فیصل در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت که عربستان سعودی امسال میزبان ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار زایر از کشورهای مختلف بود که ۸۶ هزار نفر آنها ایرانی بودند.

وی گفت که شمار زایران حج درچارچوب برنامه چشم انداز ۲۰۳۰ به ۵ میلیون نفر خواهد رسید. 

امیر منطقه مکه در عین حال دولت قطر را متهم به ممانعت از حضور زایران این کشور در حج امسال کرد و گفت : با دستور ملک سلمان تسهیلاتی برای حضور زایران قطری فراهم شده بود اما دولت این کشور مانع از حضور آنان در حج امسال شد.

وی افزود : به رغم این جلوگیری شماری از زایران قطری از راه های دیگر خود را به حج امسال رساندند.

اظهارات مقام سعودی در حالی است که قطر طی ماه های اخیر با متهم کردن عربستان به سیاسی کاری در حج ، اعلام کرد، شروط تعیین شده از سوی ریاض برای حضور زایران قطری به حدی است که عملا امکان حضور حجاج قطری وجود نداشت.

مقامات قطری می گویند : در حالی که سهمیه این کشور تنها ۱۲۰۰ نفر در نظر گرفته شده است ، بسته بودن مرزها ، نبود ارتباط دیپلماتیک و پروازهای مستقیم مانع از حضور حجاج قطری در حج امسال شد.

رسانه های قطر پیشتر با شبیه دانستن وضعیت روابط عربستان با ایران و قطر ، نوشتند : سعودی ها علاوه بر افزایش سهمیه ایران شرایطی مانند ایجاد دفتر حفاظت از منافع و استفاده از پروازهای ایرانی در عملیات حج را فراهم کردند در حالی که هیچ یک از این امتیازات را برای قطر قائل نشدند. 

عربستان ، امارات ، بحرین و مصر از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ ( ۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی ، دریایی و هوایی خود به روی قطر را هم بستند.

این کشورها ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط تعیین کردند اما دوحه این شروط را در تضاد با حق حاکمیت این کشور می داند و بدون تن دادن به این شروط اعلام کرده است که تحریم کنندگان هیچ دلیل قانع کننده برای اثبات ادعای خود ندارند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.