به گزارش خبرگزاری تسنیم، اسماعیلی شامگاه دوشنبه در گفت‌وگو با بخش خبری ۲۱ شبکه یک، درخصوص احکام اعدام اخیر در دستگاه قضا گفت: دستگاه قضا با اغتشاشگران و کسانی که امنیت جامعه را به مخاطره می‌اندازند، ناموس مردم را دچار رعب و وحشت می‌کنند، اموال عمومی را به آتش می‌کشند و جرائم خشن انجام می‌دهند، تعارف ندارد. سخنگوی قوه‌قضائیه با تاکید بر اینکه تصمیمات ما به هیچ عنوان تحت تاثیر فضاسازی‌ها نبوده و نخواهد بود، گفت: در فضاسازی‌های اخیر، عوامل متعددی وجود دارد. برخی از این عوامل، عناصر ضد انقلاب و جریانات معارض و امپراتوری رسانه‌ای دشمنان انقلاب و نظام هستند که اصلا گوشمان به حرف آنها بدهکار نیست. ذیل این گروه، اصلا کسی وجود ندارد؛ روبات‌ها هستند که ارزشی به‌عنوان جایگاه رسانه‌ای ندارند؛ منتها اعداد و ارقام را بالا می‌برند. عده‌ای از این افراد هم ناآگاهانه به این جمع پیوستند که ما از این گروه گله داریم که چرا بدون اطلاع و تحقیق وارد این فضا شدند.

او همچنین گفت: قبل از اینکه فضای رسانه‌ای در این حد گسترده شود، اعلام کردیم که راه‌های قانونی برای اعاده دادرسی وجود دارد. عادت کرده‌ایم به دور از هیاهو و جنجال و توجه به فضاسازی تصمیم قضایی بگیریم.

اسماعیلی با اشاره به اعمال ماده ۴۷۴ گفت: بر اساس این ماده اعاده دادرسی برای پرونده‌ها در شرایطی پذیرفته می‌شود که محکوم علیه یا وکیل یا دادستان مجری حکم یا دادستان کل کشور از احکام قطعی صادرشده بنا بر جهات مذکور در ماده ۴۷۴ تقاضای اعاده دادرسی کنند و طبعا این ماده قانونی اختصاص به این پرونده خاص ندارد.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه در چهار ماه اول امسال بیش از ۴ هزار درخواست اعاده دادرسی تقدیم دیوان عالی کشور شده است، تاکید کرد: آنچه در این پرونده هم تا الان مطرح شده، تقدیم درخواست اعاده دادرسی از سوی وکلای متهمان و پذیرش بررسی پرونده از جهت تجویز یا عدم تجویز اعاده دادرسی از ناحیه دیوان عالی کشور است.

او با بیان اینکه دیوان درخواست وکلای این پرونده را از حیث بررسی تجویز یا عدم تجویز اعاده دادرسی پذیرفته است، گفت: تصمیم دیوان عالی کشور بعد از مطالبه پرونده و بررسی مستندات و اوضاع و احوال پرونده اتخاذ و اعلام خواهد شد که آیا اعاده دادرسی رد یا تجویز می‌شود؟ اگر اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شود، پرونده در دادگاه دیگری مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.