وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد این کشور از آمریکا تقاضا دارد حداکثر انعطاف پذیری را در برابر درخواست آنها برای معافیت شرکت های کره ای از تحریم های آمریکا علیه ایران نشان دهد .

تحریم های صادرات نفت خام ایران قرار است در ۵ نوامبر اجرایی شوند. این تحریم ها بخشی از تلاش ترامپ برای تحت فشار گذاشتن ایران است.

کره جنوبی یکی از متحدان آمریکا و یکی از بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران است که واردات نفت خام از ایران را متوقف کرده است. شرکت های کره جنوبی نیز قراردادهای مربوط به انرژی خود را در ایران به خاطر مشکلات تامین مالی آن کنسل کرده اند .

کنگ کیانگوا، وزیر امور خارجه کره در تماسی تلفنی با مایک پمپئو، همتای آمریکایی خود در اواخر روز دوشنبه درخواست معافیت از تحریم ها را داشته است .

وزارت امور خارجه کره اعلام کرد که از آمریکا خواسته حداکثر انعطاف پذیری خود را نشان دهد تا کره‌جنوبی بتواند با معافیت از این تحریم‌ها خسارت وارده به شرکت‌هایش را به حداقل برساند .

پمپئو گفت که متوجه شرایط سئول هست و به بحث در این مورد ادامه می‌دهد .

کره جنوبی و ژاپن مدت هاست در حال مذاکره با آمریکا هستند تا جلوی تاثیرات نامطلوب وضع دوباره تحریم ها علیه ایران را بگیرند. هر دو کشور در دور قبلی تحریم‌ها که در سال ۲۰۱۶ به پایان رسید معافیت گرفته بودند ولی اینبار موضع واشنگتن شدیدتر و سختگیرانه تر است .

خریداران کره ای نفت ایران در ماه های اخیر به خاطر گران بودن نفت خاورمیانه و عدم اطمینان به تجارت با ایران، خرید خود را کاهش داده‌اند. واردات نفت ایران در ماه سپتامبر برای اولین بار از سال ۲۰۱۲ به صفر رسید .

یک ریسک دیگر برای شرکت‌های کره جنوبی این است که تحریم ها باعث شده دریافت و پرداخت پول به دلار برای پروژه های مرتبط با ایران سخت شود .

در روز دوشنبه شرکت هیوندای یک قرارداد ۵۹۵ وونی (۵۲۱ میلیون دلاری) را برای ساخت یک مجموعه پتروشیمی در ایران به خاطر عدم تامین هزینه آن لغو کرد .

در ماه ژوئن دالیم اینداستریال گفت یک قرارداد ۲.۲۳ وونی برای ساخت یک پروژه پالایشگاهی در ایران به خاطر مشکلات مالی لغو شده است .

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.