ارزش ریویان از جنرال موتورز بیشتر شد

برنامه تولید ریویان تا پایان سال ۲۰۲۱ فقط هزار دستگاه است و نخستین خودروی آن R۱T‌ بود که در ماه سپتامبر از خط تولید خارج شد. قرار است در آخرین ماه سال ۲۰۲۱ نیز ‌شاسی بلند این خودروساز با نام R۱S‌ وارد خط تولید شود.

البته باید این را در نظر داشت که شرکت فورد آمریکا، بعد از وب‌سایت آمازون، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار در این خودروسازی است و در سال ۲۰۱۹ بیش از نیم میلیارد دلار در ریویان سرمایه‌گذاری کرده است. سهم آمازون از ریویان در حال حاضر ۲۰ درصد است.

سرمایه‌گذاران در بازار آمریکا این را می‌دانند که پتانسیل عظیمی در دوره گذار از خودروهای بنزینی به برقی وجود دارد. اکثر شرکت‌های مرتبط با برند ریویان و خودروهای برقی هم با ورود ریویان به بورس رشد خوبی را تجربه کردند. برای مثال لوردزتاون موتورز ۱۱ درصد، نیکولا ۳ درصد و فیسکر بیش از ۸ درصد با ارزش‌تر شدند. حتی این نتیجه برای ریویان روی خودروسازی نیو Nio‌ در چین هم اثر گذاشت و ارزش آن را ۴ درصد بالا برد.

جالب این است که ارزش سهام بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رقیب ریویان یعنی تسلا هم به جای پایین آمدن حدود یک درصد افزایش یافت. نکته قابل تامل دیگر هم این بود که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا درست در زمان ورود ریویان به بازار بورس، برای پرداخت مالیات مجبور به فروش ۵/ ۴ میلیون سهم از تسلا به ارزش ۵ میلیارد دلار شد. تسلایی که فقط تا به حال ۶۲۷هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو فروخته بیش از هزار میلیارد دلار [یک تریلیون دلار] ارزش دارد. اما درحالی‌که تسلا، فورد، جی‌ام‌سی و سایرین خودروهای پیکاپ تراک تمام الکتریکی خود را رونمایی کرده‌اند، این ریویان بود که زودتر از بقیه، محصول مدرن خود را با نام R۱T به خط تولید آورد.

T سواری مشابه با یک سواری اسپورت دارد تا یک وانت غول‌پیکر نزدیک به ۳ تنی. با این وجود، می‌تواند به راحتی با چالش‌برانگیزترین شرایط آفرود نیز کنار بیاید.