ائتلاف این دو کشور که تولیدکنندگان بزرگ نفت در جهان هستند، در آستانه نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدان غیراوپک آن در ۲۲ ژوئن (اول تیر) قدرت نشست اوپک را بالا می برد.

مطابق بیانیه ای که پس از نشست وزیران انرژی دو کشور در مسکو منتشر شد، آمده است: «ما خواهان تعادلی در بازار نفت هستیم که عرضه مطمئن و کافی نفت آن را پشتیبانی کند».

تلاش های «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه و «خالد الفلیح» وزیر انرژی عربستان به ترتیب توسط «ولادمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان نیز تایید شد.

پوتین و بن سلمان نیز اوایل وقت دیروز در آستانه مسابقه فوتبال میان دو کشور در افتتاحیه جام جهانی ۲۰۱۸ در مسکو با یکدیگر دیدار کردند.

بن سلمان در نشست یاد شده گفت: «بدون شک ما خواهان ادامه این همکاری هستیم».

وی افزود: «امروز اوپک و غیر اوپک یک توافق تاریخی با یکدیگر دارند و با هم کار می کنند».

پوتین نیز ائتلاف سیاسی و اقتصادی میان دو کشور را ستود و از دعوت ولیعهد عربستان برای همکاری بیشتر در زمینه انرژی حمایت کرد.

رئیس جمهوری روسیه نیز تصریح کرد: «ما به همکاری با یکدیگر در زمینه های بسیار مهم برای دو کشور ادامه می دهیم».

به نوشته پلاتس، اتحاد تاریخی عربستان و روسیه در قالب توافق کاهش تولید نفت اوپک و غیراوپک که در اواخر سال ۲۰۱۶ منعقد شد، تغییر دهنده بازی در بازار نفت بود و موجب کاهش عرضه نفت به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز شد تا مازاد عرضه نفت در بازارها از بین برود.

نواک گفت: ائتلاف اوپک و غیراوپک ممکن است افزایش تولید نفت به میزان ۱.۵ میلیون بشکه در روز را مد نظر قرار دهد.

با این حال ائتلاف ایران، ونزوئلا و عراق اعلام کرده اند که با این سیاست موافق نیستند و این مخالفت، مذاکرات این بار اوپک را پیچیده می کند.

عربستان و روسیه علاقه مند هستند با افزایش تولید نفت کسری عرضه نفت در بازارها به دلیل کاهش صادرات نفت ایران و ونزوئلا را جبران کنند تا تحریم های آمریکا در مورد این دو کشور با موفقیت اجرا شود.

اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه ۱۳۹۵) خود در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.

روسیه و ۹ تولید کننده دیگر نیز در اواخر سال ۲۰۱۶ به توافق کاهش تولید اوپک پیوستند. بر اساس این توافق، کشورهای امضاکننده متعهد شدند در مجموع از سطح تولید ۱.۸ میلیون بشکه در روز بکاهند که این میزان، حدود ۲ درصد کل تولید نفت در جهان است. این توافق تا پایان سال ۲۰۱۸ معتبر است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.