در همین خصوص خطیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره دلایل سفر ظریف به دو کشور دیگر یعنی کوبا و ونزوئلا بیان کرد: کوبا و ونزوئلا از جمله شرکای سیاسی جمهوری اسلامی ایران در منطقه آمریکای لاتین هستند که از دیرباز همکاری‌های گسترده سیاسی در بخش‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی با یکدیگر داشته‌اند. او، کوبا و ونزوئلا را از کشورهای مهم و با مواضع مترقی در آمریکای لاتین برشمرد که به خاطر مقابله با مداخلات و سیاست‌های مخرب آمریکا در منطقه آمریکای لاتین همواره تحت فشارها و مداخلات ایالات‌متحده قرار داشته و به خوبی مقاومت کرده‌اند.

خطیب‌زاده با ذکر این نکته که در بعد دوجانبه، علاوه بر اشتراکات فراوان سیاسی، در حوزه‌های دیگر نیز همکاری‌های گسترده‌ای با این کشورها شکل گرفته است، یادآور شد: ونزوئلا یکی از مقاصد اصلی صدور خدمات فنی و مهندسی کشورمان است و بخش‌های خصوصی ایرانی پروژه‌های مختلفی را در این کشور اجرا کرده یا در دست اجرا دارند.  این دیپلمات ارشد ایرانی اضافه کرد: در بخش انرژی به درخواست ونزوئلا همکاری خوبی اخیرا بین دو کشور شکل گرفت و قابل‌توسعه است. همچنین افتتاح اولین فروشگاه زنجیره‌ای ایران در کاراکاس توسط بخش خصوصی را می‌توان از فعالیت‌های جدید در بخش تجاری روابط عنوان کرد که توسط شرکت‌های خصوصی علاقه‌مند درحال اجراست.  خطیب‌زاده همچنین گفت: در سفر ظریف به دو کشور فوق علاوه بر رایزنی با مقامات عالی این کشورها درخصوص موضوعات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی و اطلاع‌رسانی به این کشورهای دوست درخصوص مواضع و دیدگاه‌های کشورمان، همکاری‌های گسترده در بخش‌های مختلف اقتصادی و تجاری مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه گفت‌وگوهای رودررو در عالی‌ترین سطوح می‌تواند مشکلات و موانع احتمالی بر سر راه هر یک از پروژه‌های در حال اجرا را مرتفع کند.

این دیپلمات ارشد در ارزیابی از مناسبات ایران با آمریکای لاتین نیز عنوان کرد: تاریخچه روابط ایران با منطقه آمریکای لاتین به بیش از ۱۲۰ سال قبل بازمی‌گردد. سابقه همکاری‌های تجاری با تعدادی از کشورهای منطقه از جمله برزیل، آرژانتین، اروگوئه و... نیز به زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران برمی‌گردد.

او افزود: همسویی مواضع ایران و روابط بسیار خوب با کشورهای این منطقه، باعث شده که جمهوری اسلامی ایران از حمایت قاطع این کشورهای دوست در مجامع بین‌المللی و در برابر اقدامات غیرقانونی ایالات‌متحده آمریکا برخوردار شود. سخنرانی قاطع و انقلابی اوو مورالس رئیس‌جمهور پیشین بولیوی در حمایت از جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت سازمان ملل در برابر ترامپ در مهرماه ۱۳۹۷ یا حمایت رئیس‌جمهور کوبا از جمهوری اسلامی ایران و مخالفت وی با اقدامات آمریکا در سخنرانی امسال مجمع عمومی سازمان ملل قابل اشاره است.  

او خاطرنشان کرد: دریک نگاه کلی می‌توان گفت که آمریکای لاتین مانند هر منطقه دیگری در دنیا یک منطقه یکپارچه و متحد از نقطه نظر سیاسی و اقتصادی نیست، اما روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای این منطقه همواره خوب بوده و به‌ویژه در سه دهه اخیر به دلایل متعدد در ابعاد مختلف رشد و توسعه خوبی پیدا کرده و بخش‌های علمی، فناوری و فنی مهندسی به همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی افزوده شده است.  محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه بعدازظهر ۳۰ مهر ماه تلفنی با اوو مورالس رئیس‌جمهور پیشین بولیوی گفت‌و‌گو کرد و ضمن تبریک پیروزی حزب مورالس در صحنه سیاسی بولیوی، بر آمادگی ایران برای گسترش روابط فیمابین در دولت قانونی جدید این کشور تاکید کرد. وزیر امور خارجه همچنین ۲۹ مهر ماه در توییتی برگزاری انتخابات در بولیوی را به مردم‌ این کشور تبریک گفت و نوشت: به مردم قهرمان بولیوی صمیمانه‌ترین تبریکات خود را به مناسبت پیروزی قاطع در برابر برنامه‌های بی‌ثبات‌ساز امپریالیست یانکی (آمریکا) ابراز می‌دارم. تبریک به لوئیس آرسه رئیس‌جمهور منتخب و داوید چوکه اوئنکا معاون رئیس‌جمهور به خاطر این پیروزی ارزشمند مردمی. سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه نیز یک روز قبل از آن انتخاب رئیس‌جمهور منتخب بولیوی را به ‌وی تبریک گفت.