در این گزارش آمده است: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در نشستی در کاخ سفید که با حضور نمایندگان دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برگزار شد، با اشاره به مهاجرانی که از هائیتی، السالوادور و بعضی از کشورهای آفریقایی به آمریکا مهاجرت کرده‌اند، گفت: چرا این مردم را از کشورهایی که چاه مستراح هستند به اینجا راه می‌دهیم؟

رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است: ترجیح می‌دهد مهاجرانی از کشورهایی مانند نروژ به آمریکا بروند. نمایندگان دموکرات در کنگره آمریکا گفته‌اند، این اظهارنظر ترامپ آشکارا نشان می‌دهد وی نژادپرست است. این روزنامه واشنگتن‌پست بود که این خبر را فاش کرد. کاخ سفید بدون تکذیب این سخنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: بعضی از سیاستمداران در واشنگتن مدافع منافع کشورهای خارجی هستند، ولی ترامپ همیشه برای مردم آمریکا می‌جنگد.

براساس این بیانیه، رئیس‌جمهوری آمریکا در پی اصلاح قوانین مهاجرتی آمریکا است تا این کشور پذیرای مهاجرانی باشد که به رشد اقتصادی آمریکا کمک کنند. نیویورک‌تایمز اما در گزارشی به نقل از ترامپ نوشته است: اهالی هائیتی مبتلا به ایدز هستند و اگر شهروندان نیجریه پایشان به آمریکا بازشود، دیگر به آلونک‌های خود در کشورشان بر نخواهند گشت. سناتور جمهوری‌خواه، اورین هتچ در واکنش به این نقل قول از سوی ترامپ در توییتر نوشت که خواهان دریافت توضیحات بیشتر درباره سخنان وی است. به گفته وی، مهاجرت افراد نخبه از همه کشورهای جهان به آمریکا از عوامل خاص بودن آمریکا است.

الیانا راس لیتنین، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان نیز در توییتر نوشت: اطلاق واژه چاه مستراح به هائیتی، بی‌توجهی به خدمات مهاجران این کشور به آمریکا است و چنین واژه‌هایی درخور کاخ‌سفید نیست. میالاو، دیگر جمهوری‌خواه کنگره که اصالتش به هائیتی‌ برمی‌گردد، سخنان ترامپ را نامهربانانه و بی‌رحمانه دانسته است. پیش از سخنان ترامپ، سناتور دموکرات، ریچارد دوربین درباره اهمیت اعطای ویزای اقامت موقت به شهروندان کشورهایی که دچار بلایای طبیعی، جنگ یا همه‌گیری‌ها هستند، صحبت کرده بود.

سخنان ترامپ در شرایطی ابراز شده است که دوربین به نمایندگی از دموکرات‌ها و لیندسی گراهام به نمایندگی از جمهوری‌خواهان طرحی را نزد دونالد ترامپ برده‌اند که بر اساس آن قرار است اعطای تابعیت از طریق لاتاری نصف شود. ترامپ از روز نخست نیز مخالف لاتاری بوده و گفته است که اجرای این طرح به هیچ‌عنوان موجب نمی‌شود افراد درجه یک کشورها وارد آمریکا شوند. برخی می‌گویند طرح یادشده خود زبان عملی گفته‌های ترامپ است و اگر قرار باشد این طرح اجرا شود، در واقع به گفته‌های ترامپ جنبه قانونی بخشیده‌اند. بر اساس این طرح پذیرش مهاجر از کشورهای آفریقایی یا کشورهایی مانند هائیتی به‌شدت کاهش خواهد یافت. یک منبع ناشناس به سی‌ان‌ان گفته است: پس از اینکه جزئیاتی از این طرح به ترامپ گفته شده، او چنین سخنانی بر زبان رانده و گفته است که چرا ما باید به هائیتی‌ها نیاز داشته باشیم، بیایید آنها را از این مملکت بیرون کنیم.

گفته می‌شود ترامپ زمانی که این ادبیات سیاه را به‌کار گرفته استیفن میلر، مشاور ترامپ و جان کلی، رئیس کارکنان کاخ سفید نیز حضور داشته‌اند. ترامپ سال گذشته نیز در مورد پذیرش هائیتی‌ها هشدار داده و گفته بود که قانون مربوط به پذیرش آنها را تغییر خواهد داد. همچنین یکی دیگر از منابع گفته است که ترامپ در نظر دارد که قانون حمایت از ۲۰۰هزار السالوادوری را نیز لغو کند. گفته می‌شود ترامپ مخالف توافق صورت گرفته اخیر روی قانون مهاجرتی جوانان است. این قانون در زمان اوباما تصویب شد و به فرزندان مهاجران غیرقانونی اجازه می‌داد تا به‌دنبال تابعیت قانونی باشند اما روز پنج‌شنبه کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ با توافق صورت گرفته موافق نیست.