رفراندوم با یک کارزار تحریم ملی مواجه شد و بسیاری از رای‌‌دهندگان و احزاب اپوزیسیون رای را نادیده گرفتند تا روندی را که آنها تصور می‌‌کنند، امکان بازگشت به حکومت دیکتاتوری را امکان‌‌پذیر می‌‌کند، مشروعیت نبخشند. در این زمینه برخی از تخلفات هم گزارش شده است. سندیکای ملی روزنامه‌‌نگاران تونس گفت که برخی از خبرنگاران از پوشش دادن رای‌‌گیری در مراکز رای‌‌گیری منع شده‌‌اند؛ درحالی‌که داده‌های مربوط به پیشرفت رای‌‌گیری از دیگران مخفی شده است. همچنین از موانع امنیتی و آزار و اذیت خبرنگاران تونسی و خارجی که سعی در پوشش خبری همه‌‌پرسی داشتند، گزارش شده است. انجمن تونس برای یکپارچگی و دموکراسی انتخابات، یک سازمان غیردولتی نیز گفت که تعدادی از ناظران از انجام ماموریت خود یعنی نظارت و گزارش دادن درباره همه‌‌پرسی در مراکز مختلف رای‌‌گیری منع شدند. انجمن تونس برای یکپارچگی و دموکراسی انتخابات در توصیه‌هایی که در صفحه رسمی فیس‌‌بوک خود منتشر کرد، از کمیسیون انتخابات خواست تا به سرعت مداخله و گواهی‌‌های اعتبارسنجی این ناظران را تایید کند و به آنها اجازه دهد نقش نظارتی خود را انجام دهند.

پنج حزب اپوزیسیون، قیس سعید را به نقض قانون سکوت انتخاباتی با حمله به مخالفان خود درحالی‌که هنوز رای‌‌گیری در جریان بود، متهم کرده‌‌اند. پنج حزب وابسته به کمپین ملی برای تحریم همه‌پرسی در بیانیه مشترکی از سخنرانی رئیس‌‌جمهوری تونس که اوایل روز دوشنبه ایراد کرد، انتقاد کردند و آن را تبلیغاتی توصیف کردند. احزاب همچنین از کمیسیون انتخابات انتقاد کردند - و آن را به سکوت در برابر گزارش‌های تخلف متهم کردند - که به گفته آنها دلیلی بر عدم استقلال واقعی این نهاد است.    

ناظران سیاسی می‌‌گویند که در بیشتر وقت‌‌ها صندوق‌های رای‌‌گیری کم‌‌جمعیت و خلوت بوده است. در گزارش آمده است که به جای صندوق‌های رای‌‌گیری سواحل تونس مملو از جمعیت بوده است. برخی می‌‌گفتند بعدا رای می‌‌دهند و برخی دیگر گفتند اصلا رای نمی‌‌دهند. محمدامین مهجری ۲۳ساله و دوست و همکارش ملک بلومی به خبرنگار الجزیره قاطعانه اعلام کردند که رای نمی‌‌دهند. آنها در یک کافه ساحلی تازه بازسازی شده در حومه ساحلی شیک لامارسا کار می‌‌کنند. بلومی بیشتر به نشان دادن مهارت‌های باریستایی خود علاقه دارد تا بحث درباره سیاست. مهجری به الجزیره گفت که معتقد است رای دادن در تونس چیزی را تغییر نمی‌‌دهد. او تصریح کرد: «اینجا مثل اروپا نیست، هیچ دموکراسی واقعی در تونس وجود ندارد. من یک دموکراسی واقعی می‌‌خواهم؛ اما آن را اینجا نمی‌‌بینم. اینجا همه چیز بد است، اپوزیسیون اصلی، یعنی النهضه بد است و قیس سعید نیز بدتر.»

گزارش‌ها از روز سه‌‌شنبه حکایت از این دارد که یک حضور امنیتی شدید در سراسر تونس وجود دارد - پلیس، ارتش و یک واحد ضد تروریسم در نقاط حساس این کشور مستقر شده‌‌اند. کمیسیون ستاد انتخاباتی تونس می‌‌گوید: برای همه‌پرسی بیش از ۵۰۰۰ناظر محلی و بیش از ۱۲۰ناظر بین‌‌المللی در همه‌پرسی شرکت داشتند. این در حالی است که بسیاری از ناظران بین‌‌المللی می‌‌گویند که از ورود آنها به مراکز رای‌‌گیری ممانعت به عمل آمده است که این امر باعث ایجاد سوالاتی درباره امنیت و همچنین شفافیت سیستم رای‌‌گیری شده است. کارشناسان می‌‌گویند که مشارکت یک موضوع کلیدی برای رئیس‌‌جمهوری تونس و مخالفان در این همه‌‌پرسی خواهد بود؛ زیرا به‌عنوان رای اعتماد به رئیس‌جمهور تلقی می‌‌شود.