او افزود: «شاید کمتر زمانی برای کشوری این میزان فشار از سوی برخی قدرت‌ها به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی تدارک دیده شده بود؛ این اتفاق به‌دلیل بالندگی و توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران است که نگرانی ایجاد کرده و موجب صف‌کشی علیه کشور شده است.» وزیر امورخارجه با اشاره به حضور خود در جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی گفت: «همزمان همان‌طور که دیروز هم دیدید وزارت امورخارجه در مقابل دوستان داخلی هم مجبور است به دفاع از خود بپردازد؛ گرچه ما وظیفه خود را دفاع از کشور می‌دانیم و برای دفاع از وزیر و وزارت خارجه حقوق نمی‌گیریم، بلکه همه همکاران من برای دفاع از کشور همه فشارها و توهین‌ها را به جان می‌خرند ولی حاضر نیستند حرف‌هایی را که لازم است برای دفاع از خودشان بیان کنند، اما برای منافع ملی بیان آنها مناسب نیست[به زبان آورند.] این رسم ما در هفت سال قبل بوده و در یک‌سال آتی نیز همچنان پابرجا خواهد بود.» همچنین به گزارش انتخاب به نقل از «ایسنا» وزیر امور خارجه گفت: دیروز یکی از نمایندگان می‌گفت چرا شما نمایندگان را در جلسات خود راه نمی‌دهید؛ اتفاقا همان برادر در مذاکرات به کلی سری من و پوتین حضور داشت و بعد از آن گفت قرار است روسیه از ما نفت بخرد. همان گفته موجب قطع خرید نفت ایران از سوی روسیه شد؛ چون هرجا که روس‌ها خواستند از ما نفت بخرند، آمریکایی‌ها جلوی آن را گرفتند، درحالی‌که می‌شد طور دیگری رفتار شود. درباره چین و برجام هم همین‌گونه است؛ این یک معضلی است که سیاست خارجی با آن روبه‌رو است و کسی هم به کمک ما نمی‌آید. وی تصریح کرد: اگر همه کسانی که در این زمینه اظهار نظر می‌کنند و به وزارت خارجه فشار می‌آوردند، به شفافیت معتقد باشند، متوجه می‌شوند که چرا وزارت خارجه این اعتقاد را دارد؛ بنابراین ما بیشترین علاقه را داریم تا بتوانیم شفاف عمل کنیم. وزیر امور خارجه گفت: بالاخره امروز سیاست خارجی به کف خیابان آمده و خیلی‌ها با کشیدن عکس مار، جامعه را تهییج می‌کنند؛ همان‌طور که امروز درباره چین این کار را انجام دادند و این خطری است که وزارت خارجه را تهدید می‌کند.

