۲۱ فاز پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب هم اکنون فعال و مقدار برداشت گاز از این میدان مشترک پارس ۵۵۵ میلیون مترمکعب در روز است. از ابتدای توسعه پارس جنوبی تاکنون ۶۹ میلیارد دلار در این میدان سرمایه‌گذاری شده است که با احتساب سرمایه‌گذاری زیربنایی این رقم به ۷۲ میلیارد دلار می‌رسد.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ معادل ۱۵ سکو وارد مدار شده و هم اکنون ۲۶ سکو در حال بهره برداری است. ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور از میدان گازی پارس جنوبی تامین می شود.

بر اساس این گزارش، عملیات بارگیری نخستین عرشه دریایی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز پس از عملیات مهاربندی حدود دو هفته گذشته از یارد صنعتی بندرعباس آغاز شد و قرار است عملیات نصب این سکو کمتر از دو هفته آینده به پایان برسد و تا ۲۲ بهمن ماه امسال برداشت ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز غنی از این سکو آغاز شود.

عملیات توسعه فاز ١۴ پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس با هدف تولید روزانه ۵۶ میلیون و ۶٠٠ هزار مترمکعب گاز ترش و ٧۵ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست که تولید سالانه بیش از یک میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان مصرفی واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ۴٠٠ تن گوگرد از دیگر تولیدات این فاز خواهد بود.

پیش بینی می شود تا ابتدای سال ۱۳۹۸ به بهره برداری کامل از این طرح میزان برداشت از پارس جنوبی افزایش یابد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.