در طرح سپرد گذاری ارزی در بانکها برای سپرده های یورویی سالیانه چهار درصد، دلاری سه درصد و درهمی ۲ درصد سود پرداخت می شود. 

بانک مرکزی اصل و سود این سپرده ها را تضمین کرده است. 

براساس این گزارش، آمادگی تدریجی بانک ها برای اجرای این طرح و اطلاع رسانی ناکافی موجب شد این طرح با اندکی تاخیر عملیاتی شده و منابع آن رشد کند.

به گزارش ایرنا، سوم شهریورماه امسال بانک مرکزی بخشنامه ای به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد که براساس آن بانک ها می توانند نسبت به سپرده گیری ارزی با تضمین بانک مرکزی اقدام کنند.

براساس اعلام بانک مرکزی، هشت شرط برای تکمیل ترتیب سپرده‌گذاری ارزی تعیین شده است.

نخست، بانک مجاز است نسبت به سپرده گیری ارزی به صورت اسکناس به ارزهای یورو، درهم امارات و دلار از اشخاص حقیقی و حقوقی بخش غیردولتی با تضمین بانک مرکزی اقدام و با انجام هماهنگی لازم با اداره بین‌الملل این بانک، نزد بانک مرکزی سپرده‌گذاری کند.

دوم، بازپرداخت اصل و سود وجوه ارزی سپرده‌گذاری شده توسط بانک مرکزی تضمین می‌ شود.

سوم، دوره سپرده‌گذاری ارزی یک ساله بوده و در صورت ارائه درخواست تمدید (پیش از سررسید) و موافقت این بانک، دوره یادشده برای دوره‌ یک ساله دیگر قابل تمدید خواهد بود.

چهارم، نرخ سود سپرده‌گذاری سالیانه برای اسعار یورو، درهم امارات و دلار به ترتیب ۳، ۲ و ۴ درصد است.

پنجم، کارمزد عاملیت بانک سه دهم درصد نسبت به حجم سپرده دریافتی در پایان دوره سپرده‌گذاری ارزی یک ساله پرداخت می شود.

ششم، در صورت درخواست متقاضی مبنی بر ابطال و یا دریافت سود، به منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات به سپرده گذاران، آن بانک باید نسبت به پرداخت اسکناس از محل منابع خود اقدام و مراتب را به اداره بین‌الملل این بانک جهت دریافت اصل و سود سپرده پرداختی منعکس کند.

هفتم، بازپرداخت اصل و پرداخت سود سپرده‌گذاری به صورت اسکناس نزد این بانک، به همان نوع ارز تودیعی و به صورت اسکناس و پرداخت سود به سپرده گذار به صورت ماهانه خواهد بود.

هشتم، درصورت درخواست ابطال سپرده ارزی تودیعی پیش از سررسید، نرخ سود سالیانه مورد عمل برای سپرده یورویی، درهمی و دلاری به ترتیب یک، نیم و ۱.۵ درصد خواهد بود. به سپرده‌های ارزی کمتر از یک ماه سودی تعلق نمی‌گیرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.