به نوشته روزنامه اماراتی «نشنال»، قرقاش گفت که دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا «حق دارد دیپلماسی با ایران را در اولویت قرار دهد.» وی در ادامه افزود: «ما گزینه دیگری غیر از دیپلماسی نمی‌بینیم.» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات اما در ادامه تاکید کرد که نظر کشور‌های منطقه‌ هم در میز مذاکره باید مطرح شود. قرقاش در این خصوص گفت: «ما به آنچه در سطح راهبردی شاهد آن بودیم علاقه داریم. در سطوح جزئی ما علاقه داریم که نظر کشور‌های منطقه‌ای را نیز شاهد باشیم.»

او در ادامه مدعی شد: «حتی با وجود سیاست فشار حداکثری، ما از طریق اروپایی‌ها، درباره لزوم برقراری دیپلماسی و کاهش تنش‌ها، پیام‌هایی [به ایران] مخابره می‌کردیم.» قرقاش درخصوص ادعای مقام‌های رژیم صهیونیستی درباره به کار بردن گزینه نظامی علیه ایران، این ادعاها را «بسیار خطرناک» دانست و خاطرنشان کرد که کشور او برای برون رفت از این بن‌بست تنها گزینه‌های دیپلماتیک را در نظر می‌گیرد. این مقام ارشد اماراتی دوره چند ساله آینده را دوره کاهش تنش و دیپلماسی در منطقه دانست و گفت که شاهد پیشرفت این مساله در یمن، لیبی و ایران بوده است.

  گفت‌وگوی اسرائیل با اعراب برای تشکیل ائتلاف علیه ایران

اظهارات مشاور دیپلماتیک رئیس امارات درحالی مطرح شده که یک شبکه صهیونیستی گزارش داد که اسرائیل در حال گفت‌وگو با سه کشور عربی به‌منظور پاسخ به آنچه «تهدید ایران» عنوان می‌کنند، است. شبکه آی‌۲۴ نیوز روز پنج‌شنبه در خبری اختصاصی نوشت که اسرائیل درحال گفت‌وگو با عربستان سعودی، امارات‌متحده‌عربی و بحرین است تا ائتلاف دفاعی تشکیل دهد. به نوشته این شبکه، مذاکره درخصوص تشکیل این ائتلاف احتمالا پاسخی به «تهدید رو به رشد ایران» در منطقه باشد. در همین ارتباط و براساس گزارش خبرگزاری رسمی بحرین (بنا)، «سلمان بن حمد آل خلیفه»‌ ولیعهد این کشور با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تلفنی گفت‌و‌گو کرده و درخصوص برجام به بحث پرداختند. براساس این گزارش، دو طرف بر «اهمیت مشارکت کشورهای منطقه در هر گونه مذاکره احتمالی درباره موضوع هسته‌ای ایران» تاکید کرده‌اند و در عین حال خواستار شده‌اند که این مذاکرات «شامل مسائل گسترده‌تری» شود.

  ایران؛ محور گفت‌وگوی ملک سلمان و جو بایدن

از سوی دیگر، پادشاه عربستان و رئیس‌جمهور آمریکا در تماسی تلفنی در رابطه با ایران رایزنی کردند. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان(واس)، سلمان بن‌عبدالعزیز با جو بایدن تلفنی گفت‌وگو کرد. در این گفت‌وگو در رابطه با مهم‌ترین تحولات و مسائل منطقه از جمله فعالیت‌های ایران بحث و رایزنی شد.

 همچنین دو طرف در این تماس در رابطه با آنچه رفتارهای ثبات‌زدای ایران در منطقه و حمایت از تروریست‌ها نامیدند، رایزنی کردند. در این راستا پادشاه عربستان از آمریکا به خاطر دفاع از کشورش در مقابل به گفته او، چنین تهدیدهایی تقدیر و تشکر کرد و بایدن نیز تاکید کرد که آمریکا اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.