به گزارش ایرنا، اسماعیل اسفندیاری پور روز پنجشنبه در جلسه کمیته فنی گندم استان کردستان اظهار کرد: تامین اعتبار لازم برای پرداخت مطالبه گندمکاران باید از سوی ارگان های دیگر انجام شود و این وزارتخانه در صورت تامین اعتبار بسرعت مطالبه گندمکاران را پرداخت می کند.

وی با اشاره به خرید بیش از 9 میلیون تُن گندم از کشاورزان سراسر کشور افزود: سالیانه بیش از 8.5 میلیون تُن گندم برای مصرف در کشور مورد نیاز است که از سال 1395 کشور در تامین این مقدار گندم به خودکفایی رسید و واردات گندم قطع شده است.

اسفندیاری پور تاکید کرد: در سال 91 نزدیک به هفت میلیون تن گندم با قیمت هر تن 385 دلار وارد کشور شد که این واردات 2 میلیارد و 600 میلیون دلار هزینه برای کشور به همراه داشت.

وی در خصوص افق برنامه 1404 کشور در خصوص کشت گندم در کشور یادآور شد: در این برنامه با توجه به رشد جمعیت و نیاز به تولید گندم، برنامه ریزی های لازم در حال انجام است.

به گفته وی، طبق برنامه ریزی ها هر سال با چهار تا پنج درصد افزایش سطح زیر کشت میزان تولید در کشور به حدود 14 میلیون تُن افزایش پیدا کند.

اسفندیاری پور در خصوص کشت پاییزه گندم در کشور نیز گفت: از ابتدای شروع کشت پاییزه تاکنون، 2 میلیون هکتار به کشت گندم اختصاص پیدا کرده و این مقدار بیش از یک سوم سطح زیرکشت گندم در سال زراعی جدید است.

**87 درصد مطالبه گندمکاران کردستانی پرداخت شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در این نشست گفت: تاکنون 87 درصد مطالبه گندمکاران این استان پرداخت شده و کردستان در زمینه پرداخت ها در بین استان های منطقه پیشتاز است.

کریم ذوالفقاری افزود: مطالبه گندمکاران استان در حدود 6 هزار و 900 میلیارد ریال بود که پرداخت ها براساس زمان تحویل گندم به مراکز خرید و ثبت در سامانه انجام گرفته است. 

وی اضافه کرد: امسال در مجموع 650 هزار تُن گندم در استان تولید شد که از این مقدار 530 هزار تُن مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شد.

به گفته وی، سرد سیر بودن باعث شد کردستان از استان های آخر کشور در برداشت گندم باشد و به این دلیل و کافی نبودن اعتبارات در اختیار دولت، پرداخت به موقع وجه خرید تضمینی گندم از دغدغه های مشترک مسئولان و کشاورزان این استان است.

ذوالفقاری از کشاورزان استان خواست با توجه به شروع فصل کشت گندم، قبل از بارش باران پاییزه و در زمان مناسب کشت خود را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات و ضعف ها در بحث کشت گندم، آیش قرار دادن زمین های زراعی است، افزود: کارشناسان باید با برنامه هایی کشاورزان را برای کشت های جایگزین از جمله نخود، ماش و تناوب در کشت ترغیب کنند. 

امسال در کردستان 94 مرکز خرید گندم شامل 73 مرکز خرید سازمان تعاون روستایی و 21 مرکز خرید بخش خصوصی، سیلو و کارخانجات آرد، کار خرید گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان به قیمت مصوبه با لحاظ درجه پاکی گندم را انجام دادند.

استان کردستان به دلیل داشتن مزارع مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود و جایگاه چهارم کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.

در سال زراعی گذشته (1395) قیمت هر کیلوگرم گندم معمولی 12 هزار و 705 ریال تعیین شده بود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.