راهکارایران برای مقابله با فشار حداکثری آمریکا

همچنین معاون سیاسی وزارت امورخارجه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم آمریکا مجددا ایران را به‌عنوان یک تهدید امنیتی معرفی کند، گفت: هر حرکتی که ایران را در عرصه بین‌المللی به‌عنوان یک تهدید معرفی کند، بازی در زمین آمریکا است و نباید بهانه‌ای به آمریکا بدهیم که ایران را در رقابت‌های انتخاباتی به وجه‌المصالحه انتخاباتی آمریکا تبدیل کند. به گزارش «ایسنا» سیدعباس عراقچی روز گذشته در نشست مدیران ارشد وزارت امورخارجه با معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اکنون درگیر یک معرکه سنگین سیاسی، اقتصادی و حقوقی با آمریکا در چارچوب سیاست فشار حداکثری این کشور هستیم، اظهار کرد: این سیاست سه سال و نیم است که توسط ترامپ شروع شده است و شروع آن یک‌سال پس از اجرایی شدن برجام بود. وی افزود: به‌دلیل ناکام بودن سیاست فشار حداکثری، آمریکایی‌ها اخیرا فشار حداکثری را به حد اعلای خود رسانده‌اند؛ چون به نتیجه‌ لازم نرسیده‌اند. درحال‌حاضر مهم‌ترین هدف آمریکا، بردن مجدد ایران به شورای امنیت است؛ در این راستا همه ظرفیت‌ و توان خود را بسیج کردند و این بازی خطرناکی است و اگر ما در این بازی گرفتار شویم، خسارات راهبردی برای ایران به همراه خواهد داشت. معاون سیاسی وزارت امورخارجه اظهار کرد: آمریکایی‌ها از چند راه، مسیر بردن ایران به شورای امنیت را دنبال می‌کنند؛ یک مسیر از شورای حکام است. رژیم صهیونیستی مدعی اسنادی شده‌ که براساس آن اسناد جعلی، آژانس درخواست‌هایی را مطرح کرده و بازی بسیار پیچیده‌ای را در مقابل ما ایجاد کرده و با فشار آمریکا، آژانس قطعنامه‌ای علیه ما صادر کرده و احتمال ارجاع پرونده ایران در نشست بعدی شورای حکام به شورای امنیت وجود دارد. عراقچی ادامه داد: مسیر دیگر، فعال کردن مکانیزم ماشه و تمدید تحریم‌های تسلیحاتی است که در نیویورک دنبال می‌شود. براساس برجام، تحریم‌های تسلیحاتی در ۲۶ مهر خود به خود لغو می‌شود؛ آمریکا همه تلاش خود را ماه‌ها است بسیج کرده تا این تحریم‌ها را دائمی کند و مانند قطعنامه ۱۹۲۹ که به همه کشورها اجازه بازرسی از ایران را می‌داد، این نظام را احیا کند. وی گفت: وزارت امورخارجه در چارچوب مقاومت حداکثری دو هدف را برای خود تعریف کرده است؛ یکی کمک به نیازهای اقتصادی کشور و هدف دوم جلوگیری از اجماع‌سازی علیه ایران است؛ یکی از دستاوردهای برجام از بین بردن اجماع امنیتی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود که به زحمت طی سال‌ها ایجاد کرده بودند. معاون سیاسی وزارت امورخارجه تاکید کرد: هدف ما در طول ماه‌های گذشته عدم شکل‌گیری مجدد این اجماع بود؛ دو، سه بار سعی کردند پرونده ایران را به شورای امنیت ببرند که با آن مقابله کردند. دو، سه بار هم بیرون شورای امنیت چنین تلاشی کردند از جمله در نشست ورشو که با آنها هم مقابله کردیم و موفق شدیم جلوی اجماع کامل علیه ایران را بگیریم. در نشست شورای حکام نیز چین و روسیه و هفت کشور عضو به روند آمریکا نپیوستند.

در نیویورک مشغول به‌کار هستیم

عراقچی با تاکید بر اینکه برای مقابله با سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در این خصوص در نیویورک هم مشغول به‌کار هستیم، خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم آمریکا مجددا ایران را به‌عنوان یک تهدید امنیتی معرفی کند؛ هر حرکتی که ایران را در عرصه بین‌المللی به‌عنوان یک تهدید معرفی کند، بازی در زمین آمریکا است. تحولات اخیر آمریکا وضعیت ترامپ را دشوار کرده و در چنین شرایطی هر اقدامی ممکن است و بنابراین نباید بهانه‌ای به آمریکا بدهیم که ایران را در رقابت‌های انتخاباتی به وجه‌المصالحه انتخاباتی آمریکا تبدیل کند. وی تصریح کرد: وزارت امورخارجه تحولات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را به دقت رصد می‌کند و امیدواریم این ماه‌های آتی را به سلامتی طی کنیم که نیازمند دقت و مراقبت بسیار زیادی است. امیدواریم شرایط سیاسی داخلی، سیاست خارجی را تحت تاثیر قرار ندهد. وقایع دیروز مجلس نشان داد که چگونه می‌تواند سیاست خارجی را تحت تاثیر قرار دهد.