گرچه مسئولان ارشد دولتی همواره حق اعتراض را برای مردم محفوظ می‌دانند ولی زمانی که این اعتراضات به خشونت آغشته شد، همین اقتصادی که بخشی از دلایل اعتراضات را به خود اختصاص می‌دهد نیز با تبعات منفی روبه‌رو شد.

نخستین آثار این اعتراضات و خشونت‌ها در بازارهایی مانند ارز، طلا و بازارسرمایه خود را نشان داد. بازار ارزی که با محدوده نوسانی کمی به پیش می‌رفت به یکباره با شوک قیمتی مواجه شد به طوری که دلار امریکا را به ۴۴۰۰تومان نزدیک کرد. دراین روزها یورو نیز با جهش کم سابقه‌ای مواجه شد و مرزهای ۵۵۰۰ تومان را درنوردید. پوند نیز با رسیدن به قیمت ۶ هزار تومان بالاترین سقف قیمتی خود را تجربه کرد.

در سوی دیگر بازار طلا و سکه نیز تحت تأثیر این شرایط رکوردهای تازه‌ای در قیمت به ثبت رساند. سکه تمام بهار آزادی برای نخستین بار از مرز ۱.۵میلیون تومان عبور کرد. این درحالی است که تحت تأثیر شرایط روانی روزهای اخیر برخی از سرمایه‌گذاران به سمت بازارهایی که بیشترین نقدشوندگی و سود آنی را دارند هجوم بردند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعدادی از سپرده‌گذاران بانک‌ها با خارج کردن سرمایه خود از شبکه بانکی به خرید سکه و دلار رو آوردند. هرچند از روزپنجشنبه قیمت‌ها در این بازارها به عقب بازگشت، اما آثاراین رشد جهشی همچنان بر فضای اقتصادی کشور حکمفرماست.

یکی دیگر از آثار وقایع اخیر در بازارسرمایه بخصوص بورس اوراق بهادار تهران قابل مشاهده است. بورس تهران که در ماه‌های اخیر رکوردهای پی در پی را به نام خود ثبت کرده بود، پس از آغاز و تشدید این اعتراضات از خود واکنش نشان داد و شاخص چند کانال به عقب بازگشت.

درحالی که در روزکاری قبل از آغاز اعتراضات یعنی ششم دی ماه جاری شاخص کل ۹۷ هزار و ۸۹۹ واحد بود، پس از گذشت چند روز از این اعتراضات در روز ۱۳ دی ماه به ۹۵ هزار و ۹۲۹ واحد رسیده است. بدین ترتیب در فاصله ۶تا ۱۳ دی ماه شاخص کل بورس ۱۹۷۰ واحد به عقب بازگشته است و ۲ درصد از بازدهی سهامداران را کاهش داده است. البته تمام علت این عقبگرد به‌اعتراضات اخیر بازنمی‌گردد ولی از آن می‌توان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل ریزش بورس اشاره کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.