در این بیانیه آمده است اگر ۹۰ روز پیش‌تر از تاریخ اعلان وضعیت اضطراری، بیانیه‌ای خطاب به کنگره درخصوص تمدید این وضعیت ارسال نشود، وضعیت اضطراری به‌صورت خودکار لغو خواهد شد. این وضعیت اضطراری در ۱۵ مارس ۱۹۹۵ آغاز شد و قرار است به مدت یک سال دیگر نیز ادامه یابد. ترامپ در این بیانیه مدعی شد ایران امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات‌متحده را تهدید می‌کند. بنابراین وضعیت اضطراری علیه ایران باید تمدید شود.

خشم واشنگتن از اروپا

از سوی دیگر پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن گزارش داد که اتحادیه اروپا کماکان در برابر تلاش‌های دولت ترامپ برای همکاری با سیاست‌های آمریکا برای اعمال فشار بیشتر بر ایران مقاومت می‌کند؛ چیزی که موجب نارضایتی و خشم واشنگتن شده است. به گزارش «ایسنا» پایگاه خبری- تحلیلی واشنگتن فری بیکن پس از دسترسی به اسنادی در وزارت امورخارجه آمریکا گزارش داد که واشنگتن از عدم همکاری اروپا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران به خشم آمده است.

این اسناد نشان می‌دهد وزارت امورخارجه آمریکا ماه گذشته طی یک اطلاعیه غیر علنی به کنگره اطلاع داده است که اتحادیه اروپا در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ تصویب تحریم جدید را در دستور کار نداشته است. به گزارش واشنگتن فری بیکن، این امر نشان‌دهنده افزایش هرچه بیشتر شکاف میان دولت ترامپ و متحدان اروپایی‌اش درخصوص تحریم‌های ایران است. مخالفت اروپا با تحریم‌های جدید علیه ایران همچنین خشم تندروها را در دولت و کنگره برانگیخته است که برای متحد کردن اروپا با واشنگتن علیه برنامه موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای ایران تلاش کرده‌اند. رهبران اروپا تاکید دارند که هرگونه تحریم جدید ایران را به سمت خروج از توافق هسته‌ای سوق خواهد داد. یک مقام وزارت امورخارجه آمریکا نیز در گفت وگو با واشنگتن فری بیکن تایید کرد که دولت ترامپ به شدت برای همراه کردن متحدان اروپایی با خود (علیه ایران) به آنها فشار می‌آورد. بنابر این گزارش، اکنون آمریکا به برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) به‌عنوان فرصتی برای متحد شدن با لندن در تلاش‌ها برای فشار بر ایران می‌نگرد و بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس ممکن است به ابزاری در این تلاش‌های دولت آمریکا تبدیل شود. به گزارش واشنگتن فری بیکن، با این حال، تندروهای کنگره معتقدند اروپا تلاش دارد باوجود خشم آمریکا، نظر ایران را جلب کند و آنها از این مساله اطمینان خاطر دارند.