دنیس راس دیپلمات سابق و عضو شورای روابط خارجی آمریکا با نگارش مقاله ای در "فارن پالسی" – نشریه وابسته به شورای روابط خارجی آمریکا- پیش بینی کرده ایران و آمریکا علی رغم جنگ لفظی اخیر در نهایت با میانجیگری ولادیمیر پوتین به پای میز مذاکره خواهند رفت و توافق خواهند کرد.

به گزارش عصرایران راس در این مقاله تاکید کرده: دو دیدگاه درباره آینده وجود دارد و نظرحامیان برجام این است که ایران هرگز برای تغییر برجام با دولت ترامپ مذاکره نخواهد کرد اما مخالفان برجام معتقدند که تصمیم ترامپ برای خروج از برجام منجر به یک توافق بهتر خواهد شد.

دنیس راس با اشاره به اینکه ترامپ خود معتقد است که توافق بهتر با ایران امکان پذیر است و اخیرا نیز پیشنهاد گفتگوی بدون پیش شرط  با ایران را مطرح  کرده است، نوشت: به نظر او حامیان ترامپ استدلال بهتری دارند و سابقه تاریخی و قواعد پویایی سیاسی ثابت می کند که موضع ایران در مورد بی اعتنایی به مذاکرات عاقبت نرم خواهد شد و کاملا می توان تصور کرد که آمریکا و ایران به یک توافق دیگری برسند.

دنیس راس با تاکید بر اینکه فشارهای ترامپ علیه ایران به دو دلیل  همانند فشارهای حداکثری این کشور علیه کره شمالی نیست، می نویسد اختلافات آمریکا و متحدان به ویژه اروپا در مورد برجام و نیز بیم از افزایش قیمت نفت که می تواند حتی با وجود تحریم های نفتی، مانع سقوط زیاد در درآمد نفتی ایران شود، مانع تشدید فشارهای فزاینده علیه ایران است، اما با این حال حتی پیش از اعمال تحریم های همه جانبه آمریکا، اقتصاد ایران رو به وخامت می رفت و در برخی شهرهای ایران اعتراضات واعتصاباتی روی داده است.

دنیس راس در ادامه مدعی شده سابقه تاریخی نشان می دهد هر وقت حکومت ایران فشار واقعی را احساس کند، در نهایت رفتار خود را تغییر داده و موضع نرم تری در پیش خواهد گرفت.

راس با اشاره به اینکه احتمالا تمایل تهران در این مرحله بر مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا باشد تاکید می کند از نظر تهران ممکن است مذاکره مستقیم به معنای تسلیم در برابر آمریکا باشد.

او سپس مدعی شده این بار بر خلاف برجام ممکن است ولادیمیر پوتین نقشی محوری در کشاندن ایران و آمریکا به پای میز مذاکره داشته باشد. پوتین ممکن است در اوایل سال ۲۰۱۹ پیشنهادهایی برای مصالحه با ایران برای ترامپ داشته باشد . این پیشنهادها می تواند شامل تغییر برخی مفاد برجام در جهت خواسته های ترامپ مثل  افزایش دوره زمانی " بند غروب" از میزان  کنونی (تا سال ۲۰۲۵) تا سال ۲۰۴۵ و نیز اعمال محدودیت های بیشتر روی غنی سازی در ازای برداشته شدن همه تحریم های هسته ای و غیرهسته ای آمریکا، باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.