علاوه بر محمد جواد ظریف، وزیران خارجه قطر، قزاقستان، کویت، تایلند و تعدادی از معاونان وزیران خارجه سایر کشورها هم حضور داشتند.

وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر ضرورت چندجانبه گرایی ابراز امیدواری کرد این نشست به افزایش سطح همکاری کشورهای عضو در زمینه های مختلف بینجامد.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر خارجه قطر هم از ریاست ایران بر این نشست تشکر کرد.

مجمع گفت و گوهای همکاری آسیا یک سازمان دولتی بین‌المللی پایه‌گذاری شده در ۱۸ ژوئن ۲۰۰۲ می‌باشد. 

اهداف اصلی این سازمان یکی توسعه همکاری‌های بین‌المللی در قاره آسیا و دیگری ادغام سازمان‌هایی از قبیل : اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، انجمن ملل آسیای جنوب شرقی و اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا است. 

ایده اصلی تاسیس یک اتحادیه آسیایی ( گفتگوی همکاری‌های آسیایی ) نخستین بار توسط نخست وزیر تایلند ارائه شد.

اهداف اصلی سازمان گفت وگوی همکاری‌ها آسیایی عبارتند از :

۱- ترویج همکاری کشورهای آسیایی در همه نقاط قوت و فرصت‌های شناسایی شده که بتواند فقر را کاهش داده و باعث پیشرفت سطح زندگی مردم آسیا شود با در نظر گرفتن توسعه دادن جامعه علوم پایه آسیایی که در حال افزایش در داخل خاک آسیا است.

۲- توسعه بازار مالی و اقتصاد و افزایش قدرت چانه زنی به جای رقابت میان کشورهای عضو و در نتیجه افزایش قدرت رقابت در بازارهای بین‌المللی.

۳- به عنوان عضوی از یک رشته فعالیت که باعث می‌شود با تمرکز بر نقاط قوت و توانایی‌های کشورها برای تبدیل این کشورها به یک شریک قابل اطمینان و مناسب برای دیگر مناطق بشود.

۴ تبدیل قاره آسیا به یک اجتماع آسیایی که قادر به ارتباط با سایر نقاط دنیا است و در ضمن کمک به رشد و رفاه بیش تر کشورهای آسیایی و ایجاد صلح سازنده در این اجتماعات.

نشست وزاری خارجه کشورهای عضو در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان که در ماه سپتامبر برگزار می شود، انجام می گردد تا موضوعات بین المللی را بررسی کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.