الکساندر زاسپکین، سفیر روسیه در بیروت تاکید کرد: روسیه قصد دارد با اجرای توافقنامه همکاری نظامی-فنی و توافقنامه‌های اقتصادی و نیز تلاش برای امضای توافقنامه‌های جدیدی، نقش خود در لبنان را توسعه دهد.

زاسپکین در گفت‌وگو با روزنامه الاخبار چاپ لبنان گفت: منتظر امضای یک توافقنامه همکاری نظامی پس از تشکیل دولت جدید در لبنان و ارتقای سطح حضور این دولت در سال ۲۰۱۹ علی رغم طرح‌های ضد آن هستیم.

سفیر روسیه در بیروت از طرح‌های رسانه‌ای و دیپلماتیک غرب علیه نقش روسیه انتقاد کرده و گفت: غربی‌ها تلاش می‌کنند نقش روسیه در لبنان را با هدف مسدود کردن راه توسعه روابط دو کشور تضعیف کنند.

این مسؤول روس درباره مساله بسته حمایتی روسیه برای ارتش لبنان اظهار کرد: پیشنهاداتی در مورد اعطای هدیه به نیروهای امنیت ملی لبنان به جای ارتش این کشور دریافت می‌کنیم، لبنان باید کارهای اداری و سازمانی لازم را انجام دهد تا این پیشنهاد در ادارات رسمی روسیه و نیز دو کشور مسیر خود را طی کند.

زاسپکین در ادامه گفت‌وگوی خود با روزنامه الاخبار گفت: سال ۲۰۱۸ مملو از حوادثی بود که درستی موضعگیری روسیه در مورد حفظ اصول قوانین بین‌المللی، رعایت حاکمیت کشورها، لزوم مبارزه با تروریسم و عدم ایجاد کانون‌های تنش در جهان را ثابت کردند.

سفیر روسیه در بیروت در ادامه برداشت غربی‌ها از سخنرانی مشهور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در مونیخ که آن را به منزله اعلام رسمی جنگ و تقابل با آمریکا دانستند، تکذیب کرد.

او به موضعگیری‌های اخذ شده از این سخنان پوتین از جمله تاکید بر مقابله روسیه با نظام تک قطبی در مقابل توسعه نفوذ آمریکا اشاره کرده و گفت: روسیه آغازگر این مقابله نبوده است بلکه دشمنانش این مقابله را آغاز کردند.

زاسپکین افزود: اقدامات اخیر روسیه در گرجستان و اوکراین و یا در سوریه تنها واکنشی به قلدری‌های آمریکاست.

این سفیر روس فاش کرد، نگرانی‌هایی در مراکز تصمیم‌گیری بزرگ جهان به وجود آمده زیرا عملکرد آمریکا و هم‌پیمانان غربی آن در حالی که برخی از آنها بر خلاف منافع‌شان مجبور به همراهی با آمریکا هستند، جهان را به شکلی غیرمسؤولانه به سوی جنگ سوق می‌دهد، تا جایی که صحبت از جنگ هسته‌ای آتی احتمال دارد که با یک اشتباه به واقعیت تبدیل شود و این مساله کل بشریت را تهدید می‌کند.

وی درباره تحولات سوریه نیز گفت: اتفاقات سال گذشته سوریه فایده رویکرد و نقش روسیه در حمایت از سوریه را از سه جهت ثابت کرد، اول از منظر لزوم مبارزه با تروریسم که از سوریه جهان را تهدید می‌کند و دوم از جهت حمایت از دولت سوریه و بهبود وضعیت آن و روابطش با کشورهای عربی و نیز از منظر حمایت از حاکمیت و وحدت سوریه که اکنون نیز با وجود تلاش‌های مکرر آمریکا برای ایجاد کانتون‌هایی در این کشور در حال انجام است.

او تصمیم آمریکا برای خارج کردن نیروهای خود از شمال سوریه را تحول مهمی برای بازگشت وحدت به سوریه دانست و تاکید کرد: مذاکراتی که در حال حاضر درباره شمال سوریه در دست انجام هستند، قطعا به کنترل دوباره سوریه بر مناطق اشغال شده توسط نیروهای آمریکایی منجر خواهد شد.

زاسپکین افزود: نقش ترکیه در سوریه محدود است و در نهایت نیز نیروهای ترکیه‌ای از سوریه عقب‌نشینی خواهند کرد و تمامی مناطق سوریه به حاکمیت این کشور بازخواهد گشت.

این مسؤول روس درباره فشارهای آمریکا برای جلوگیری از آغاز دوباره روابط کشورهای عربی با سوریه نیز تاکید کرد: آمریکایی‌ها و برخی اعراب درخواست مشخصی دارند و آن تلاش برای برهم زدن ائتلاف سوریه و ایران است و از نظر من این مساله غیرمنطقی است.

او در ادامه از کشورهای عربی دعوت کرد روابط خود با دمشق را بدون پیش‌شرط از سر گرفته و از تنش‌ها در منطقه بکاهند و در بازسازی‌ها در سوریه نیز بدون قید و شرطی مشارکت کنند زیرا کشورهای هم‌پیمان سوریه همانند روسیه، چین، هند و ایران این تلاش را با جمع حاضران آغاز خواهند کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.