رسید ایران قصد ندارد تلفات انسانی به آمریکا وارد کند فصل جدیدی را در منطقه و روابط دو کشور باز کرد چرا که این اولین بار بود ایران مستقیما به یکی از اهداف آمریکا در منطقه حمله می‌کرد. ایران با هزاران سرباز ایرانی و ده‌ها هزار شبه‌نظامی شیعی که از عراق، لبنان، افغانستان و جاهای دیگر بسیج کرده بود، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه را در قدرت نگه داشت. نیروی قدس به فرماندهی [سردار] سلیمانی با هماهنگی این شبه‌نظامیان در بقای اسد، نقش بسیار مهمی داشتند. بسیاری از عراقی‌ها معتقدند او نقش عمده‌ای در شکست داعش داشته و ایرانی‌ها هم بر این باورند که او در جلوگیری از عبور تروریست‌ها از مرز کشورشان و ممانعت از ایجاد ناامنی در داخل نقش مهمی بازی کرده است.

برای ایران [سردار] قاسم سلیمانی یک قهرمان بود که منافع این کشور را در منطقه پیش می‌برد و توانسته بود عمق استراتژیک موثری ایجاد کند، اما او برای کشورهای عرب منطقه طلیعه‌دار امپراتور پارسی و شخصی قلمداد می‌شد که قصد دارد جهان عرب را تحت کنترل خود درآورد. روز ۳۱ دسامبر درحالی‌که همه سرگرم جشن سال نو بودند، هزاران تظاهرکننده حامی شبه‌نظامیان عراقی وارد منطقه سبز بغداد و در ورودی سفارت آمریکا شدند. این محاصره سفارت به مدت دو روز ادامه داشت، تا اینکه رهبران و سیاستمداران این گروه شبه‌نظامی عراقی به هوادارانشان دستور دادند به خانه بروند. این بحران اگرچه جدی به نظر نمی‌رسید اما رسانه‌های راست‌گرای حامی ترامپ به شدت به آن پرداختند، همین مساله باعث واکنش دولت ترامپ شد تا نشان دهد عزم آن دارد که اجازه ندهد بنغازی دیگری این بار در بغداد رخ دهد. در نهایت هم ترامپ واکنش شدیدی به قتل یک پیمانکار آمریکایی و محاصره مختصر سفارت آمریکا در بغداد نشان داد و فرمان ترور [سردار] قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد نظامی ایران را صادر کرد. پس از ترور سلیمانی، رهبران ایران علنا هدف خود که خروج آمریکا از عراق و سوریه و کل منطقه است را ابراز کردند. روز ۸ ژانویه، ساعاتی پس از حملات موشکی ایران به مواضع نظامی آمریکا در عراق، حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در توییتر خود نوشت که [سردار] قاسم سلیمانی قهرمانانه علیه داعش و سایر گروه‌های جهادی جنگیده است. وی همچنین افزود: جواب نهایی ما به ترور وی، بیرون کردن کلیه نیروهای آمریکایی از منطقه خواهد بود.

اکنون همه گروه‌های شبه‌نظامی منطقه که طی این سال‌ها توسط شخص [سردار] سلیمانی پرورش یافتند، به‌دنبال خون‌خواهی از او خواهند بود. در واقع ترامپ با ترور مهم‌ترین ژنرال ایران، شهید جدیدی را در خاورمیانه به وجود آورد که بدون‌شک خون او تا سال‌ها آمریکا را در منطقه تعقیب خواهد کرد.