رویترز گزارش داد،این ۲۰ درصد متوسط واردات روزانه نفت چین از ایران در سال ۲۰۱۷ است و لطمه ای قابل توجه به فروش نفت تهران محسوب می شود. در حالی که دیگر مشتریان اروپایی و آسیایی ایران به دلیل ترس از تحریم های آمریکا خرید نفت از ایران را کاهش داده اند، این کشور حساب ویژه ای روی خرید نفت چین باز کرده است.

این کاهش شدید نشان می دهد که سینوپک به عنوان یک شرکت ثبت شده در بورس های هنگ کنگ و نیویورک با فشارهای مستقیم دولت آمریکا مواجه است.

یکی از این منابع گفت، این اقدام پس از آن صورت می گیرد که مقامات ارشد آمریکایی ماه گذشته با سفر به پکن خواستار کاهش شدید خرید نفت از ایران شدند.

این منبع افزود: «این دور از تحریم ها کاملا متفاوت از دور قبلی تحریم هاست. در دور قبل لحن مقامات آمریکایی بیشتر مشورتی بود، اما این بار بیشتر شبیه اولتیماتوم است.»

این منابع به دلیل حساسیت بالای موضوع نخواستند نامشان فاش شود. سینوپک از هرگونه اظهارنظر در این باره خودداری کرده است. شرکت ملی نفت ایران هم به درخواست اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده است.

منابع کشتیرانی و بیمه ای گفتند، مسئله ای که موجب پیچیده تر شدن موضوع می شود، این است که ایران برای بیمه محموله های نفتی اش با دشواری مواجه است، زیرا اکثر شرکت های بیمه اتکایی مستقر در اروپا و آمریکا در حال قطع همکاری با ایران هستند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.