اردوغان روز دوشنبه پس از نشست مشترک ترکیه و اتحادیه اروپا و در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با بویکو بوریسوف رئیس دوره ای این اتحادیه، دونالد تاسک رئیس شورای اروپا و ژان کلود یانکر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا افزود: امیدوارم امروز گام اول را در ایجاد اعتماد دوباره بین ترکیه و اتحادیه اروپا برداشته باشیم، اما تنها گفتن این حرف کافی نیست.

وی بیان کرد: اگر اروپا می خواهد یک قدرت جهانی باشد، اقدام اتحادیه اروپا برای خارج کردن ترکیه از سیاست توسعه خود اشتباه بزرگی خواهد بود.

وی اظهار کرد: امیدوارم دوره سخت در روابط ترکیه با اتحادیه اروپا را پشت سر بگذاریم.

رییس جمهوری ترکیه همچنین با تاکید بر این که در مذاکرات ترکیه با اتحادیه اروپا نباید موضوعات فنی به مسائل سیاسی تبدیل شود، گفت: در این نشست انتظار خود را درباره آغاز مذاکرات به روز رسانی قرارداد اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا با ترکیه بیان کردیم.

اردوغان، ترکیه را از اهداف اول تعداد زیادی از گروه های تروریستی عنوان کرد و افزود: عملیات ترکیه علیه تروریسم به امنیت ملی خود ما، امنیت سوریه و نیز به امنیت اروپا کمک می کند.

وی اضافه کرد: ما دیگر در خصوص موارد حساسی مانند مبارزه با تروریسم به جای انتقاد‌های غیرمنصفانه، منتظر حمایت هستیم.

وی در خصوص لغو روادید اتباع ترکیه برای سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز گفت: دستور کار خود مربوط به لغو روادید برای شهروندان ترکیه را در اوایل ماه فوریه امسال به کمیسیون اتحادیه اروپا ارائه کرده ایم و ضرورت پایان فوری بررسی ها در این زمینه را به مقامات اتحادیه اروپا بیان کردیم.

وی بیان کرد: این موضوع نباید به یک مساله سیاسی تبدیل شود و اعتماد شهروندان ترکیه را به اتحادیه اروپا خدشه دار کند.

رئیس جمهوری ترکیه همچنین تاکید کرد: مشارکت مساوی ترک های قبرس در ساز و کار تصمیم گیری در خصوص استفاده و مصرف منابع طبیعی در اطراف جزیره قبرس از جمله الزامات قوانین بین المللی است و این امر باید به شکل مستقل از مذاکرات قبرس انجام شود.

اردوغان همچنین گفت: بیایید برای برقراری ثبات و رفاه در کشورهای حوزه بالکان که جغرافیای مشترک ماست، با همدیگر تلاش کنیم و همکاری ها در مسائل بین‌المللی مانند سوریه، عراق، فلسطین، قدس، یمن، روهینگیا، آفریقا را افزایش دهیم و بیایید اروپای قدرتمند، سعادتمند و پایدار را باهم بسازیم.

به گزارش ایرنا، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه روز دوشنبه برای شرکت در نشست مهم ترمیم روابط پرتنش کشورش با اتحادیه اروپا و مذاکره با مقامات اروپایی درباره چند موضوع جانبی دیگر عازم شهر وارونای بلغارستان شد.

نشست مشترک ترکیه و اتحادیه اروپا، روز دوشنبه به میزبانی بویکو بوریسوف رئیس دوره ای این اتحادیه و با حضور رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، دونالد تاسک رئیس شورای اروپا و ژان کلود یانکر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در وارونای بلغارستان برگزار شد.

اولین اجلاس سران ترکیه و اتحادیه اروپا در اکتبر سال ۲۰۱۵ برگزار شده بود و پس از آن دو اجلاس در سال ۲۰۱۶ برگزار شد.

سال گذشته میلادی نیز اجلاس چهارم ترکیه و اتحادیه اروپا برگزار شد و اجلاس امروز پنجمین دور اجلاس سران ترکیه با اتحادیه اروپا محسوب می شود.

درخواست رسمی ترکیه برای پیوستن به جامعه اروپا که بعدها به اتحادیه اروپا تغییر نام یافت، در ۱۴ آوریل ۱۹۸۷ ارائه شد و ترکیه از ۱۲ دسامبر ۱۹۹۹ به طور رسمی به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه شناخته شده و مذاکرات برای الحاق ترکیه از ۳ اکتبر سال ۲۰۰۵ آغاز شد.

از حدود ۹ سال گذشته پیشرفتی در روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به وجود نیامده و آلمان، فرانسه و اتریش مخالفت تلویحی و آشکار خود را با عضویت کامل ترکیه در این اتحادیه اعلام کرده اند.

از سال ۲۰۰۵ میلادی که مذاکرات نهایی ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا آغاز شد، تاکنون بحث در ۲۲ سر فصل از سرفصل های ۳۵ گانه آغاز شده و دو طرف هنوز در این موارد به نتیجه لازم دست نیافته اند.

بخش عمده ای از خاک ترکیه در قاره آسیا قرار دارد و اکثر مردم این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند، اما از زمان ایجاد جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ میلادی اکثر دولت های این کشور معتقد بوده اند که ارتباط با اروپاییان منافع آنکارا را بیشتر تامین می کند و در نتیجه بر اروپایی بودن کشور خود تاکید داشته اند.

به رغم این که مذاکرات رسمی عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۵ میلادی آغاز شده است، هنوز موانعی عمده بر سر راه عضویت این کشور در این اتحادیه وجود دارد که از آن جمله می توان به اختلاف ارضی و سیاسی با بخش یونانی نشین قبرس و اختلاف سیاسی با یونان که هر دو اعضای کامل اتحادیه اروپا هستند، اشاره کرد.

جمعیت حدود ۸۱ میلیونی ترکیه و اسلامی بودن این کشور نیز از جمله مواردی است که مانع پذیرش سهل ترکیه در اتحادیه اروپا شده است.

برخی کارشناسان عقیده دارند که سیاست های دولت ترکیه در سرکوب مخالفان و اقدامات محدود کننده آنکارا و نقض آزادی عقیده و بیان موجب سردی مناسبات این کشور با اتحادیه اروپا و مانع پیوستن ترکیه به این اتحادیه شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.