ند پرایس، سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا، حتی حاضر نشد در برابر پرسش‌های متعدد احتمال لغو تحریم‌های جداگانه‌ای که برای تروریسم، نقض حقوق‌بشر و برنامه موشک‌های بالستیک وضع شده است را رد کند. این عقب‌نشینی تنها دو روز پس از مذاکرات غیرمستقیم عنوان شد.  حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران‌ آن را یک موفقیت توصیف کرد. اروپایی‌ها تلاش کردند بایدن را مجاب کنند در روز نخست ریاست‌جمهوری‌اش بعضی تحریم‌های ایران را لغو کند، اما او گفت تهران باید گام اول را بردارد و به توافق بازگردد.

کمپین فشار حداکثری دونالد ترامپ تقریبا به ایران فشار بسیاری آورد. بایدن در مسیر از دست دادن اهرم فشار است و به ایران اجازه خواهد داد منابع مالی بیشتری را صرف اقدامات خود کند.

تهران از آمریکا خواسته است تمام درآمد توقیف شده حاصل از صادرات خود را که ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود در ازای یک ماه توقف فعالیت‌های هسته‌ای آزاد کند. واشنگتن این پیشنهاد را رد کرده، ولی در مقابل پیشنهاد کرده است بعضی منابع مالی توقیف شده را آزاد کند و صدور معافیت‌هایی برای صادرات نفتی در ازای توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی و کار بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته را در نظر بگیرد. ایران این پیشنهاد را رد کرده است.

هیچ دلیلی برای عجله نیست. با انقضای محدودیت‌های برجام ایران در هر صورت طی یک دهه همین مسیر هسته‌ای شدن را خواهد رفت. این تهران است که باید عجله کند؛ زیرا به غیر از چین و ونزوئلا با کشور دیگری نمی‌تواند رابطه تجاری داشته باشد.

حال بایدن‌ برای حفظ «میراث» رئیس قبلی‌اش، در آستانه ارائه دسترسی ایران به میلیاردها دلار دیگر است.