روحانی با بیان اینکه در ایران دو حادثه بی‌نظیر در این سال‌ها داشته‌ایم، اظهار کرد: یک حادثه، پاندمی کرونا بود که همه کشورها را گرفتار کرد و ما هم مبتلا شدیم ولی در کنار آن، جنگ و تروریسم اقتصادی را داشتیم که بی‌نظیر بوده است. سه سال جنگ اقتصادی در ۱۰۰ سال اخیر بی‌نظیر بوده است. سه سال جنگ اقتصادی مدام را هیچ وقت نداشتیم و در جهان هم کمتر اتفاق افتاده است.

او با اشاره به دوران باقی‌مانده از مسوولیت دولت دوازدهم ابراز کرد: چهار ماه از دوران مسوولیت دولت باقی مانده است و همچنان یکی از اولویت‌های ما مقابله با این بیماری و ویروس است. با همه توان تلاش می‌کنیم آن را مهار و کنترل کنیم. با واکسن‌هایی که امروز برنامه‌ریزی شده است، حتما شرایط نسبتا قابل قبولی خواهیم داشت.

رئیس دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه اگر واکسن‌ها در اواخر بهار و اول تابستان به دست ما برسد و واکسیناسیون انجام شود، شرایط ما بهتر می‌شود، بیان کرد: یکی از تبعات این ویروس این بود که سبک زندگی را برای ما به ارمغان آورد و ما ناچاریم که این سبک زندگی را مراعات کنیم و این ویروس این سبک زندگی را برای جامعه، مراکز عبادی، ملی، آموزش، فرهنگ، بازار و کسب و کارمان تحمیل کرده ‌است. اگر این سبک که ویروس به ما تحمیل کرده را رها کنیم، حتما ضرر می‌کنیم و تا زمانی که مشکل این بیماری برای ما وجود دارد چاره‌ای جز رعایت پروتکل‌ها نداریم.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: اکنون در برخی از بیمارستان‌هایی که مردم مراجعه می‌کنند یک نفر نیست، همه خانواده یعنی پدر، مادر، برادر، نوه، عروس و داماد و همه با هم مراجعه می‌کنند و این نشان می‌دهد که این ویروس خطرناکی است. این ویروس دارویی ندارد، خود این ویروس هم که از بین نرفته و ایستادگی می‌کند بنابراین تنها راه این است که ما توانمند شویم یعنی بتوانیم جامعه را در برابر این ویروس قوی‌تر و توانمندتر کنیم و راه دیگری نداریم.

روحانی یکی از بهترین راه‌های توانمندسازی جامعه را واکسن عنوان کرد و گفت: واکسن می‌تواند بدن ما را آماده و توانمند کند و امروز ورود و خرید واکسن به‌عنوان اولویت مورد توجه همه دستگاه‌های مسوول است و همه این را دنبال می‌کنند و دولت هم این را دنبال خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری افزود: مردم عزیز ما بدانند با کمترین علامت باید هم رابطه را با دوستان و اقوام را قطع کنند و هم باید به پزشک مراجعه کنند. ممکن است این علائم به‌صورت درد بدن یا علائم تنفسی یا علائم گوارشی یا حس بویایی یا چشایی بروز کند یا علائم مختلف دیگری داشته باشد.

روحانی ادامه داد: ما باید مرتب به مردم آموزش بدهیم و همه این علائم را برای آنها تکرار کنیم. مردم به محض اینکه به هر یک از این علامت‌ها مبتلا شدند، تصور نکنند خستگی و کوفتگی یا سرماخوردگی عادی است و این را مهم بدانند و به پزشک مراجعه کنند و برای اینکه دیگران آلوده و گرفتار نشوند، مراقبت کنند.

او در ادامه مساله تجمعات و دورهمی را به‌عنوان یک خطر تلقی کرد و گفت: این بیماری همچنان ادامه دارد و ویروس جهش یافته آن در جامعه شایع شده است بنابراین در تجمعات و دورهمی‌ها به خصوص در فضاهای بسته باید کاملا مراقب باشیم.

موج و خطر جدید

روحانی با تاکید بر اینکه تعهد و مسوولیت‌پذیری که ملت در طول این ماه‌ها اجرا کرده‌اند باید دقیق‌تر ادامه پیدا کند، افزود: آمار می‌گوید مراعات دستورالعمل‌های بهداشتی کاهش پیدا کرده است. هر زمانی که دستورالعمل‌ها کاهش پیدا کند یعنی موج و خطر جدید. رئیس‌جمهور تاکید کرد: مردم نسبت به سالمندان و بیماری‌های زمینه‌ای باید کاملا مراقبت کنند، چرا که آنها بیشتر در معرض خطر هستند.

باید با متخلفان برخورد قاطع شود

روحانی در ادامه به مباحث جلسه ستاد ملی اشاره کرد و گفت: در این جلسه تاکید شد کسانی که تست آنها مثبت است باید با همه توان مراقبت شود که از قرنطینه خارج نشوند چراکه این خارج شدن تخلف بزرگ و حتی جرم است که باید با آن برخورد شدید شود.

رئیس دولت دوازدهم افزود: کسانی که سوار قطار، هواپیما یا اتوبوس می‌شوند چک می‌شوند و در صورتی که کسی مبتلا باشد از ورود آن فرد ممانعت می‌کنند اما کسانی که با وسیله شخصی سفر می‌کنند ممکن است مراعات نکنند، بنابراین آنهایی که علامت بیماری‌شان مثبت می‌شود باید مراقبت کنیم که از قرنطینه خارج نشوند و اگر تخلف کردند قاطع با آن برخورد کنیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در دستورالعمل‌های ستاد ملی هیچ دوگانگی وجود ندارد، گفت: دستورالعمل‌ها برای همه کشورها یکی است اینکه بگوییم دستورالعملی برای یک کشور است برای کشور دیگر نیست نه این‌گونه نیست. درحال‌حاضر برای ۴۰ کشور دستورالعمل‌های ویژه داریم و اجرا می‌کنیم. کسی که از سفر می‌آید دستورالعمل‌ها برای آنها اجرا می‌شود، ‌بر همین اساس هلال احمر و وزارت بهداشت و نیروهای کمکی در مرزها مستقر هستند و مراقبت می‌کنند که کسانی که وارد می‌شوند، مبتلا نباشند.

وضعیت برگزاری مراسم در ماه رمضان

روحانی در ادامه به مساله ماه مبارک رمضان و برنامه‌های آن اشاره کرد و گفت: در مناطقی که آبی و زرد است مراسم مذهبی با اجرای دقیق همه پروتکل‌های بهداشتی آزاد است و مناطقی که نارنجی و قرمز است ممنوع است. البته برای شب‌های قدر هنوز فرصت هست و ممکن است تصمیم خاصی برای شب‌های قدر بگیریم اما فعلا مراکز عبادی به این صورتی که اعلام شد خواهد بود، امیدواریم روزهای آینده روزهای سختی پیش روی مردم نباشد.

رئیس‌جمهور همچنین از کادر درمان که ۱۴ ماه در رنج و زحمت هستند، همه استانداران، فرمانداران و بخشداران، مسوولان، نیروهای مسلح و انتظامی و همه کسانی که در این امر بسیار مهم به‌طور منظم و مدام تلاش کردند و می‌کنند قدردانی کرد.