ترامپ، دانشمندان تغییرات اقلیمی را متهم کرده که "انگیزه سیاسی" دارند و به همین دلیل نمی‌توان روی حرف آنها حساب کرد چون به گفته او این تغییرات می‎تواند دوباره به جای خود بازگردد.

رئیس جمهوری آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی خود تغییرات اقلیمی را "قلابی" خوانده بود.

ترامپ در گفت‌وگویی با تلویزیون سی‌بی‌اس در پاسخ به اینکه پیش‌تر تغییرات اقلیمی را "قلابی" می‌دانست گفت: فکر کنم دارد اتفاقاتی می‌افتد و چیزهایی تغییر می‌کند اما البته می‎تواند دوباره به حالت قبل برگردد.

او تاکید کرده که برای این تغییرات حاضر نیست هزاران میلیارد دلار و میلیون‌ها شغل را فدا کند.

ترامپ گفت: تغییرات اقلیمی را تکذیب نمی‌کنم اما این تغییرات می‌تواند به گذشته برگردد. وقتی از میلیون‌ها سال صحبت می‌کنیم، می‌بینیم طوفانی بسیار بدتر از طوفان مایکل داشته‌ایم.

این در حالی است که طوفان دریایی مایکل، یکی از سهمگین‌ترین طوفان‌های تاریخ که به خشکی رسیده، پس از برجا گذاشتن خسارات فراوان در شمال‌شرقی فلوریدا به سمت کارولینای جنوبی و شمالی حرکت کرد.

یک هفته پیش دانشمندان اعلام کردند که دولت‌ها و مردم باید هر چه سریعتر از افزایش خطرناک گرمای زمین جلوگیری کنند و هشدار دادند که اقداماتی فوری باید صورت گیرد تا افزایش دمای زمین زیر یک و نیم درجه سانتیگراد بماند.

بنابر گزارش مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیمی (آی‌پی‌سی‌سی) علاوه بر سیاست‌های دولت، رفتار مردم در خصوص مصرف مواد غذایی و انرژی و روش زندگی باید تغییر کند. به گفته دانشمندان در صورتیکه نتوان افزایش دمای زمین را زیر یک و نیم درجه نگه داشت جان میلیون‌ها نفر به دلیل سیل به خطر خواهد افتاد و گونه‌های جانوری بسیاری از بین خواهند رفت.

در این گزارش آمده که روند افزایش دمای زمین شیب تندی پیدا کرده و به سرعت به عدد سه درجه سانتیگراد نزدیک می‌شود اما با آنکه جلوگیری از این روند بسیار پرهزینه و گران خواهد بود، هنوز روزنه کوچکی از امید وجود دارد.

دونالد ترامپ سال گذشته پیمان تغییرات اقلیمی پاریس را "نامناسب" برای کشورش خواند و از آن خارج شد. این پیمان سه سال پیش با تلاش دولت باراک اوباما به دست آمد و اغلب کشورهای جهان آن را امضا کردند.

ترامپ پس از خروج آمریکا - به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کشورهای آلاینده محیط زیست جهان - از این پیمان، مذاکره مجدد درباره این پیمان یا گفتگو با کشورهای دیگر برای رسیدن به یک توافق جدید و به قول خودش منصفانه را خواستار شد. او گفته بود که توافق پاریس می تواند سه تریلیون دلار از تولید ناخالص ملی آمریکا کم کند و به قیمت از دست رفتن شش و نیم میلیون شغل تمام شود.

به گزارش بی‌بی‌سی، هدف اصلی این معاهده گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است چون میزان انتشار گاز دی اکسید کربن از عوامل مهم در پدیده تغییرات اقلیمی به شمار می رود. توافق پاریس کشورهای عضو سازمان ملل متحد را به کاهش تصاعد گازهای گلخانه‌ای به میزان ۳۲ درصد تا سال ۲۰۳۰ دعوت می‌کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.