محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز در طرح سوال خود از رئیس‌جمهور گفت : در اصل ‌۱۳۴ گفته شده رئیس‌جمهور در برابر مجلس مسئول پاسخ به کارکرد وزیران است.

وی خطاب به رئیس‌جمهور با بیان اینکه رکود چیزی نیست که در ماه‌های اخیر رخ داده باشد، گفت: فقدان مدیریت باعث استمرار این وضعیت شده است. عدم اصلاحات اقتصادی مورد نیاز، تشدید رکود تورمی را در پی داشت،  برای مقابله با آن راهکار علمی وجود دارد ولی نشانه‌ای از اقدام موثر دیده نمی‌شود.

فرهنگی افزود: کاهش ظرفیت کارخانه‌ها و تعطیلی آنها در طول دوران شما و رکود در عمران از آثار رکود اقتصادی است؛ این رکود بی سابقه در حالی است که در این سال‌ها بودجه جاری افزایش یافته است. چرا دولت در مهار نقدینگی ناکارآمد بوده است؟ افزایش حجم نقدینگی نسبت به سال گذشته و عبور از مرز ۱۶۰۰ تریلیارد تومان موجب التهاب در بازار ارز و طلا و مسکن شده است. بر اساس گزارش‌های رسمی نقدینگی بیش از GDP شده در حالی که گفته بودید سیاست‌هایتان برای عدم رشد نقدینگی است.

وی گفت: تورم ۹.۷ اعلام شده در حالی که واقعیت آن را تایید نمی‌کند. نوید تورم ۶۰ درصدی در سال جاری می‌رود. افزایش فشار عرضه و تقاضا رکود تورمی را شکل می‌دهد. کاهش کالا به همراه کاهش تقاضا به دلیل کاهش توان خرید و معاملات و حقوق‌های پایین است. فقدان مسکن، امید خانه دار شدن را کاهش داده و برخی مالکان هم خانه‌هایشان را از دست می‌دهند جوانان نمی‌توانند کار مناسب پیدا کنند. رکود تورمی حتی در کوتاه مدت می‌تواند تاثیر طولانی بگذارد. در چنین شرایطی باید با مدیران عملیاتی دولت دست به اصلاحات می‌زدید.

این نماینده مجلس با طرح این سوال که از سال ۹۲ دست به کدام اصلاح زدید، افزود ‌: در زمینه قاچاق و مسکن و مالیات و نظام گمرکی و بیمه‌ای و عمران و حتی یارانه‌ها اصلاحاتی انجام نشد. با برنامه ششم که می‌توانست زمینه اصلاحات باشد، با بی‌مهری برخورد شد. انتظار می‌رود با پرهیز از فرافکنی مسئولیت‌ها را به دیگران احاله ندهید. حلقه مفقوده ما مدیریت بوده است 

وی گفت: امیدوارم همکاران با توجه به واقعیات جامعه تصمیم بگیرند نه بر اساس ادعاهایی که در این سال‌ها تکرار شده و آثار خارجی نداشته است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.