روحانی همچنین با اشاره به ارائه طرح ایران برای پایان درگیری منطقه قره‌باغ با اعزام نماینده ویژه به کشورهای روسیه، آذربایجان و ارمنستان، آمادگی جمهوری اسلامی برای ایفای نقش سازنده در کمک به استحکام آتش بس بین دو کشور و برقراری ثبات در منطقه را اعلام کرد. رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت استفاده از مرزهای ایران و آذربایجان برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری افزود: با توجه به پایان دوران ترامپ در آمریکا و روی کار آمدن دولت جدید در این کشور احساس می‌کنیم، کشورها شرایط بهتری برای همکاری خواهند داشت. وی در ادامه با اعلام آمادگی ایران برای مشارکت در بازسازی مناطق آزاده شده آذربایجان، گفت: با توجه به همسایگی دو کشور و امکانات موجود در ایران، حضور و مشارکت ایران در بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ قره‌باغ به نفع دو کشور خواهد بود. رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به توافقات قبلی دو کشور ایران و آذربایجان از جمله پروژه راه‌آهن رشت- آستارا بر تسریع در اجرایی و عملیاتی شدن توافقات تاکید کرد و گفت: شرایط برای اجرای پروژه‌های مشترک همکاری توافق شده بین دو کشور از جمله سد خداآفرین و احداث نیروگاه فراهم است و دو کشور می‌توانند همکاری‌های خود را در حوزه‌های صنعتی، علمی، داروسازی و دیگر بخش‌ها بیش از پیش توسعه دهند.

وزیر امورخارجه آذربایجان نیز در این دیدار، از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی آذربایجان قدردانی کرد و گفت: ایران را کشور دوست و همسایه خوب خود می‌دانیم و اراده رئیس‌جمهوری و مقامات آذربایجان توسعه همه‌جانبه مناسبات با ایران است. جیحون بایرامف با اشاره به آزاد‌سازی مناطق اشغالی این کشور و احیای ۱۳۲ کیلومتر مرز مشترک با ایران خاطرنشان کرد: مرزهای آذربایجان با ایران، مرز دوستی و توسعه است و بر این باور هستیم که احیای این مرزها می‌تواند پروژه‌های همکاری جدیدی برای دو کشور ایجاد کند.

بایرامف با تاکید بر توسعه و تعمیق روابط با ایران در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری، اجرای پروژه راه‌آهن رشت- آستارا را موجب افزایش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که با شرایط جدید بین‌المللی و رفع موانع موجود ناشی از تحریم‌های آمریکا، پروژه‌های مشترک همکاری دو کشور به سرعت اجرایی و عملیاتی شود. وزیر امورخارجه آذربایجان همچنین در این دیدار، ترور دانشمند ایران، شهید محسن فخری‌زاده را محکوم و تاکید کرد: ترور یک دانشمند علمی به هیچ عنوان مورد قبول نیست و این اقدام را به‌شدت محکوم می‌کنیم. «جیحون بایرامف» در اولین سفرش به جمهوری اسلامی ایران پس از تصدی این سمت و پیش از دیدار با حسن روحانی، با حضور در محل وزارت امورخارجه با محمدجواد ظریف دیدار و گفت‌وگو کرد. ظریف و بایرامف پیش از این چند دور گفت‌وگوی تلفنی و ویدئو کنفرانسی برگزار کردند.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران پس از دیدار وزرای امورخارجه ایران و جمهوری آذربایجان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست حسن همسایگی، ضمن استقبال از پیشرفت‌های حاصله و آزادسازی مناطق اشغالی، بر ضرورت حل‌وفصل دائمی بحران از طریق سیاسی تاکید دارد. سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: توسعه و تعمیق هر چه بیشتر روابط دو کشور دوست و همسایه و بررسی مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه شرایط پساجنگ قره‌باغ از مهم‌ترین اهداف و محورهای این سفر خواهد بود. همچنین  بایرامف  عصر روز گذشته با دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز دیدار کرد؛ به گزارش «ایسنا»، در این دیدار شمخانی، از برقراری صلح بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان و بازگشت بخش های اشغالی به سرزمین اصلی آذربایجان ابراز خرسندی و برای دولت و ملت آذربایجان در مسیر رشد و توسعه آرزوی موفقیت کرد.