کوریا هرالد گزارش داد، در حالی که نگرانی شرکت های پتروشیمی و صنایع ساختمانی کره جنوبی نسبت به تبعات منفی تحریم های آمریکا به شدت رو افزایش است، دولت سئول تلاش های خود را برای معاف شدن از تحریم های واشنگتن علیه تهران بیشتر کرده است.

بر اساس این گزارش، پس از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران در ماه می، دور نخست تحریم ها بار دیگر در ماه اوت آغاز شده و شامل ممنوعیت خرید دلار آمریکا از سوی ایران و ممنوعیت تجارت فلزات و زغال سنگ بوده است.

دولت آمریکا قصد دارد از ماه نوامبر دور دوم تحریم ها علیه ایران را اعمال کند که صنعت نفت و مبادلات مالی را هدف قرار خواهد داد.

تحریم های نوامبر موجب تشدید نگرانی صنعت نفت کره جنوبی شده است که ۱۳ درصد نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین می کند. شرکت های ساختمانی کره جنوبی نیز که سال گذشته مهمترین بخش از قراردادهای خود را با ایران نهایی کرده اند، از اعمال مجدد تحریم ها به شدت نگران هستند.

کانگ سونگ چون معاون وزیر بازرگانی کره جنوبی امروز پنجشنبه با مقام های وزارتخانه های دارایی، حمل و نقل و خارجه و همین طور مدیران شرکت های نفتی، پالایشگاهی دیدار کرده تا درباره نگرانی های روزافزون این صنایع نسبت به تحریم های ایران مذاکره کنند.

کانگ در این باره گفت: گرچه مبادلات مربوط به نفت و تامین مالی با ایران از نوامبر ممنوع خواهد بود ولی اگر آمریکا با معافیت سئول موافقت کند، بخش مشخصی از واردات نفت خام و مبادلات مالی برای تجارت کالاهای غیر ممنوع ادامه خواهد یافت.

کره جنوبی در دور قبلی اعمال تحریم ها علیه ایران در سال ۲۰۱۲ میلادی با معافیت هایی روبرو شد و اجازه یافت تا واردات نفت خود از ایران را ۲۰ درصد کاهش دهد.

وزارت بازرگانی کره جنوبی اکنون به دنبال دستیابی به معافیت های مشابه است و تاکنون ۲ بار با مقام های آمریکایی گفتگو کرده است. این مذاکرات طی ماه های جولای و ژوئن در سئول و واشنگتن انجام شده است.

با این حال اگر کره جنوبی از تحریم ها معاف نشود، صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی به شدت متضرر خواهند شد. ایران سومین صادر کننده بزرگ نفت به کره جنوبی پس از عربستان سعودی و کویت در سال ۲۰۱۷ بوده است. کره جنوبی سال گذشته ۱۴۷ میلیون بشکه نفت از ایران خریداری کرده است.

یک مقام رسمی در یکی از شرکت های پتروشیمی کره جنوبی گفت: اگر صادرات میعانات ایران محدود شود، افزایش قیمت اجتناب ناپذیر خواهد بود و ما قدرت خرید را از دست خواهیم داد.

علاوه بر شرکت های پتروشیمی، شرکت های ساختمانی و عمرانی کره جنوبی نیز بزرگترین مقصد صادراتی خود را از دست خواهند داد. سال گذشته شرکت های ساختمانی کره جنوبی موفق به عقد قراردادهایی به ارزش ۵.۲ میلیارد دلار با ایران شدند.

خبر دیگر اینکه کره جنوبی قصد دارد حمایت مالی از شرکت هایی را که از اعمال مجدد تحریم های آمریکا علیه ایران متضرر می شوند، افزایش دهد. این مطلب را وزارت بازرگانی کره جنوبی اعلام کرده است. سئول قصد دارد فرصت های تجاری در بازارهای جایگزین را به این شرکت ها معرفی کند تا زیان و ضرر آنها کاهش یابد.

وزارت صنعت، تجارت و انرژی کره جنوبی نشستی را با نهادهای فعال در زمینه گسترش تجارت و بانک ها و همین طور خودروسازان و شرکت های پالایشگاهی فعال با ایران برگزار کرده است، تا راهکارهایی را برای حمایت از این شرکت ها بررسی کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.