روز یکشنبه حدود دومیلیون تن در اعتراض به استرداد مظنونان و متهمان به چین، در هنگ‌کنگ به خیابان‌ها آمدند. با وجود عذرخواهی کری لم، رئیس اجرایی هنگ‌کنگ، از معترضان و تعلیق لایحه استرداد متهمان به چین در روز شنبه، مردم هنگ‌کنگ همچنان خواستار استعفای وی از قدرت هستند. هنگ‌کنگ که تا سال ۱۹۹۷، مستعمره بریتانیا بود و سپس به چین بازگردانده شد اما دارای نظام اداری، اجتماعی، قضایی و سیاسی مستقل است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز تحولات هنگ‌کنگ که برخلاف میل چین درحال پیشرفت است، موجب شده تا وزارت‌خارجه این کشور بگوید که قویا از رئیس اجرایی هنگ‌کنگ حمایت می‌کند. تاکید بر حمایت از کری لم، درست یک روز پس از تظاهرات میلیونی مردم هنگ‌کنگ صورت گرفته است. در این راستا وزارت‌خارجه چین در یک بیانیه محکم و قوی اعلام کرد که اقدامات کری لم را تایید می‌کند و همپای آن نماینده چین در این دولت‌شهر از سیاستمداران محلی و تجار خواست که از رئیس اجرایی هنگ‌کنگ حمایت کنند. بعد از این درخواست رسانه‌های دولتی چین شروع به ستایش از خانم لم کردند، این درحالی است که اعتراضات هنگ‌کنگی‌ها از ترس اینکه به سرزمین مادری نیز کشیده شود، به‌شدت سانسور شده است.

تقریبا هشت شبانه‌روز است که هنگ‌کنگ شاهد حضور میلیون‌ها معترض است. مردم هنگ‌کنگ معترض به لایحه استرداد متهمان به چین هستند و مشخص نیست با این حجم از اعتراض‌ها، کری لم تا کی برای ادامه حکمرانی‌اش دوام بیاورد.اعتراض‌های روز یکشنبه یکی از بزرگ‌ترین اعتراض‌های صورت گرفته به‌حساب می‌آید که تخمین زده می‌شود که دو میلیون نفر در آن حضور داشته‌اند. این درحالی است که یک روز قبل از تظاهرات میلیونی، خانم لم برای مدت نامحدودی طرح مورد علاقه چین را به حالت تعلیق در‌آورده بود اما تظاهرات‌کنندگان حاضر نشدند خیابان‌ها را خالی کنند تا اینکه وی به‌طور رسمی دست از طرح خود بکشد اما در قدم بعدی معترضان درخواست استعفای او را کرده‌اند. با این حال به‌رغم اینکه کری لم یکی از کهنه‌سربازان عالم سیاست در هنگ‌کنگ به‌شمار می‌رود و حدود دو سال پیش نیز به این منصب رسید اما حاضر نشده است در برابر خواست معترضان برای ترک منصبش سر خم کند. در مقابل طرفداران دموکراسی‌خواه هم‌قسم شده‌اند که فشارها را روی رئیس اجرایی هنگ‌کنگ افزایش دهند. جاشوا وونگ، رهبر جنبش دانشجویی که اخیرا پس از دو ماه از زندان آزاد شده، تاکید کرده است که خواست آنها کناره‌گیری کری لم است.

جاشوا وونگ می‌گوید: «هر روز مردم بیشتری به ما می‌پیوندند تا اینکه بتوانیم مبانی حقوق بشر و آزادی خود را به‌دست آوریم. دقت کنید که نه یک میلیون، بلکه دو میلیون نفر در اعتراض روز یکشنبه حضور داشتند.» افزون بر اینکه معترضان خواهان کنار گذاشتن کامل لایحه استرداد متهمان و کناره‌گیری کری لم هستند، آنها می‌خواهند که به‌دلیل اعمال خشونت از سوی پلیس، از کری لم بازجویی شود. در مقابل کری لم اعتقاد دارد که اعتراض‌های روز چهارشنبه غیرقانونی بوده و پلیس حق برخورد داشته است.

دوشنبه شب پلیس اعلام کرد که تنها ۵ تن از کسانی که در اعتراض‌ها دست به خشونت زدند را بازداشت کرده و گفت که با معترضانی که صلح‌آمیز در تظاهرات حضور داشتند برخوردی نداشته است. او استفاده از زور را تکذیب کرده است.

