رویترز گزارش داد، آمریکا ماه گذشته گفت: در صورتی که مسکو به نقض این پیمان خاتمه ندهد، ظرف ۶ ماه از آن خارج می‌شود. روسیه اتهام آمریکا را رد کرده، اما اعلام کرد که در واکنش به اقدام واشنگتن اجرای این پیمان را به حالت تعلیق در می‌آورد.

این پیمان در سال ۱۹۸۷ میان میخائیل گورباچف آخرین رهبر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد. بر اساس این پیمان، موشک‌های هسته‌ای کوتاه برد و میان برد با برد ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر منع شده است.

یک مقام پنتاگون گفت: «قصد داریم در ماه اوت یک موشک کروز زمین پایه را آزمایش کنیم.» اگر این آزمایش موفقیت آمیز باشد، می‌توان این موشک را که تا یک هزار کیلومتر بُرد دارد، ظرف حدود ۱۸ ماه مستقر کرد.

این مقام که رویترز اشاره‌ای به نام وی نکرد، افزود آمریکا در نظر دارد یک موشک بالستیک میان بُرد را نیز در ماه نوامبر آزمایش کند. به گفته وی این موشک متعارف است و هسته‌ای نیست.

سازمان ملل از آمریکا و روسیه خواسته است تا به INF پایبند بمانند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ماه گذشته گفت: اگر آمریکا بخواهد مسکو آماده اقدام به سبک بحران موشکی کوباست. او همچنین تهدید کرد که روسیه در نزدیکی آب‌های سرزمینی آمریکا موشک‌های هسته‌ای هایپرسونیک را روی کشتی‌ها و زیردریایی‌های خود مستقر می‌کند.

بحران موشکی ۱۹۶۲ زمانی رخ داد که آمریکا موشک‌های خود را در ترکیه مستقر کرد و روسیه در پاسخ به آن اقدام موشک‌های بالستیک را به کوبا فرستاد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.