الجزیره گزارش داد، این وضعیت فوق‌العاده روز جمعه از سوی شورای وزرا یا همان کابینه دولت اتیوپی اعلام شده است.

رسانه‌های محلی این کشور اعلام کردند که این اقدام از همان روز جمعه اجرایی شده اما هنوز مشخص نیست که تا چه زمان ادامه می‌یابد.

روزنامه آدیس استاندارد، چاپ اتیوپی از قول یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد که شورای وزرای اتیوپی در حال بررسی این مساله است که آیا این اقدام را برای سه یا شش ماه اجرایی کند یا خیر.

در اوت ۲۰۱۷، اتیوپی وضعیت فوق‌العاده ۱۰ ماهه را که در پی تظاهرات ضد دولتی با صدها کشته برقرار کرده بود، ملغی کرد؛ معترضان خواستار آزادی‌های سیاسی گسترده بودند.

مردمان قبایل "اورومو" و "آمهارا" که ۶۱ درصد از جمعیت این کشور آفریقایی را  تشکیل می‌دهند از ۲۰۱۵ خواستار آزادی‌های سیاسی گسترده و پایان بخشیدن به نقض‌های حقوق بشر بوده و دست به راهپیمایی‌های گسترده زده‌اند.

هایله‌ماریام دسالین که از ۲۰۱۲ در راس قدرت در اتیوپی قرار داشت روز پنجشنبه اعلام کرد که می‌خواند از سمتش به عنوان نخست وزیر این کشور و رهبر ائتلاف "جبهه دموکراتیک انقلابی مردم اتیوپی" استعفا دهد.

وی گفت که بحران سیاسی و ناآرامی‌ها در کشور فاکتور بزرگی در تصمیمش برای استعفاست و آن را اقدامی مهم در درخواست‌ها برای برگزاری اصلاحاتی دانست که باعث برقراری صلح و دموکراسی بادوام در کشور می‌شود.

استعفای هایله‌ماریام دسالین بعد از آن اتفاق افتاد که دولت اتیوپی صدها زندانی سیاسی از جمله چهره‌های سرشناس مخالف دولت را از زندان آزاد کرد که با استقبال بسیار گسترده‌ای از سوی مردم این کشور روبه‌رو شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.