هر نوع استعفایی از سوی کری لم تقاضای دموکراسی‌خواهان را برای یک انتخابات آزاد تقویت خواهد کرد اما حزب کمونیست چین در پکن مخالف هر نوع دموکراسی در این دولت‌شهر است، چراکه ترس آن را دارد تا دموکراسی‌خواهی به سرزمین اصلی نیز سرایت کند. به همین جهت حزب کمونیست چین اجازه نداده است تا خبر ماجرای اتفاقات چند روز اخیر در هنگ‌کنگ به درون چین نشت پیدا کند و مردم این کشور را در تاریکی نگه داشته است.  در چین روز دوشنبه، سانسور آنلاین حزب کمونیست به حذف گزارش‌ها و تصاویر معترضان هنگ‌کنگی ادامه داشت. بنابه گفته سایت «فری‌ویبو» همچنین کلماتی مانند هنگ‌کنگ و «علیه استرداد لایحه متهمان به چین» به‌طور خودکار سانسور شده و تنها چند سایت خبری بود که اجازه نشر خبر هنگ‌کنگ را داشتند و این سایت‌ها نیز معترضان را افرادی رذل و اوباش معرفی کرده بودند. در چین کسانی که دنبال خبرهای هنگ‌کنگ بگردند تنها اجازه ورود به سایت‌های مورد تایید حکومت را دارند و این سایت‌ها نیز معترضان را افرادی نشان می‌دهد که توسط نیروهای خارجی تحریک شده‌اند. سایت فری‌ویبو حتی گفت که روز دوشنبه هیچ اشاره‌ای به خبر‌های هنگ‌کنگ در رسانه‌های چینی نشد. با این‌حال برخی از فعالان توانستند به‌طور محدودی اخبار هنگ‌کنگ و عکس‌های معترضان را نشر دهند و دیگران نیز آهنگ‌هایی حماسی از یک گروه راک هنگ‌کنگی پخش کردند.

هو جیا، یکی از ناراضیان چینی می‌گوید که او روز پنج‌شنبه تازه فهمیده است که چه اتفاقی در هنگ‌کنگ افتاده است. وی درست چهار روز پس از آغاز اعتراض‌ها توانسته متوجه شود که اعتراض‌ها در هنگ‌کنگ بابت چه بوده و پی برده است که بیش از یک میلیون نفر در این اعتراض‌ها حضور داشته‌اند. هو می‌گوید که مانند بیشتر ناراضیان چینی این روزها تحت نظارت شدید مقامات امنیتی چین قرار دارد، چراکه چهارم ژوئن سال ۲۰۱۹،برابر با سی‌امین سالگرد سرکوب اعتراضات میدان تیان‌آن‌من است. چین هم‌اینک نظارت بیشتری روی وی‌پی‌ان‌ها و شبکه‌های خصوصی مجازی دارد. برخی از چینی‌ها سعی دارند تا از این طریق بتوانند با دنیای آزاد ارتباط برقرار کنند. هو می‌گوید: «وقتی توانستم به اینترنت وصل شوم و وقایع هنگ‌کنگ را ببینم، اشک از چشمانم جاری شد.» هو می‌افزاید: «بعد از سرکوب سنگین جنبش چتر در سال ۲۰۱۴، انتظار نداشتم که هنگ‌کنگ مجددا برای دموکراسی برخیزد.» او تصریح می‌کند: «اما آن چیزی که در هفته گذشته در هنگ‌کنگ اتفاق افتاده چیزی شبیه جادو است. احساس می‌کنم اگر آزادی در هنگ‌کنگ رخ بدهد، آینده روشن خواهد بود.»  در پکن در باب هنگ‌کنگ یک بلاتکلیفی و عدم قطعیت وجود دارد. درحالی که وزارت‌خارجه این کشور به‌زبان انگلیسی در یک بیانیه به‌طور رسمی از کری لم حمایت می‌کند، ده‌ها استاد این کشور که کارشناس مسائل هنگ‌کنگ هستند حاضر نشدند در مورد این دولت‌شهر صحبت کنند و به اتفاق همگی اذعان داشتند که الان زمان مناسبی برای گفت‌وگو نیست. با این حال موضع‌گیری چین نشان می‌دهد که دست‌کم به‌طور موقت، کری لم تحت حمایت چینی‌ها قرار دارد.