باربارا اسلاوین در axios نوشت:

تصویر بزرگ: احتمال برگزاری چنین نشستی همانند نشست مشترک ترامپ – کیم جونگ اون بی سابقه خواهد بود: هیچ رئیس جمهور آمریکایی پس از انقلاب ایران نتوانسته با رئیس جمهور ایران دیداری داشته باشد. حتی باراک اوباما که دولت وی موفق به امضای توافق هسته ای با ایران شد؛ هنگام عبور از راهرو سازمان ملل، رئیس جمهور ایران از دست دادن با وی خودداری کرد. بنابراین به دلائل زیر امکان شکل گیری چنین دیداری تقریبا غیرممکن است:

  • در حالی که مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به ایران پیشنهاد توافقی را می دهد که در ازای معکوس سازی سیاست خارجی ایران، تحریم های اولیه آمریکا لغو می شود و عادی سازی روابط شکل می گیرد. اما آمریکا هیچ استراتژی مشخصی برای از سرگیری مذاکرات جدید با جمهوری اسلامی ایران ندارد. آن ها در عوض بیشتر بر تشدید فشار اقتصادی بر ایران برای وادارسازی تهران به نقض توافق هسته ای تمرکز کرده اند.

  • ایرانی همچنین هیچ تمایلی ندارد با رهبری که به طور یکجانبه از برجام خارج شده ، دیپلماسی در سطح ارشد برگزار کند. در حالی که ایران به این توافق پای بند بوده است. ایران همچنان به این توافق پای بند است و در عوض برای نجات برجام و مقابله با تحریم ها به همکاری با شرکای تجاری اروپایی و آسیایی خود قدم برداشته است.

  • متحدان منطقه ای آمریکا به طور خاص اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی به شدت با برگزاری چنین نشستی مخالف هستند در حالی که بر خلاف آن ها کره جنوبی و تا حد کمتری ژاپن ، ترامپ را به برگزاری نشست با کیم جونگ اون تشویق کردند تا از شروع جنگی که شمال شرق اسیا را ویران می کند جلوگیری کنند.

  • نوع تصمیم گیری در ایران بر خلاف کره شمالی به صورت واحد نیست. تصمیمات نه توسط یک فرد که از طریق فرایند اجماع سازی میان نخبگان سیاسی و امنیتی اتخاذ می شود.

محور اصلی: روابط بین آمریکا و ایران برای عبور از موانع و شکاف های موجود تابع یک عکس نیست بلکه هر گونه تحول و پیشرفت در روابط بین دو کشور به مذاکرات دقیق و اقدامات اعتماد ساز نیاز خواهد داشت. به همین دلیل دولت اوباما چند سال طول کشید تا بتواند به برجام دست پیدا کند. این دستاورد تا زمانی که رئیس جمهور مخرب ( ترامپ) در قدرت باشد تکرار یا بهبود پیدا نخواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.